Je hebt series die weinig indruk maken, ondanks het feit dat de thema’s goed zijn, en je hebt ook series waar je hart sneller van gaat kloppen. We hebben de laatste jaren veel series gezien over het wel en vooral het wee van tieners. Sommigen vrij heftig, zoals bijvoorbeeld Euphoria en Skins. Anderen weer wat grappiger zoals Sex Education en Love, Victor. Maar geen van alle was zo hartverwarmend als de nieuwe Netflix coming-of-age serie Heartstopper. Eerder was het al een geliefde graphic novel van de hand van de Engelse schrijfster en illustrator Alice Oseman. Nu zijn de hoofdpersonages tot leven gekomen op het kleine scherm, en daar zijn we blij mee!
Waar gaat Heartstopper over?
Charlie Spring (Joe Locke) is een 14 jarige jongen die naar Truham Boys School gaat en helaas een relatie heeft met een klasgenoot die nog in de kast zit. Ben Hope (Sebastian Croft) wil zijn relatie met Charlie geheim houden. Dit zorgt ervoor dat Charlie zich steeds slechter gaat voelen. Daarnaast wordt hij ook nog gepest omdat hij homo is. Gelukkig heeft hij goede vrienden en kan hij het wel heel goed vinden met rugbyster Nick Nelson (Kit Konner). Charlie krijgt vlinders in zijn buik van Nick en het lijkt erop dat Nick stiekem toch ook gevoelens heeft voor Charlie.
Charmant en gevoelig
Een van de sterke punten van Heartstopper is de cast die de personages op een fantastische manier vertolken. Joe Locke is overtuigend als de verlegen Charlie. Het grootste deel van de tijd ziet hij eruit alsof hij het liefste door de grond zou zakken, maar soms zijn er momenten van zelfliefde en zelfvertrouwen die je als kijker doen genieten van zijn personage.
Tegenover de verlegen Charlie staat Kit Conner als de Golden Retriever in mensvorm genaamd Nick Nelson. Nick is de Rugby King en hij hangt rond met de populaire jongens en meiden. Als hij Charlie beter leert kennen, twijfelt hij niet alleen aan zijn geaardheid, maar ook aan zijn vrienden. Want waarom zou hij nog vrienden blijven met pesters?
Vriendschap is de basis van alles
Heartstopper heeft een duidelijke boodschap; vriendschap is de basis voor een gezonde relatie. Dit komt niet alleen naar voren in het verhaal van Charlie en Nick, maar ook van hun vrienden. Zo zijn er Tara en Darcy, die lesbisch zijn en dit aan iedereen duidelijk maken, maar vooral Tara heeft moeite met de reacties die ze krijgt. Of Tao en Elle, die beste vrienden zijn en duidelijk gevoelens voor elkaar hebben, maar het niet durven te zeggen om de vriendschap niet te verpesten. Het zijn de kleine dingen die Heartstopper zo hartverwarmend maken en ervoor zorgen dat de serie zo goed werkt. Daarnaast is het ook een goede representatie voor de LGBTQ community. Gelukkig zijn er steeds meer series met een queer persoon in de hoofdrol, maar meer is altijd goed.
Heartstopper is daarnaast ook nog trouw aan de comics. De serie is bijna een frame-by-frame verfilming van de eerste twee graphic novels. Soms verschijnen er zelfs handgetekende animaties over de scenes die misschien wel cheesy zijn, maar ook ontzettend schattig. De serie heeft daarnaast een fantastische indie soundtrack. Alleen daarom al is het het waard om te kijken.
Conclusie
Heartstopper behandelt thema’s die andere series ook behandelen, alleen op zo’n lieve en mooie manier dat het zelfs de meest koude ziel verwarmt. Daarnaast zijn de afleveringen vrij kort, dus je kunt de serie binnen 4 uur bingewatchen. Al met al een aanrader, vooral als je weer even in de liefde wilt geloven.