Loki is gender fluid in de nieuwe Marvel tv-serie

Een nieuwe promotievideo voor de aankomende Loki serie op Disney+ heeft officieel bevestigd dat de slechterik gender fluid is in de MCU. Hoewel Loki gezien wordt als mannelijk, wordt hij in de originele Noorse mythologie ook beschreven als tweeslachtig en biseksueel. Er zijn ontzettend veel verhalen waarin Loki in een vrouwelijke vorm transformeert. In de Marvel Comics werd deze kant van het personage al wel gehonoreerd, maar het lijkt er sterk op dat de MCU deze versie van Loki nu ook in de serie zal laten zien.

In de comics komt de vrouwelijke versie van het personage in verschillende verhalen voor. Het begon in de Thor reeks van 2008, waarin Loki het lichaam van een mens overnam die eigenlijk bedoelt was voor Lady Sif na Ragnarok. Deze versie van het personage werd ook wel Lady Loki genoemd. Een aantal beelden van de set laten actrice Sophia Di Martino zien in wat lijkt op het kostuum van Lady Loki. Hieruit vloeide een intense speculatie over of Marvel eindelijk het eerste gender fluid personage zou onthullen.

Promotievideo

Het nieuws dat Loki officieel gender fluid is, kwam naar buiten door een promotievideo voor de serie die geplaatst werd op Twitter. In de korte video kunnen we een document zien van de Time Variance Authority. Op dit document staat naast het woord sex de term fluid. Duidelijker kunnen we het natuurlijk niet hebben.

 

De baas van Marvel Studios, Kevin Feige, heeft eerder al beloofd dat de toekomst van de MCU veel diverser gaat zijn. Het is dan ook niet vreemd dat ze ervoor kiezen om Loki gender fluid te laten zijn. Het past ten slotte bij de versie van het personage uit de Noorse mythologie, het komt direct uit de comics en het zorgt ervoor dat er veel verschillende mogelijkheden zijn voor Loki in de MCU. Zo kunnen er bijvoorbeeld series worden gemaakt over Lady Loki en misschien zelfs Kid Loki. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Loki is gender fluid in de nieuwe Marvel tv-serie

Wat weten we al over de serie?

Het meest interessante is natuurlijk de vraag of deze verschillende versies van Loki elkaar tegen gaan komen. Er is namelijk een multiversal avontuur gaande. De trailers voor de Loki serie laten zien dat de tijdlijn beschadigd is. De serie draait om de versie van Loki die ontsnapte met de Tesseract in een alternatieve tijdlijn in Avengers: Endgame. Dit is de Loki die gevangen is door de TVA. Hij moet een mysterieuze slechterik vangen die de MCU tijdlijn aan het herschrijven is. Het kan zijn dat dit een andere Loki is. De TVA heeft namelijk het motto: “Set a Loki to catch a Loki.” Dit kan dus betekenen dat Loki tegen zichzelf moet vechten. Lady Loki zou dus zomaar haar MCU debuut kunnen maken als de nieuwe slechterik.

Loki is vanaf 9 juni te zien op Disney+.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.