Recensie: YOU seizoen 2 is nog steeds even gestoord

Het eerste seizoen van YOU op Netflix was een grote verrassing. Niemand wist dat het er aan zat te komen, maar niet veel later waren we allemaal in de ban van deze serie. Onze grenzen van goed en kwaad werden verlegd. Hoofdpersoon Joe Goldberg is namelijk een slechte man, maar toch hopen we ergens dat hij niet gepakt wordt. Penn Badgley, die acteur die Joe speelt, denkt dat het vooral komt omdat hij een aantrekkelijke witte man is. Dat zou natuurlijk zo kunnen zijn.

Op Tweede Kerstdag kwam het tweede seizoen van de serie uit. Vaak is het zo dat bij een tweede seizoen de serie toch iets minder is dan het eerste seizoen. Het is namelijk erg lastig succes te herhalen. Toch blijkt YOU seizoen 2 daarin te slagen. Het nieuwe seizoen is net zo gestoord als het eerste.

Waar gaat het over?

De ex van Joe, Candace, blijkt toch niet zo dood te zijn als hij dacht. Ze bedreigt hem en waarschuwt hem dat waar hij ook heen gaat, zij zal hem vinden en er voor zorgen dat hij gepakt wordt. Joe vlucht naar Los Angeles en neemt daar de identiteit aan van Will Bettelheim. Hij belooft zichzelf dat hij niet weer dezelfde fouten gaat maken. Dit plan mislukt al snel als hij geobsedeerd raakt door de mooie Love. Voor hem is zij de vrouw van zijn dromen, maar niets is wat het lijkt.

Nog altijd even spannend

YOU seizoen 2 heeft alles wat het eerste seizoen zo goed maakte en zorgt ervoor dat het op een of andere manier toch nog beter wordt. Veel van dit seizoen lijkt een reflectie van het eerste seizoen. Zo is er een nieuw kind waar Joe zich over wil ontfermen (Pablo in seizoen 1 en Ellie in seizoen 2). De nieuwe liefde van Joe heeft ook een persoon in haar leven die afhankelijk is van haar (Peach in seizoen 1 en Forty in seizoen 2). Toch vervalt de serie vrijwel niet in herhaling. De nieuwe setting helpt daar zeker bij. De inwoners van Los Angeles zijn toch anders dan die van New York. Dat biedt nieuwe kansen en een nieuwe dynamiek die goed werkt.

Dat Penn Badgley een fantastische acteur is dat weten we ondertussen wel. Het is namelijk niet makkelijk om ervoor te zorgen dat het publiek een slecht personage niet meteen uitkotst. Het is natuurlijk zorgelijk dat Joe zo populair is. Toch is het niet alleen Badgley die de show steelt. Victoria Pedretti is fantastisch in haar rol als Love Quinn. Ze weet precies hoe ze de lieve en sexy kant van haar personage kan afwisselen met de duistere kant. Ze is oprecht een goede match voor Joe en dat is wat hij nodig had. Niets tegen Beck, maar haar personage was op zich een beetje vlak en generiek.

Het seizoen geeft ons ook meer inzicht in de achtergrond van Joe. We weten nu waarom hij geworden is zoals hij is. Daarnaast is het niet alleen maar dood en verdoemenis. YOU is commentaar op het Millenial-bestaan, maar doet het wel op een grappige en respectvolle manier.

Conclusie

Met alle onverwachte wendingen en spanning zorgt YOU seizoen 2 er wederom voor dat je op het puntje van je stoel zit. Dit seizoen heeft meer lagen en is daardoor nog beter dan seizoen 2. Het is wel de vraag hoe lang Joe er nog mee weg gaat komen. Seizoen 3 is namelijk al bevestigd. We gaan het zien. Voor nu kunnen we in ieder geval geen genoeg krijgen van deze gestoorde seriemoordenaar die alles doet voor de liefde.

YOU seizoen 2

4.2

Cast

4.8/5

Plot

4.0/5

Humor

3.8/5

Spanning

4.3/5

Goed

  • Goede cast
  • Spannend verhaal
  • Humor

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.