Nederlands eerste Netflix Original Ares bezorgt je kippenvel

Ares is Nederlands eerste echte Netflix Original (Undercover was een samenwerking tussen België en Nederland). De serie geeft een duistere kijk op studentenverenigingen en de Hollandse geschiedenis. Rosa’s normale studentenleven in Amsterdam verandert drastisch als ze in contact komt met de vereniging Ares. In het begin lijkt het gewoon op een groep rijke studenten, maar er schuilt nog veel meer achter..

Het plot van Ares

Het studentenleven van Rosa verandert als ze bij de studentenvereniging Ares terecht komt. De vereniging bestaat grotendeels uit rijke studenten, wiens familie ook al bij de vereniging heeft gezeten. Rosa komt echter niet van een rijke, bekende familie. De vraag ‘waarom zij?’ komt vaak naar boven, ook bij haar beste vriend, die alles behalve blij is dat Rosa bij de vereniging zit. Maar ze negeert de waarschuwingen, want ze is ‘goed’ in het horen bij de vereniging en doet voor haar gevoel eindelijk iets wat zij zelf wil. Maar is dit wel een vereniging waar iemand zich bij wil voegen? Binnen een paar dagen hebben drie van de leden zelfmoord gepleegd en het wordt steeds duidelijker dat er iets fout aan de hand is. Kan Rosa zich nog loswrikken van deze vereniging of is het al te laat?

Netflix Original

Ares is een Netflix Original en dat is ook wel te zien. Niets slechts over andere Nederlandse series en films, maar je kan duidelijk zien dat een productie van Netflix financieel veel deuren opent. Wat het budget precies was, is tot nu toe nergens te vinden en ook de regisseur mag er niets over kwijt. Maar aan de manier van filmen, variatie van shots, kostuums, filmlocaties en het acteren, is het duidelijk dat er veel tijd en geld ingestoken is. Het grootste deel van Ares speelt zich af op locaties zoals het Rijksmuseum en Paleis Soestdijk. Geen goedkope filmlocaties.

Goed of slecht?

De meningen over Ares variëren van enorm goed en spannend tot verschrikkelijk, zowel nationaal als internationaal. De beste woorden om de serie te omschrijven zijn nieuw en uniek. De serie verschilt heel veel van de meeste Nederlandse series. Het voelt heel ‘onnederlands’ aan, maar dit is niet perse iets slechts. Er wordt iets heel bekends en normaals als een studentenvereniging genomen en omgetoverd tot een duister verhaal. Drinken, etentjes, feestjes, maar ook bloed, zelfmoorden en lijken. Spannend is het ongetwijfeld. Omdat de serie onder horror valt, en niet thriller, zitten er ook wel momenten in waarbij mensen met een zwakke maag misschien even weg willen kijken. Maar geen zorgen: er wordt niet om de minuut een hand afgehakt. Ares balanceert precies goed tussen thriller en horror.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.