Ervaring: Doloris Meta Maze in Tilburg

The quieter you become, the more you can see.

Het is een spreuk die te vinden is op de muur en merchandise van Doloris in Tilburg. Sinds vorig jaar is het meta maze met rooftopbar open voor het publiek. Tien maanden lang werd er door een groep kunstenaars uit Berlijn gebouwd aan het doolhof. Het doolhof bestaat uit 40 belevingskamers. In principe is het een trip, maar dan zonder dat je drugs gebruikt. Die zijn ook ten strengste verboden. Na het ervaren van het doolhof is het ook begrijpelijk waarom. Het voelt een beetje alsof je wonderland betreedt. Iedere kamer doet je weer verbazen en zelfs kamers waar je eerder al bent geweest blijken constant nog geheimen te hebben. Mocht je op zoek zijn naar een aparte beleving in je vakantie, dan is Doloris zeker aan te raden.

Hoe gaat Doloris in zijn werk?

Bij binnenkomst legt een medewerker uit wat de regels zijn en wat je ongeveer kunt verwachten. Je spullen moet je in een kluisje leggen. Je mag alleen een pinpas meenemen en telefoons zijn ten strengste verboden. Het is fijn om even de telefoon weg te moeten leggen en iets te ervaren zonder dat er foto’s van gemaakt moeten worden. Na het opbergen van je spullen, word je verwacht in de lounge. Hier drink je nog iets en wacht je af tot de gatekeeper je komt halen. Het maakt niet uit of je in een groep bent. Het is een individuele ervaring en je wordt dan ook om de beurt het doolhof in gebracht. Dat gebeurt corona-proof. Je hebt de optie om handschoenen aan te trekken en de blinddoeken worden maar eenmaal gebruikt. De gatekeeper leidt je met een stok met een hand er aan naar het doolhof, waarna je avontuur gaat beginnen.

Het beste is om zo min mogelijk te weten voordat je het doolhof in gaat. Dat zorgt er voor dat je met open mond de verschillende kamers kunt ontdekken. Het is wel belangrijk om comfortabele kleding aan te trekken en platte schoenen. Er zijn nogal wat trappen en nauwere ruimtes waar je doorheen moet kruipen. Vandaar dat Doloris ook niet geschikt is voor mensen die zwanger of slecht ter been zijn. De ruimtes worden soms ook erg warm, dus zorg er voor dat je kleding luchtig is. Na ongeveer drie kwartier hadden we alle kamers gezien en konden we op zoek naar de uitgang.

Rooftop restaurant

Na het avontuur in het doolhof, vervolgde we onze weg naar de derde verdieping, waar we het rooftop restaurant vonden. Het is een aanrader om ook dit uit te proberen als je er toch bent. Het diner is een soort van tapas, waarbij je gerechtjes uit verschillende landen kan proberen. Het eten was lekker en ook een goede manier om bij te komen van de ontdekkingstocht in het doolhof.

Doloris is te vinden vlakbij het centraal station in Tilburg. Tickets voor het doolhof zijn 19,00 euro. Het is belangrijk om vooraf te reserveren. Voor meer informatie bekijk de website van Doloris.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.