De grote zomer book tag van Geekish.nl

Het is juni, en dat betekent dat het (bijna) zomer is. Heerlijk! We schreven al eerder over hoe je de zomer wel doorkomt met wat geeky tips. En nu is het tijd voor een frisse, zomerse boekentag. We bedachten tien opdrachten die binnen het thema vielen, en geven nu zelf onze antwoorden. Als je op jouw blog deze zomer book tag wilt doen: leuk! Tag je ons even?

Het strand – het ultieme zomerse boek

Het eerste genre dat in me opkomt als ik denk aan een zomers boek, is een lekkere feelgood roman. Nou is feelgood niet mijn favoriete genre, maar af en toe leest het wel lekker weg. En zeker als het buiten warm is, en je heerlijk in de tuin (of op het strand) een boek erbij kunt pakken. Vorig jaar las ik dankzij een maandje Kobo Plus zo’n beetje alle boeken van Lisette Jonkman, en ik denk dat de Onbreekbaar trilogie het perfecte zomerse leesvoer is.

Als feelgood wat minder je ding is, dan is Carry On of Fangirl van Rainbow Rowell ook een lekker zomers wegleesboek. Niet nadenken, lekker lezen, leuke romances. En binnenkort komt natuurlijk het vervolg op Carry On: Wayward Son! Oh, én de nieuwe Lisette Jonkman. Nog meer zonnig leesvoer!

IJsje – een boek waar je de rillingen van kreeg

De grote zomer book tag van Geekish.nl

Ik lees steeds meer thrillers en ik heb denk ik een nieuwe favoriete auteur gevonden binnen dit genre: Riley Sager. Hij heeft nu twee boeken uitgebracht en die waren allebei zó spannend! Over Laatste meisjes schreef ik al eens een recensie. Vorige week las ik Mijn laatste leugen, en daarover schrijf ik binnenkort vast ook nog een recensie. Nog meer nieuwe boeken, want het derde boek van Sager komt deze maand uit. Dat wordt een zomer lang lezen.

De zon – een boek met zomerse cover

De grote zomer book tag van Geekish.nl

Deze categorie sluit meteen goed aan op de vorige, want de meest zomers cover heeft natuurlijk een ijsje op de voorkant. Ik heb De voordelen van onbeantwoorde liefde van Becky Albertalli nog niet gelezen, maar de cover nodigt erg uit. Kijk, dit is ‘m:

Voordelen van onbeantwoorde liefde

Nu heb ik zin in dit boek én in een ijsje.

Pretpark – een boek met een rollercoaster aan emoties

Hmmm, lastig. Want in feite bestaat een goed boek natuurlijk sowieso uit veel emoties. De boeken van Riley Sager heb ik al genoemd. Ik denk dat ik hier voor Rick Riordan kies. Hij schrijft zo leuk, met heel veel humor en fantastische popculture referenties. Maar in zijn laatste boek. De brandende doolhof, gaat een van de hoofdpersonages dood, dus dat is best wel een achtbaan aan emoties. Ook al zag ik al wel aankomen wie er dood ging, het was toch niet leuk om te lezen. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel uit de Apollo serie, hopelijk heeft die vooral positieve emoties.

Verbrand (au!) – een leuk boek met een naar einde

Er zijn in mijn ogen twee soorten nare eindes: een einde met een spectaculaire cliffhanger, en een einde dat gewoon superslecht is. De cliffhanger kan ik hebben, al is het soms verdomd pijnlijk lang wachten op het volgende boek in een serie (ik kijk nu naar jou, George RR Martin. Jouw laatste cliffhanger was de dood van Jon Snow…). Maar een echt naar einde, dat zijn gewoon de slechte eindes.

Twee van die slechte eindes zullen me voor altijd bijblijven. Het zijn eindes van boekenseries waar ik veel tijd in heb gestoken, en die allebei spectaculair slecht eindigden. Zo slecht, dat ik iedereen afraad deze boeken te lezen. Het gaat over de Sword of Truth serie van Terry Goodkind en de Darren Shan serie van Darren Shan. Die doen allebei nog steeds pijn.

Blauwe lucht – een boek met een zomerse titel

De grote zomer book tag van Geekish.nl

Hierop is eigenlijk maar één antwoord mogelijk: Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Niet het meest luchtige, zomerse boek, maar wel een super zomerse titel. Sowieso een dikke aanrader. Natuurlijk is Zomerhitte van Jan Wolkers een goede tweede. De top drie van zomerse titels wordt afgemaakt door Zomerhuis met zwembad van Herman Koch.

Picknick – een boek waar je meer van wilt

Ik leef voor een vervolg op de Kraaien boeken van Leigh Bardugo. Als daar ooit een officieel vervolg op komt, schreeuw ik het uit. Gelukkig komt er binnenkort een Netflix serie over Kaz en zijn matties, dus dat is al heel wat qua nieuwigheid. Ook ben ik heel erg blij meer over Simon en Baz te lezen binnenkort, in Wayward Son. Natuurlijk wil ik ook graag dat GRRM zijn boekenserie eindelijk eens afmaakt.

Ook heb ik Victoria Schwab onlangs ontdekt, en omdat ik nog amper iets van haar heb gelezen, heb ik nog heel veel boeken te gaan.

Vakantie – een boek met de perfecte setting

De grote zomer book tag van Geekish.nl

De world building van Leigh Bardugo is spectaculair goed. Zij is de koningin. Nou ja, zij en J.K. Rowling. Want de Wizarding World moet hier natuurlijk ook als antwoord gegeven worden. Beide ideaal voor een fijne vakantie. En de Wizarding World is tegenwoordig natuurlijk ook ‘echt’  te bezoeken. Nog even doorsparen…

Zonnebloem – dit boek toverde een glimlach op je gezicht

Deze opdracht heet zonnebloem, omdat bloemen me altijd opvrolijken en omdat de zonnebloem natuurlijk de meest zomerse bloem denkbaar is. Daarom past hij perfect in de zomer book tag. Het is echter onmogelijk om hier een concreet antwoord op te geven. Ik word altijd blij van de boeken van Neil Gaiman, Leigh Bardugo, Rainbow Rowell en Rick Riordan. En tegenwoordig dus ook van Riley Sager en Lisette Jonkman, om een beetje buiten mijn gebaande straatje te lopen.

Een speciaal boek is Bob de straatkat van James Bowen. Dat verhaal is zo mooi, daar krijg je hoe dan ook een glimlach van op je gezicht. De verfilming staat trouwens op Netflix en heet A Streetcat Named Bob. Niet zo ontroerend als het boek, maar nog steeds een dikke aanrader.

Herfst – een boek waar je naar uitkijkt

Een top 5 in random volgorde:

  1. Wayward Son – Rainbow Rowell
  2. Verknocht – Lisette Jonkman
  3. Lock Every Door – Riley Sager
  4. Ninth House – Leigh Bardugo
  5. The Tyrant’s Tomb – Rick Riordan

Wij taggen jou in de zomer book tag!

We zouden het leuk vinden als jij op jouw (boek)blog onze zomerse boekentag overneemt. Daarom taggen we iedereen die er zin in heeft! Je mag onze afbeeldingen hierboven gebruiken, je kunt ook zelf nieuwe afbeeldingen maken. En als je een vraag wilt toevoegen, voel je vrij! Deze zomer book tag heeft nul verplichtingen en het enige wat we willen is iedereen in een zonnige bui krijgen. Wel stellen we het erg op prijs als je ons credit geeft voor de tag en even naar ons linkt. Als je jouw interpretatie van deze zomerse book tag in de comments zet, dan geven wij natuurlijk een comment terug. Vrolijke zomer!

Disclaimer: deze boekentag heeft eerst op onze Engels zustersite The Sassologist gestaan als The Summertime Book Tag, dus als je de vragen liever in het Engels beantwoordt, staan ze daar. 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.