A newbie’s readathon: Hoe heb jij jouw eerste readathon ooit ervaren?

Vandaag heb ik voor het eerst meegedaan aan een readathon! Mocht je je afvragen wat een readathon is, bekijk dan dit uitgebreide bericht. In het kort is een readathon een ‘reading marathon’, dus in dit geval een dag (24 uur) waarop je zoveel mogelijk probeert te lezen. 

Wat maakt dit een ‘GeekishNL readathon’?

Deze readathon was bijzonder omdat het een gezamenlijke challenge is. Je gaat dus de strijd aan samen met andere fanatieke lezers om eindelijk een sprint te maken met die eindeloze ‘to be read’-lijst. Daarnaast waren er leuke foto challenges en templates aan gekoppeld. Meer informatie daarover, vind je hier

Hoe heb ik mijn eerste readathon ervaren?

Dit was mijn allereerste keer, dus ik heb natuurlijk nog geen vergelijkingsmateriaal. Ik heb zelf ook wel een een groot dagdeel gewijd aan het uitlezen van een dik boek, maar dit voelde heel anders. Dit was iets dat van tevoren gepland werd en het was iets dat je met een grotere groep mensen ondernam. Je zou je er dus flink op kunnen voorbereiden. Dat heb ik wel en niet gedaan. Ik heb er niet per se voor gekozen om een leeslijst te maken, maar ik had al wel een paar boeken in mijn hoofd die ik wilde gaan lezen. Ook had ik de foto challenges van tevoren voorbereid. Dat was echt heel leuk om te doen! 

Wat heb ik bereikt?

Ondertussen heb ik van 09:00 tot 12:30 en na 19:30 kunnen lezen. Dat heeft me 360 bladzijden opgeleverd verspreid over drie korte boeken. Ik had ervoor gekozen om drie boeken vol korte vertellingen te lezen, maar dat raad ik niet aan. Omdat er zo veel informatie op me af kwam, begon het me op een gegeven moment te duizelen. Voor een volgende keer zou ik zeker aanraden om een dik boek te pakken en dat uit te proberen te lezen. Dat ga ik de rest van de dag ook doen. 

Wat heb jij gelezen? Wat raad je aan? Losse boeken, één dik boek, verzamel vertellingen? Ik ben heel benieuwd!

Ik vond het ook onwijs leuk om op Instagram te zien hoe iedereen bezig was met de marathon! Zelfs schrijvers reageerden op polls over hun eigen boeken, hoe gaaf is dat? Ook heel leuk om te zien hoe creatief mensen met de challenges omgingen. Dat het zo leefde binnen de bookstagram community, maakte mij ook weer enthousiast om vol te houden (ondanks dat ik de helft van de dag helaas geen tijd had om te lezen). Het voelt nu al zeker of we met z’n allen iets bereikt hebben. En ik heb ook een hapje uit mijn tbr kunnen nemen! Ongetwijfeld dat ik vanavond moe maar voldaan mijn ogen sluit. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter

Jennifer

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.