Recensie: Behind Her Eyes is verwarrend

Nu we nog om negen uur binnen moeten zitten vanwege de avondklok, is het natuurlijk van belang dat we genoeg series kunnen kijken. Een van de nieuwste series die Netflix te bieden heeft is de thriller Behind Her Eyes. Gebaseerd op het gelijknamige boek Sarah Pinborough, is deze miniserie een achtbaanrit waar je verward uit gaat komen. Is dit positief? Niet perse. Hoewel Behind Her Eyes goede momenten heeft is het grootste deel van de serie een beetje saai. Dat is tot aan de plottwist. Want die plottwist, dat is een hele mindfuck op zichzelf.

Waar gaat Behind Her Eyes over?

Louise (Simona Brown) is een single moeder die tijdens een avondje uit de knappe David (Tom Bateman) ontmoet. Na afloop kussen ze, ondanks het feit dat David getrouwd blijkt te zijn. De maandag komt Louise erachter dat David haar nieuwe baas is. Ondanks het feit dat ze probeert om van hem weg te blijven, is de aantrekkingskracht tussen de twee te sterk. Het wordt helemaal ingewikkeld als Louise de vrouw van David, Adele (Eve Hewson), tegenkomt. De twee worden vriendinnen, maar al snel blijkt dat er van alles mis is in het huwelijk tussen David en Adele. Louise is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, met alle gevolgen van dien.

Recensie: Behind Her Eyes is verwarrend

Een standaard thriller

Behind Her Eyes is in de meeste opzichten een standaard thriller, tot aan aflevering vier, wanneer er bovennatuurlijke elementen aan de serie worden toegevoegd. Het is ook pas dan dat er een beetje vaart in de serie komt, iets wat de eerste paar afleveringen mist. De personages zijn ook niet goed uitgewerkt, behalve Adele, die een zeer uitgebreid achtergrondverhaal heeft. Zelfs dan blijven er vragen achter als de serie afgelopen is. Vragen waarop het antwoord juist aan het hele mysterie hadden kunnen bijdragen. Ook veel vragen die het verhaal ten goede waren gekomen, want het voelt nu allemaal een beetje willekeurig. Het is echter jammer dat het hoofdpersonage Louise vrij vlak is, waardoor je als kijker haar niet echt interessant vindt. Tel daarbij op dat er totaal geen chemie is tussen haar en David, wat de hele affaire ongeloofwaardig maakt. De enige performance die daadwerkelijk indruk maakt is die van Eve Hewson als Adele. Ze weet op de perfecte manier over te brengen dat er meer speelt dan op het eerste gezicht zo lijkt. Toch weet ook zij de serie niet perse te redden.

Het kan heel interessant zijn als een serie bepaalde genres combineert. In het geval van Behind Her Eyes is het echter zo dat de makers de shock value belangrijker vonden dan het verhaal zelf. Het voelt een beetje alsof ze halverwege dachten: “Dit verhaal is saai, laten we er ineens iets heel anders van maken.” De manier waarop het is opgebouwd zorgt er echter voor dat de serie erg ongeloofwaardig wordt. Zo ook de keuzes van Louise. De twist aan het einde ziet wellicht niemand aankomen, maar de keuzes die Louise maakt tijdens de laatste 10 minuten zijn vreemd en voelen geforceerd om er maar voor te zorgen dat deze rare wending plaats kan vinden. De hele serie voelt daardoor leeg aan, waardoor de absurde plottwist niet perse het gewenste effect heeft. Dat is jammer. Als er meer aandacht was geweest voor het verhaal als een geheel, dan was de serie veel beter geweest.

Recensie: Behind Her Eyes is verwarrend

Conclusie

Het boek werd uitgebracht met de marketing hashtag #WTFthatending en dat legt eigenlijk al meteen uit dat alles draait om de grote plottwist aan het einde. Als je daar van houdt, dan is Behind Her Eyes zeker een interessante serie om te kijken. Als je echter wat meer inhoud verwacht van je series, dan is dit niet perse een serie die je moet kijken.

Behind Her Eyes

0.00
2.65

Verhaal

2.5/5

Cast

3.5/5

Geloofwaardigheid

1.5/5

Spanning

2.8/5

Originaliteit

3.0/5

Goed

  • Op zich prima cast
  • Spannende momenten

Niet zo

  • Ongeloofwaardige plottwist
  • Voelt leeg aan
  • Vlakke personages

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.