Een nieuwe actie-comedy in de bioscoop, daar ben ik altijd voor in! Tel daar Ryan Gosling, Aaron Taylor Johnson en als regisseur David Leitch (Deadpool 2, Bullet Train) bij op en het plaatje is zo goed als compleet. Nu hopen dat The Fall Guy net zo tof, hilarisch en vol met actie zit als we van deze regisseur gewend zijn.
Waar gaat The Fall Guy over?
Colt is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat Colt Seavers (Ryan Gosling) bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezonnen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.
De rol van de stuntman
The Fall Guy draait nog maar net in de bioscoop, maar de film wordt nu al een soort ode aan de stuntman genoemd. En dat is niet geheel zonder reden. Vanaf het begin van de film wordt de rol van de stuntman namelijk uitvergroot. Colt Seavers (Ryan Gosling) is een van de beste stuntmannen van het moment en dat bewijst hij keer op keer. Ondanks het ongeluk dat hem ruim een jaar uit de running heeft gehouden. Er wordt steeds opnieuw getoond hoe de opnames van stunts plaatsvinden, inclusief de materialen en enkele bewerkingen.
Actie, comedy en romantiek
Naast de vele stunts is humor ook een belangrijk element in de film. Zo wordt er de draak gestoken met de rol als stuntman van Colt door hem bijvoorbeeld keer op keer dezelfde stunt te laten doen. Maar er worden ook geniale woordspelingen gemaakt en gevatte reacties gegeven op gebeurtenissen. Dit wordt meestal terloops gedaan, waardoor het des te beter uit de hoek komt.
Daarnaast is de aantrekkingskracht tussen Colt en regisseur Jody (Emily Blunt) onontkoombaar. De chemie spat van het scherm zonder zoetsappig of afgezaagd te worden. Het evenwicht tussen de actie, comedy en romantiek is gewoon perfect.
Op het puntje van je stoel met een glimlach op je gezicht
Tijdens het kijken van The Fall Guy betrapte ik mezelf meermaals op het totaal vergeten van mijn omgeving en een enorme glimlach op mijn gezicht. Zo erg zelfs dat ik tegen het eind van de film de spieren in mijn wangen voelde trillen. Ik zat aan het beeld gekluisterd zoals ik had met Bullet Train. Maar deze film was met het diepere aspect waarin ze tonen hoe stunts gedaan worden weer anders. Het enige nadeel van deze film vond ik dat Aaron Taylor Johnson niet verbijsterend veel in beeld kwam en dan ook nog eens een niet zo aardige gast bleek te zijn (dat is nog zacht uitgedrukt). Gelukkig maakte zijn gezicht veel goed. Maar dat was nog niet alles, aan het eind verschijnt er ook nog een verrassende cameo op het scherm!
The Fall Guy kan niet zonder stunts
Zoals de meeste actiefilms is het ook duidelijk wanneer Ryan Gosling zelf zijn stunts niet uitvoert. De afstand en hoek van de camera maken dit maar al te duidelijk. Maar dat is eigenlijk niet erg. Juist omdat de rol van de stuntman zo’n belangrijk onderwerp is, maakt het dat je erover nadenkt hoe die stunt is uitgevoerd. Wat helemaal leuk is dat je tijdens de aftiteling hier enkele beelden van te zien krijgt, incl. de gezichten van enkele echte stuntmannen.
Conclusie
The Fall Guy is een met vlagen hilarische film boordevol actie en wat romantiek. Deze elementen zijn perfect met elkaar in evenwicht en maken het een feest om naar te kijken. Thumbs up voor deze film.