De grote winter book tag van Geekish.nl

Een nieuw seizoen betekent op Geekish: een nieuwe boekentag! We verzonnen al eerder de zomer boekentag en de herfst booktag. Nu is het winter, en uiteraard hebben we weer tien nieuwe vragen bedacht binnen het thema. Met de feestdagen achter de rug is het nu echt tijd om ons te focussen op het nieuwe jaar en op het nieuwe seizoen. Kou, sneeuw, donker en ijs: alles komt voorbij. Als je op jouw blog deze winter book tag wilt doen: leuk! Tag je ons even? Je mag natuurlijk weer onze afbeeldingen gebruiken. En dan nu: onze tien antwoorden!

Oud en Nieuw: leesdoelen voor het nieuwe jaar

Ik schreef onlangs al een artikel over mijn gelezen boeken in 2019. Dat waren er 35. En hoewel dat (voor mij) echt een goed aantal is in combinatie met een baan, gezin met kleuter, sociaal leven en Geekish, is het voor een blogger natuurlijk niet superveel. Mijn leesdoel voor 2020 is voornamelijk om méér boeken te lezen dan afgelopen jaar. Ik stel mezelf geen doel met exact getal en ik weet dat ik de honderd toch nooit zal halen, maar minstens 36? Moet lukken. Het helpt ook dat ik via Must Magazine drie maanden gratis Kobo Plus won, want nu móet ik wel digitaal lezen om het beste uit mijn prijs te halen. Voeg me trouwens gerust toe op Goodreads als leesvriend!

Winterse kleuren: boek met een winterse cover

Ik ga proberen zo veel mogelijk recent gelezen boeken te gebruiken in deze winterse boekentag, dus koos ik een cover van een van de boeken die ik afgelopen jaar las: Van Chanel naar flanel van Marijke Vos.

Van Chanel naar flanel winterse cover

 

Donker buiten: een boek met een rol voor de nacht, sterren en/of duisternis

Hier is voor mij op dit moment maar één antwoord op en dat is Als de nacht eindigt van Laura Diane. Dit boek was het laatste dat ik in 2019 las en zowel de duisternis/nacht als de sterren spelen een grote rol in dit boek. Lees vooral ook onze recensie van dit debuut!

Sneeuw: een boek met winterse setting

De grote winter book tag boekentag

Hm… Ik denk dat ik ook hier weer voor Van Chanel naar flanel moet gaan, want dat boek had best een winterse setting. En de andere boeken die ik in 2019 las, hadden dat niet echt. Hoewel, Ninth House speelt zich ook deels af in de winter. Dus dat is ook een keuze hier, al draait dat boek niet om de setting of de sneeuw.

Wintersport: een boek waarin sport een rol speelt

Ik weet niet zo goed waarom ik deze opdracht heb bedacht want: ik lees geen boeken over sport. Ik moest even zoeken in mijn Goodreads lijsten maar uiteindelijk vond ik toch een geschikte titel: Mijn gevecht van Thomas Dekker. Deze non-fictie heeft natuurlijk wielrennen in de hoofdrol.

Schaatsen: favoriete boek van eigen bodem

In 2019 had ik twee favoriete boeken van eigen bodem Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel en Verknocht van Lisette Jonkman. Ik denk dat Lisette Jonkman sowieso een van mijn favoriete auteurs van eigen bodem is. En dit komt van iemand die feelgood niet als favoriete genre heeft dus dat zegt veel.

-10°: een boek waar je niet warm van wordt

Ik gaf de afgelopen jaren maar aan één boek één ster: Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt. Ik vond het echt tien keer niks. Ook Hex, waar iedereen helemaal lyrisch over is, vond ik best tegenvallen. Waarschijnlijk worden de schrijfstijl van Olde Heuvelt en ik nooit vrienden. Maar, dankzij mijn drie gratis Kobo Plus maanden, ga ik toch Echo een kans geven. Ik ben erg benieuwd wat ik daar van ga vinden.

Sneeuwpop: een boek waar je om moet lachen

De grote winter book tag boekentag

Dat moet Verknocht zijn van Lisette Jonkman. Ik las in 2019 ook Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse, maar dat boek deed me veel minder dan haar vorige boeken. Hooguit een gniffeltje hier en daar. Een non-fictie waar ik ook om moest lachen, maar dan vooral een ‘warme gevoelens lach’ is As You Wish van Cary Elwes, waarin hij vertelt over het proces van het maken van The Princess Bride.

Winter is coming: je favoriete fantasyserie of fantasyboek

De grote winter book tag boekentag

Winter is Coming komt natuurlijk uit de A Song of Ice and Fire serie van George RR Martin (bij het grote publiek beter bekend onder Game of Thrones). Ik las al deze boeken al eens ver voordat de serie uitkwam, en ze behoren nog steeds tot mijn favorieten. Afgelopen jaar las ik geen nieuwe favoriet fantasyboek (Infinity Son van Adam Silvera viel helaas behoorlijk tegen, hou Geekish in de gaten voor een recensie). Ninth House heeft een vleugje fantasy maar zo zou ik het boek niet bestempelen.

Daarom kies ik voor een oude(re) favoriet, de Crows duologie van Leigh Bardugo. List en leugens & Kraai en Koninkrijk blijven twee van mijn favoriete boeken. En als Martin nou eens Winds of Winter afmaakt, gaan we zien of ASoIaF tot de favorieten blijft behoren.

Lente: een boek waar je naar uitkijkt

De vervolgen op zowel King of Scars als Ninth House van Leigh Bardugo wil ik héél graag lezen, maar daarvan zijn nog geen data bekend. Het nieuwe Hunger Games boek dat dit jaar uitkomt, spreekt me vooralsnog nog niet aan, en dat is gek want ik was dol op die trilogie. Maar ik word er nu nog niet warm of koud van… Ik kijk wel uit naar One of Us Is Next, het vervolg op One of Us Is Lying/Een van ons liegt van Karen M. McManus. Verder kijk ik ook uit naar The Night Country, het vervolg op The Hazel Wood van Melissa Albert. Verder zie ik wel wat 2020 me gaat brengen aan boeken.

Wij taggen jóu in de winter book tag!

We zouden het leuk vinden als jij op jouw (boek)blog onze winterse boekentag overneemt. Daarom taggen we iedereen die er zin in heeft! Je mag onze afbeeldingen hierboven gebruiken, je kunt ook zelf nieuwe afbeeldingen maken. En als je een vraag wilt toevoegen of overslaan, voel je vrij! Deze winter book tag heeft nul verplichtingen en het enige wat we willen is iedereen in een warme doch winterse bui krijgen. Wel stellen we het erg op prijs als je ons credit geeft voor de tag en even naar ons linkt. Als je jouw interpretatie van deze koude book tag in de comments zet, dan geven wij natuurlijk een comment terug. Fijne winter gewenst!

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

3 Comments

  • Wat een leuke tag! Mocht ik wat ruimte hebben in mijn blogplanning, wil ik de tag zeker invullen 🙂 Ik kijk ook erg uit naar de boeken waar je naar uitkijkt en ik vond Als de nacht eindigt ook erg mooi!

  • Thanx! Ben benieuwd naar jouw antwoorden mocht je de tag ergens deze winter gaan doen 🙂

  • Wat een leuke tag! Ik heb ‘m inmiddels op mijn website geplaatst: https://www.boekenbeschrijfster.nl/content/de-grote-winter-boekentag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.