Recensie: De Zwendelprins een boek vol diversiteit van eigen bodem

Rima Orie heeft met haar verhaal De Zwendelprins in 2017 de Moon YA Contest gewonnen. Ze mocht daarom het verhaal als boek uitgeven bij uitgeverij Moon. Deze oosterse fantasy met prachtige cover neemt je mee ver weg van hier en heeft invloeden van de Indiase cultuur. Het boek zit bomvol intriges, diversiteit, avontuur en natuurlijk wat langzaam bloeiende liefde. Toen ik de cover zag en het verhaal las kon ik niet anders dan het boek aanschaffen.

Waar gaat De Zwendelprins over?

Recensie: De Zwendelprins een boek vol diversiteit van eigen bodem

De Zwendelprins gaat over de 17-jarige Simran die als keukenhulp werkt in het paleis. Ze is nieuwsgierig en geen enkel  verhaal of roddel blijft voor haar geheim. Maar er is één verhaal dat Simran en het volk al jaren in zijn greep houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins van Suryan. Twintig jaar na de verdwijning van de prins arriveert er een jonge prins uit het koude Fengart aan het hof die beweert de prins te kunnen terugvinden. Simran is verbaasd als hij haar om een gunst vraagt die heel haar leven zal veranderen. Ze snakt al haar hele leven naar de wereld buiten de paleis muren en de verhalen die het met zich meebrengt. Toch twijfelt ze, kan ze de prins wel vertrouwen of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

Laat je onderdompelen in een land ver weg van hier

Recensie: De Zwendelprins een boek vol diversiteit van eigen bodemIn de Zwendelprins lees je over een wereld met Indiase en Hindoeïstische invloeden. Door deze invloeden krijgt het verhaal een exotische vibe waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Door de schrijfstijl van Orie voelt het soms alsof je samen met Simran door het paleis loopt en de verschillende exotische gerechten al op je tong proeft. Je maakt in dit boek kennis met verschillende goden die in Simran cultuur belangrijk zijn.

Je ontdekt samen met Simran de wereld buiten de keukens en met elk hoofdstuk ontdek je dat ene beetje meer, exotische verhalen, koningshuizen en magie. Gaandeweg leer je over de verscheidene woorden die in deze fictieve wereld worden gebruikt, waardoor het voelt alsof je een nieuwe taal leert. Dit boek staat voor een avontuurlijke vakantie waar je meer ziet dan alleen het strand.

Diversiteit

Wat mij het meest verraste is de diversiteit onder de personages. ik vond het super interessant om over Bhoomi te lezen, een personage dat doof is. In het boek is ze een van de leden van de groep die met de zwendelprins werkt. Wat me echt fascineerde is dat elke keer wanneer er in het verhaal gebaren werden gebruikt er een ander lettertype werd gebruikt.

Doordat Rima dit heeft verwerkt in haar boek kon ik me een goeie voorstelling maken van hoe de gebaren en de verschillende scenes met gebaren eruit zagen in het boek. Ook vond ik het leuk om te lezen dat er een koningshuis was met twee Rani’s (koninginnen). Het verhaal erachter leek zo echt en de twee Rani’s waren ook weer zo verschillend van elkaar. Al met al vind ik de diversiteit in dit boek sterk neergezet er zijn veel dingen in het boek die ik nog niet eerder gelezen heb.

Conclusie

Dit boek is een must read als je houdt van avontuur, verre landen, geschiedenis en magie. De zwendelprins neemt je meer naar een land hier ver vandaan waar je lekker in kan ontsnappen. Rima heeft een fijne schrijfstijl die je in rap tempo de pagina om doet slaan. Dus pak je spullen maar vast in en bereid je voor op deze avontuurlijke mini vakantie.

De Zwendelprins

Must read vol avontuur
4.5

Schrijfstijl

4.0/5

Plot

4.5/5

Worldbuilding

5.0/5

Personages

4.5/5

Goed

  • Diversiteit
  • Worldbuilding

Niet zo

  • Langzame start

Laat een reactie achter

Rosanne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.