Netflix brengt Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution uit

Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution, de CGI remake van de eerste Pokémon film, wordt uitgebracht op Netflix. De originele eerste film kwam uit in 1998. De film introduceerde Mewtwo en Mew en wordt door de meeste fans gezien als de beste Pokémon film.

Pokémon is al vanaf het begin populair, maar in de laatste paar jaar is de gekte wederom toegenomen. Dit is mede te danken aan Pokémon Go, maar ook aan bijvoorbeeld Detective Pikachu, waarin Ryan Reynolds de titelrol op zich nam. Daarnaast zijn er van de Sword en Shield spellen veel exemplaren verkocht, ondanks de controverse. Pokémon is nog overal en dat zal ook niet zomaar over gaan.

Mewtwo Strikes Back – Evolution is een film die in 2019 al uit kwam in de Japanse bioscopen. Veel fans vragen zich af of zo’n remake eigenlijk wel noodzakelijk was. Toch is het alweer twintig jaar geleden (voel je je al oud?) dat de originele film uit kwam.

Een nieuw publiek

Gisteren maakte The Pokémon Company bekend dat de remake op Netflix zou verschijnen. Dit gaat gebeuren op 27 februari, ook wel omgedoopt als Pokémon Dag. De film gaat wereldwijd uitkomen op Netflix. Alleen in Japan en Korea kunnen fans de film niet op de streamingdienst zien. Bekijk hier de trailer:

De film volgt het originele verhaal van Mewtwo Strikes Back, waarin Ash, Brock en Misty verstrikt raken in de wraakplannen van Mewtwo. De trailer laat een aantal belangrijke momenten uit de originele film zien, zoals Ash die probeert om Mewtwo te slaan.
Ondanks het feit dat veel fans hier niet perse op zaten te wachten, is het belangrijk om te onthouden dat het origineel een lange tijd geleden uit kwam. Er zijn veel nieuwe fans bijgekomen door de nieuwe spellen en bijvoorbeeld Detective Pikachu. Natuurlijk zullen de hardcore fans altijd een voorkeur blijven houden voor de getekende versie. Toch ziet de trailer er op zich niet verkeerd uit. Voor de fans die willen wachten op een nieuwe Pokémon film, wees gerust. Er komt een nieuwe film uit in Japan dit jaar. Wanneer deze wereldwijd gaat uitkomen is nog niet bekend.
Ga jij de film kijken?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.