Het was een van de meest succesvolle tienerfilms in 2018: To All The Boys I’ve Loved Before. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han en was meteen enorm populair. Dat was ook wel te begrijpen. De film had een charismatische cast en een lief verhaal dat op zich redelijk origineel was. Het vervolg, PS. I Still Love You, was iets minder verrassend. Geen nood, want we kunnen nu eindelijk kijken naar het derde deel in de serie, genaamd To All The Boys: Always and Forever. Weet ons lovey-dovey koppel bij elkaar te blijven, zelfs als hun plannen om samen naar de universiteit te gaan in duigen valt? Het antwoord laat zich raden, maar dat wil niet meteen zeggen dat Always and Forever geen lieve en zoete film is.
Waar gaat To All The Boys: Always and Forever over?
Het is het laatste jaar van de middelbare school en Lara Jean en Peter hebben grootste plannen. Ze willen samen naar Stanford gaan, zodat ze een koppel kunnen blijven. Dit plan verloopt echter anders als Lara Jean niet wordt aangenomen en dit niet durft te zeggen. De seniors gaan uiteindelijk naar New York voor een klassentrip en Lara Jean wordt verliefd op de stad. Maar als ze naar NCU gaat, betekent het dat ze nog verder van Peter verwijderd zal zijn. Zal hun relatie het overleven?
Visueel mooi maar wel voorspelbaar
Always and Forever brengt de charme van de eerste film terug, iets dat de tweede film in de serie kwijt was. Hoewel er nu geen driehoeksverhouding is, al zou je New York als mogelijke verleiding kunnen zien, is er toch genoeg dat de film zoet en interessant maakt. Voorspelbaar, dat wel. We zijn het intussen echter wel gewend dat romantische komedies niet bekend staan om hun originaliteit. Ook Always and Forever heeft een paint-by-numbers formule waarin alle clichés van een tienerfilm aan bod komen. Dat gezegd hebbende is het acteerwerk wel prima in orde. Vooral Lana Condor is perfect als Lara Jean, met een komische timing waar je u tegen zegt. Haar charme draagt de film en de chemie tussen haar en Noa Centineo werkt goed. De film laat een enigszins realistisch beeld zien van een relatie zoals die door tieners ervaren worden. Het idee dat alles perfect moet zijn, maar waarna ze zich uiteindelijk realiseren dat dat onmogelijk is, en het toch laten werken.
Frisse wind
Het is fijn dat we een romantische film hebben waarin de mannelijke hoofdpersoon geen rare gedragingen vertoont. Peter heeft zijn zwakkere kanten, maar hij is niet zo obsessief en stalkerig zoals bijvoorbeeld een Edward. Het young adult genre heeft soms last van een ongezond beeld dat geschetst wordt van relaties, dus wat dat betreft is Always and Forever een frisse wind. Het is namelijk wel belangrijk wie je als de belangrijkste love interest neerzet, omdat dit invloed kan hebben op de manier waarop tieners naar relaties kijken.
Visueel gezien is Always and Forever dik in orde. Lara Jean en haar familie gaan naar Korea, en het ziet er prachtig uit. Ze gaan naar New York en wederom is het ontzettend mooi. Het gala? Perfectie. Alleen daarom al is deze film het kijken waard. Tel daarbij ook de catchy soundtrack bij op en dan heb je op zich een prima film.
Conclusie
To All The Boys: Always and Forever is beter dan de sequel en komt dichtbij het origineel, ondanks de grote mate van voorspelbaarheid. Het is een lieve film die de worstelingen van tienerliefde goed laat zien. Door de visuele aantrekkelijkheid en de goede soundtrack is het ook een film die je een goed gevoel zal geven.