Recensie: Ava is een prima actiefilm

Het feit dat er bijna geen nieuwe films uitkomen, is niet heel prettig. Mulan is wederom uitgesteld en ook Tenet zal niet in augutus in de bioscopen verschijnen. Het is daarom fijn dat er zo nu en dan wel een nieuwe release komt. Een daarvan is de actiefilm Ava met Jessica Chastain in de hoofdrol. De afgelopen jaren hebben we meer films gezien met vrouwen die huurmoordenaars of spionnen zijn. Een voorbeeld is de film Atomic Blonde of de nog niet uitgebrachte Black Widow. Het is fijn om te zien dat vrouwen vaker als badass de hoofdrol spelen. Jessica Chastain is dus de volgende in het rijtje die mannen laat zien dat ook vrouwen een goede linkse hoek kunnen hebben. Maar is de film ook goed?

Waar gaat Ava over?

Ava (Chastain) is een dodelijke huurmoordenaar die werkt voor een black ops organisatie. Ze reist de wereld rond om belangrijke doelwitten uit te schakelen. Ava raakt in de problemen als een opdracht verkeerd gaat nadat ze verkeerde informatie heeft gekregen. Ze neemt een pauze totdat de rust is wedergekeerd. Ondertussen heeft het hoofd van de organisatie, Simon (Colin Farrell), de opdracht gegeven om Ava te vermoorden. Na de recente dood van haar vader besluit Ava terug te keren naar Boston om de relatie met haar zus en moeder te verbeteren. Ava moet nu haar familie en haarzelf beschermen tegen gevaar, terwijl ze ook een gevecht voert met haar innerlijke demonen.

Chastain draagt de film

Ava is een prima actiefilm die leuk vermaak biedt. Het is niet de meest originele film die ooit is gemaakt, maar laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig films die op dat vlak weten te verrassen. De vechtscènes zien er prima uit met een verbluffende choreografie. Chastain laat een nieuwe definitie zien van girlpower. Dit komt voornamelijk ook door het feit dat de film zich niet alleen maar focust op het feit dat Ava zo’n goede huurmoordenaar is. Het emotionele aspect wordt ook aangepakt. Zo worstelt Ava met haar vroegere drankverslaving en het hoogverraad van haar ouders. Dat gezegd hebbende is Ava wel het enige personage die op deze wijze is uitgewerkt. De overige personages zijn er alleen om haar verhaal verder te brengen.

Conclusie

De film zit goed in elkaar, het acteerwerk is prima en ondanks het feit dat de film niet bijzonder memorabel is, is het het toch waard om te kijken. Al is het alleen maar om Jessica Chastain te zien schitteren.

Ava draait nu in de bioscoop.

Ava

3.85

Plot

3.5/5

Personages

3.8/5

Vechtscènes

4.3/5

Goed

  • Jessica Chastain
  • Goede Vechtscènes
  • Emotie

Niet zo

  • Niet heel origineel
  • Maar 1 personage is goed uitgewerkt

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.