De beste vertolkingen van de duivel in tv-series

Er staan weer nieuwe afleveringen van Lucifer op Netflix, en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de charmante vertolking van de duivel. Lucifer is natuurlijk een personage die we vaker hebben gezien in films en series. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop het personage wordt uitgebeeld. Van heel erg duister tot erg charmant en grappig. Nu zouden we natuurlijk een eindeloze lijst kunnen maken met alle films en series waarin de duivel voor komt, maar vandaag gaan we ons vooral richten op tv series. De prins van de Duisternis is natuurlijk een favoriet personage van velen, dus is het leuk om verschillende versies te kunnen zien.

1. Tom Ellis in Lucifer

Ah, wie houdt er niet van de charmante Britse interpretatie van de duivel. In Lucifer is de duivel het zat om te heersen in Hel. In plaats daarvan verhuist hij naar Los Angeles om daar een populaire nachtclub te beginnen. Zijn leven komt echter op zijn kop te staan als een goede vriendin voor zijn ogen wordt vermoord. Lucifer moet samenwerken met de politie om de moordenaar te vinden. Later blijft hij aan als consulent voor de LAPD en als partner van Detective Chloe Decker, met wie hij een bijzondere band deelt.

Het personage van Lucifer in deze serie is gebaseerd op de versie uit de DC comics The Sandman. Het eerste seizoen kreeg niet zo’n goede kritieken, maar latere seizoenen werden beter beoordeeld. Toch waren het aantal kijkers te laag voor Fox, en werd de serie na 3 seizoenen geannuleerd. Fans waren het hier niet mee eens, en na een campagne werd de serie een maand later door Netflix opgepikt. De serie is erg populair op de streamingdienst. Zo zou het vijfde seizoen, waarvan het tweede deel nu op Netflix staat, ook het laatste seizoen zijn. Toch komt er nog een zesde seizoen aan van tien afleveringen. Wij kunnen er in ieder geval niet op wachten!

2. Luke Cook in The Chilling Adventures of Sabrina

In eerste instantie was de vertolking van Satan in The Chilling Adventures of Sabrina erg duister. De heksen waren doodsbang voor hun leider, maar dat veranderde allemaal toen Lucifer Morningstar een gezicht kreeg. Lucifer werd wat charmanter en een beetje camp, maar aan de andere kant liet hij ook nog zijn gevaarlijke kant zien. Het was niet perse de manier waarop we het personage kennen, maar zijn vertolking paste wel bij de over the top serie.

3. Wolé Parks als Cade in The Vampire Diaries

In The Vampire Diaries is Cade de heerser van de hel. In de serie komt hij naar de aarde toe om de zielen van de allerslechtsen te nemen. Cade laat twee sirenes mensen vermoorden en claimt dan de zielen. De duivel in The Vampire Diaries heeft een ander verhaal dan in andere series. Zo was Cade ooit een gewoon mens met psychische krachten die hij gebruikte om mensen te helpen. Nadat deze mensen zich tegen hem keerden en hij verbrand werd aan het kruis, zorgde zijn woede ervoor dat er een nieuwe dimensie ontstond. Deze dimensie werd de hel. Een hele andere interpretatie van het personage, maar desalniettemin niet minder interessant.

4. Benedict Cumberbatch in Good Omens

Zowel het boek als de serie van Good Omens zijn het waard om te verslinden. Het verhaal gaat over de Antichrist, die na zijn geboorte per ongeluk omgewisseld wordt met een andere baby en dus heel normaal opgroeit. Hierdoor verloopt de apocalypse niet helemaal zoals gepland. Satan komt niet lang voor in de serie, maar de manier waarop hij tot leven is gewekt is wel indrukwekkend. Daarnaast willen we natuurlijk geen kans voorbij laten gaan om te vertellen hoe leuk deze serie en het boek zijn.

5. Mark Pellegrino in Supernatural

In Supernatural is Lucifer de god van de demonen. Hij heeft de eerste demoon gemaakt door een menselijke ziel te corrumperen as onderdeel van zijn opstand tegen God. Lucifer is niet per se kwaadaardig, maar meer een tragische slechterik. Hoewel Lucifer een eigen versie van het verhaal heeft, geven de engel Gabriel en Dood aan dat dit niet klopt. Volgens hen waren mensen ineens de favorieten van God. Zijn opstand was dus niets meer dan een driftbui. Hij was de grote antagonist in seizoen vijf en in seizoen elf keert hij weer terug. Lucifer maakt ook in seizoen 13 nog een opwachting in Supernatural. Al met al een wat meer klassiekere vertolking van het personage.

6. Tom Kane in The Powerpuff Girls

Ook in de Powerpuff Girls kunnen we een versie van de duivel vinden. Het personage HIM was een van de grote vijanden van de Powerpuff Girls. De manier waarop hij neergezet werd doet sterk vermoeden dat de duivel een grote inspiratiebron is geweest. Hoewel HIM geen uitgebreid achtergrondverhaal heeft, stond het personage er vooral om bekend dat hij chaos en vernietiging wilde creëren.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vertolkingen van Satan/Lucifer/de Duivel in series, maar dit zijn toch wel een paar van onze favorieten. Wat is jouw favoriete versie van de duivel? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.