Geef toe, als tiener zijnde hadden we allemaal wel eens de droom om ontdekt te worden. Misschien wel als artiest, muzikant of model. Vooral voor de buitenbeentjes was er de hoop om ontdekt te worden en niet meer te verdwijnen naar de achtergrond. Iemand zijn. Gezien worden. Dat is waar het voor veel tieners om draait. Dat is ook niet anders in de nieuwe Netflix serie Geek Girl. In deze serie ondergaat de geeky Harriet Manners (Emily Carey, bekend van House of the Dragon) een transformatie als zij gescout wordt door een modellenbureau. Maar de wereld van fashion gaat niet alleen maar over rozen. Het resultaat is een schattige YA serie die met maar 30 minuten per aflevering prima te bingen is.
Waar gaat Geek Girl over?
Harriet Manners (Carey) is een echte geek. Als ze nerveus wordt dan gaat ze willekeurige feitjes vertellen en ze is enorm onhandig. Populariteit kent ze niet echt. Ze wordt dan ook enorm gepest. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Nat (Rochelle Harrington) die haar bijstaat. Maar het leven van Harriet verandert voorgoed als ze tijdens een schooluitje gescout wordt als model door de extravagante Wilbur (Emmanuel Imani). Wat volgt is een turbulent avontuur in de modewereld, waar niet iedereen even aardig blijkt.
Een simpel YA verhaal
Er is geen enkel moment waarop Geek Girl pretendeert iets anders te zijn dan wat het is. En dat is een simpel YA verhaal dat jonge meisjes even doet wegdromen. Want ja, Harriet is knap, maar niet zo intimiderend mooi dat ze ongrijpbaar is. Ze is tastbaar en dat maakt dat tienermeisjes zich beter in haar kunnen verplaatsen en zelf ook kunnen wegdromen bij dit Assepoester verhaal. Alle clichés komen ook aan bod in de serie. Knappe jongen die op slag verliefd is? Check. Knap meisje die de grootste rivaal blijkt? Check. Ruzie met de bestie? Check. Wijze mentor die de hoofdpersoon verder brengt? Check. We hebben het allemaal al eens gezien en dat maakt niets uit. Het is gewoon een fijne serie om weg te kijken.
Dat komt ook mede door het feit dat de afleveringen slechts 30 minuten zijn. Aan het einde van de eerste aflevering zit Harriet al midden in de actie. Dat houdt het tempo er lekker in waardoor het verhaal geen kans krijgt om te lang te duren. Dat is namelijk dodelijk voor een serie.
Carey is een sterke lead als Harriet. Ze weet een goed personage neer te zetten die zowel de nervositeit heeft van een tienermeisje alsook de zelfverzekerdheid die Harriet later in de serie vindt. Het is niet makkelijk om zo kwetsbaar te zijn en wat dat betreft weet Carey de serie goed te dragen. Gelukkig heeft ze ook een cast van sterke bijrollen, waarbij Emmanuel Imani als Wilbur toch wel het hoogtepunt is. We hebben allemaal een Wilbur nodig in ons leven.
Conclusie
Verwacht niet al teveel van Geek Girl. Het is een standaard YA serie met de boodschap dat je jezelf moet blijven en dan kom je er ook wel. Iets wat we vaker hebben gehoord. Desalniettemin is de serie kleurrijk, grappig en makkelijk om weg te kijken. Een aanrader als je iets tussendoor wilt kijken.