Animal Crossing New Horizons: dit is mijn eiland

In maart 2020 kwam er een nieuw spel uit voor de Nintendo Switch: Animal Crossing New Horizons. De hele wereld was gelijk geobsedeerd door dit spel, maar voor mij kwam de hype wat later. Twee weken geleden heb ik het spel gekocht en sindsdien heb ik bijna niets anders gedaan dan spelen. Dag leesdoelen, hallo Nintendo Switch. In deze blogpost vertel ik jullie meer over het spel zelf, mijn eigen eilandleven en wat ik graag wil bereiken in de game.

Wat voor spel is Animal Crossing?

Animal Crossing is niet zo maar één spel, het is een hele serie aan games. Het allereerst spel kwam al in 2001 uit, wat betekent dat het volgend jaar al twintig jaar oud is! Na deze originele game volgden er nog vier games in de hoofdserie van het spel, waarvan New Horizons de nieuwste editie is. Ook zijn er verschillende spinoff-games aan de lijn toegevoegd, zoals Animal Crossing Pocket Camp.

De rest van dit artikel zal gaan over New Horizons, omdat dat de game is die ik de afgelopen tijd heb gespeeld. Deze is prima te spelen zonder voorkennis van de voorgaande edities, want het spel is op zichzelf staand. Wel kun je Pocket Camp koppelen, zodat je meubels uit dat spel kunt overzetten naar je Switch.

Wat gebeurt er in Animal Crossing: New Horizons?

Je begint het spel op het vliegveld, waar je onderweg bent naar je nieuwe eilandleven. Je kan je eigen personage creëren en kiezen op welk eiland je wilt gaan wonen. Vanaf daar ga je het eiland van begin af aan opbouwen, door insecten te vangen, te vissen in rivieren en praten met je medebewoners. Het doel is om zoveel mogelijk klingels te verdienen, de plaatselijke munteenheid, zodat je daarmee je huis en het eiland kan verbeteren. Zo simpel is het.

Waarom is het spel zo verslavend?

Nintendo heeft ervoor gezorgd dat je constant verder wil spelen, omdat er elke dag nieuwe dingen ontgrendeld worden. In het begin van het spel komen er nieuwe dieren op je eiland wonen en kun je Nooks hoek, de kledingwinkel en het museum vrijspelen. Iedere dag zijn er nieuwe artikelen beschikbaar in de winkel waarmee je je eiland aan kunt kleden. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt maken wat je maar wil. Dit is ontzettend verslavend, omdat het eiland nooit echt af is. Je kunt al je creativiteit in het spel kwijt en dat is precies waar ik van houd in een game.

Mijn eigen eilandleven

Ik zal dit gelijk maar even duidelijk maken: mijn eiland is helemaal nog niet zo speciaal en nog lang niet af. Ik heb net te horen gekregen dat K.K. Slider komt optreden, dus dan weet je ongeveer hoe ver ik ben. Volgens mijn Switch heb ik al meer dan 60 uur gespeeld, verspreid over de twee weken dat ik de game nu heb… In die tijd heb ik vooral geprobeerd om zoveel mogelijk klingels te verdienen, waarmee ik mijn huisje een paar keer geüpgraded heb. Aan de buitenkant van mijn eiland moet nog het meeste gebeuren, maar ik heb wel een paar leuke hoekjes gemaakt die ik jullie vast wil laten zien.

Buren op het strand

animal crossing

Uitzicht op de vuurtoren

animal crossing

Sterren kijken aan zee

(Samen met Rex, die per se op de foto wilde)

animal crossing

Vissen in de zee

animal crossing

Kamperen op het eiland

Binnenkijken in mijn eigen stulpje

Doelen voor de toekomst

Er is nog een heleboel wat ik graag zou willen bouwen op mijn eiland! Animal Crossing heeft oneindig veel mogelijkheden, dus het is best lastig om prioriteiten te stellen… Wat ik vooral graag wil, is dat de winkels en het museum een mooie grote plek krijgen. Ik heb een aantal ideeën hiervoor, maar ik heb nog niks concreet gemaakt. Door te spelen met hoogte en rivieren, hoop ik er een mooi geheel van te kunnen maken. Daarnaast wil ik ook graag een mooie kas bouwen, gemaakt van verschillende kraampjes, zodat ik ruimte heb om een heleboel bijzondere bloemen te kweken. Deze zullen het eiland enorm opfleuren!

Zo, dat was mijn eiland tot nu toe! Spelen jullie ook Animal Crossing? En zo ja, zijn jullie ook al zo verslaafd? Laat het vooral hieronder weten, dan voel ik me niet zo slecht meer hahah 😉

 

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.