Hoewel wij al ruimschoots de tienerleeftijd voorbij zijn, kunnen we nog altijd genieten van tienerfilms. De beginjaren 2000 was een feest voor romcomliefhebbers, maar op een gegeven moment was dat feest voorbij. Niet getreurd, want Netflix bracht al onze tienerfantasieën weer terug met films als The Kissing Booth en To All The Boys I’ve Loved Before. Van die laatste is er nu een spin-off serie gemaakt, genaamd XO, Kitty, over het kleine zusje van Lara Jean. Het is een serie waar exact niemand om heeft gevraagd, maar vooral fans van tienerverhalen en K-Drama kunnen hun hart ophalen met deze serie. De tien afleveringen zijn niet perfect, maar het kijkt prima weg.
Waar gaat XO, Kitty over?
Kitty Song Covey ontmoette in de laatste To All The Boys I’ve Loved Before film de Koreaanse Dae. Vier jaar lang zijn de twee penvrienden, totdat Kitty een beurs krijgt om een jaar naar KISS te gaan, een internationale school in Seoul. Heel erg toevallig is dit ook de school waar Dae op zit. Kitty besluit Dae te verrassen, maar als ze eenmaal aankomt gaat alles mis. Dae blijkt een vriendin te hebben en tot overmaat van ramp wordt Kitty ook per ongeluk in de jongenskamer geplaatst. Kitty blijft optimistisch en is er om meer te weten te komen over haar moeder. Haar wereld wordt helemaal op zijn kop gezet als blijkt dat haar moeder misschien een kind heeft gekregen in Korea. Kitty moet veel uitzoeken, over haar relatie, haar moeder en ook over zichzelf.
Rommelig maar schattig
Het fijne aan XO, Kitty is voornamelijk dat de afleveringen maximaal dertig minuten duren. Er moeten meer van dit soort series komen, want soms wil je gewoon snel een serie afkijken. Dat gezegd hebbende wordt er wel enorm veel in die dertig minuten gepropt. Er is een probleem en binnen no time moet het worden opgelost. Dit zorgt ervoor dat de meeste personages niet de tijd krijgen om zich goed te ontwikkelen. Dat is jammer, want de meeste personages hebben wel de potentie om interessant te kunnen zijn. Dae bijvoorbeeld heeft geen persoonlijkheid buiten het slim zijn en van Kitty houden om.
Een van de dingen die XO, Kitty wat rommelig maakt is het feit dat er teveel romantische liefdesinteresses voor Kitty rondlopen. Het is weer zo’n serie waarbij iedereen en zijn moeder spontaan verliefd worden op het hoofdpersonage. Beter was het geweest als ze hooguit twee liefdesmogelijkheden hadden uitgekozen en deze verder hadden uitgewerkt. Hoewel de serie ontzettend voorspelbaar is voor het grootste deel gaan ze overigens wel goed om met diversiteit. Het is fijn om dat in ieder geval te zien.
XO, Kitty heeft veel invloeden van Wattpad en alle clichés die bij het tiener zijn lijken te horen. Daarnaast is het ook een ode aan K-Drama en de Koreaanse cultuur gezien. Alle K-Pop stans zullen hun hart dus kunnen ophalen bij deze serie. Ook bravo dat Netflix de meeste personages zonder problemen tussen Engels en Koreaans laten afwisselen. In die andere serie over een buitenlander in een grote stad (ahum, Emily in Paris) moesten wij geloven dat alle Franstaligen altijd Engels spreken tegen het hoofdpersonage. Door de personages ook veel Koreaans te laten spreken, voelt XO, Kitty een stuk authentieker aan.
Conclusie
XO, Kitty is een serie met een charmante cast, een ietwat rommelig verhaal maar toch genoeg luchtigheid om tussendoor te kijken. Zeker een aanrader voor fans van To All The Boys I’ve Loved Before en voor fans van de Koreaanse cultuur. Maar het is ook prima om te kijken als je gewoon een serie zoekt om even tussendoor te kijken en je er niet teveel bij wilt nadenken.