ABC-boekenblog: boektitels die beginnen met een B

Daar zijn we weer met een ABC-boekenblog! De vorige keer deelde Jennifer vijf boektitels met een A en vandaag is de B aan de beurt. Ik moest even zoeken, maar al snel vond ik een paar boeken die ik graag met jullie wil delen. Let’s go!

ABC-boekenblog: boektitels die beginnen met een B

Boektitels met een BBovenste besties

Het eerste boek is gelijk één van mijn favorieten: Bovenste besties! Dit is een graphic novel van Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters, Brooklyn Allen en Maarta Laiho. Hij verscheen alweer drie jaar geleden bij De Fontein. Ik vind het vooral heerlijk om een graphic novel te lezen als ik niet goed weet welk boek ik moet kiezen.

Het verhaal gaat over vijf vriendinnen die op zomerkamp ongelooflijk spannende en magische avonturen beleven. De art style is ontzettend kleurrijk en spat zo van het blad af. Het is een heerlijk verhaal voor tussendoor. Je vliegt er zo doorheen!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Dit boek is precies zoals de titel al zegt: bijzonder. De schrijfstijl sprak me in eerste instantie niet zo aan, maar het verhaal was zo intrigerend dat ik toch doorzette. Daar ben ik echt blij mee, want het plot is me nog heel lang bij gebleven. We volgen een jongen die vreemde wezens begint te zien achter het huis van zijn opa. Om uit te zoeken wat er aan de hand is, gaat hij naar een eiland vol nog meer bijzondere mensen. Ik ben benieuwd naar de andere delen! Ook de film wil ik nog graag zien, want ik ben heel benieuwd hoe de bijzondere kinderen in beeld zijn gebracht.

Between Worlds: Folktales of Britain & Ireland

Dit is weer een heel lekker boek voor tussendoor. Zelf heb ik de Nederlandse vertaling (door Margaretha van Andel), genaamd Schemerwerelden, maar die begint niet met een B natuurlijk 😉 Het boek staat vol met verschillende verhalen uit de Britste en Ierse cultuur, en het is natuurlijk ook heel tof om die in de oorspronkelijke taal te lezen. Je kunt zelf kiezen wanneer je welke verhalen leest. Zelf kies ik ze een beetje willekeurig uit, zodat ik elke keer van een ander soort verhaal kan smullen. Ridders, prinsessen, vervloekte wezens: ook hier komen ze allemaal voor!

Break a LegBoektitels met een B

Break a Leg is het tweede deel in de Truth or Dance-trilogie van Chinouk Thijssen. Het is een ontzettend spannende serie van Nederlandse bodem. Chinouk Thijssen creëert een krachtig plot in de indrukwekkende ballet-wereld. We volgen India tijdens haar opleiding op de balletschool, waarbij ze keihard werkt om een professionele ballerina te worden. Ik wil dit tweede deel vooral graag noemen omdat de spanning perfect wordt opgebouwd. Vaak zie je dat tweede delen wat slapper zijn dan de andere delen in een serie, maar hier is dat absoluut niet! Een echte aanrader voor de fans van Tiny Pretty Things.

Belofte maakt schuld

Dit boek zegt je misschien niet meteen iets, maar naar mijn mening is hij zeker de moeite waard! Dit is een psychologische thriller van Sarah Pinborough, die je misschien kent van Wat jij niet ziet (Behind Her Eyes op Netflix) en 13 minuten. In dit boek volgen we drie vrouwen: Lisa, haar dochter Ava en Marilyn. Eén van hen heeft iets te verbergen, wat de ondergang van hen alle drie zou kunnen betekenen. Ik houd heel erg van de schrijfstijl van Sarah Pinborough, al weet ik wel dat haar boeken niet voor iedereen zijn. Misschien wel voor jou!

Dat waren de vijf boektitels met een B! Hopelijk zaten er een aantal tussen die wat voor jou zijn. Wil jij nou graag onze ABC-templates gebruiken? Check dan dit artikel of onze highlights op Instagram. Laat hieronder zeker weten welke titel met een B jouw favoriet is, dan kunnen we daarmee onze lijsten aanvullen.  Volgende keer bespreken we de C!

 

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.