Het eerste seizoen van de serie Lucifer kwam al in 2016 uit. De serie is gebaseerd op het DC Comics personage bedacht door Neil Gaiman, Sam Kieth en Mike Dringenberg. De Lucifer uit de comics kwam voor in The Sandman, en kreeg later zijn eigen comics. Het eerste seizoen van de serie ontving gemengde kritieken. Hoewel de serie op FOX in eerste instantie veel kijkers trok, werd dat steeds minder. Na drie seizoenen trok FOX de stekker er uit. Fans zorgden ervoor dat #SaveLucifer trending werd en dus besloot Warner Bros Productions om een andere studio te vinden voor de serie. Netflix kwam om de hoek kijken en kocht de serie, waarna er een vierde seizoen kwam. Een vijfde seizoen komt nog en wellicht zelfs nog een zesde. In ieder geval is de serie erg populair. Na vier jaar besloot ik eindelijk de gok te wagen om te kijken wat er zo bijzonder is aan Lucifer.
Waar gaat Lucifer over?
Lucifer (Tom Ellis) is het zat om de baas te zijn in de hel en besluit naar de mensenwereld te gaan om te genieten van het leven. Hij heeft zijn eigen nachtclub en genoeg geld en vrouwen om zich heen. Dan ontmoet hij de rechercheur Cloe Decker (Lauren German) en verandert zijn leven. Hij besluit om haar te helpen moordzaken op te lossen als consultant van de LAPD. Ondertussen is niet iedereen blij met het feit dat Lucifer weigert om terug te keren naar de hel…
Sterke punten van de serie
Momenteel heb ik seizoen 1 afgekeken en ben ik net begonnen met seizoen 2. Ik kan dus nog niet precies voor de gehele serie zeggen wat de sterke en zwakke punten zijn, maar één ding zal sowieso hetzelfde blijven: Tom Ellis als Lucifer. Op social media zag ik vaak al veel berichten waarin de Lucifer-ster de hemel (of hel?) in werd geprezen, maar na het zien van de serie is dat ook begrijpelijk. Hoewel de rest van de cast ook erg goed is, draagt hij de serie door Lucifer op zo’n flamboyante wijze neer te zetten. De serie laat zien hoe Lucifer in contact komt met zijn emoties en menselijke kant, wat tegen het zere been was van een groep Christenen. Toch is het een van de sterke kanten van de serie, naast het feit dat het een interessant verhaal is. De duivel hoort namelijk in de hel, maar het is natuurlijk interessant om te ontdekken wat een figuur als hij zou doen in de mensenwereld. Wat dat betreft laat de serie een menselijkere versie van de demoon zien dan de comics dat doen.
Minder sterke punten
In de comics gaat Lucifer op veel avonturen en blijft dan niet altijd op aarde. Daarbij ontmoet hij veel verschillende wezens en figuren die we kennen uit de DC universe. De Lucifer serie is eigenlijk een soort van CSI met een bijzonder tintje. Het werkt, maar het format is wel enigszins voorspelbaar. Toch weet de serie op een of andere manier te blijven boeien, waardoor het voorspelbare element geen dealbreaker is. De speciale effecten zijn ook niet heel erg goed, maar dat heeft waarschijnlijk meer met budget-technische redenen te maken. Natuurlijk kan ik pas een volledig beeld krijgen na het zien van alle seizoenen.
Heb jij Lucifer gezien? Wat vind je van de serie?