De controverse rondom Pokémon Sword en Shield uitgelegd

Vrijdag is het eindelijk zo ver. Dan brengt Nintendo de nieuwe Pokémon-spellen Sword en Shield uit. Het zullen de eerste volledige spellen zijn voor de Nintendo Switch. Eerder kregen we natuurlijk al Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee. Deze spellen waren echter remakes van de eerste Pokémon games en daarnaast leken ze erg veel op Pokémon Go. De spellen hadden dan ook voornamelijk als doel om spelers van de mobiele app naar de Switch te lokken. De die-hard Pokémon trainers hadden natuurlijk al een Switch en keken uit naar de nieuwe spellen. Toch is dat enthousiasme niet meer zo sterk nadat duidelijk was dat Game Freak een aantal ingrijpende beslissingen heeft genomen. Er werd gepraat over een boycot en er werden zelfs doodsbedreigingen gestuurd naar de ontwikkelaars van het spel. Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

Can’t catch ‘em all

De meest ingrijpende keuze die Game Freak heeft gemaakt is het weglaten van een grote meerderheid van de oude Pokémon. Volgens Game Freak kwam dit omdat ze simpelweg niet de mankracht hadden om alle monsters te animeren. Fans zijn hier boos over, want Pokémon is de grootste game-franchise die bestaat. Ze zullen bij Game Freak wel genoeg geld hebben om mensen van buitenaf in te huren. Toch is dit niet gebeurd. Met de mankracht die er was wilden ze zich voornamelijk richten op het animeren van de open wereld en alle andere functies. Daar zijn echter ook genoeg klachten over. Volgens de critici zijn de beelden die te zien zijn in de trailers verre van spectaculair. Het feit dat daardoor een groot deel van de kern van het spel wordt opgeofferd, schiet bij fans in het verkeerde keelgat.

Onderstaande tabel laat zien welke Pokémon er zeker in het Sword en Shield voorkomen en welke niet of waarvan het lot nog onzeker is.

De controverse rondom Pokémon Sword en Shield uitgelegd

Boycot

Op websites als Reddit werd opgeroepen tot een boycot van de spellen, maar het is de vraag of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Waarschijnlijk gaan de spellen gewoon nog enorm veel geld opleveren. Fans willen ten slotte toch verder gaan met hun avontuur als trainer. Het is echter wel de eerste keer dat een Pokémon-spel zoveel kritiek krijgt voor het spel uitgebracht is. Dat is wellicht wel een teken voor Game Freak dat ze de fans serieus moeten nemen.

Er was echter ook een tegengeluid te horen. Fans op Twitter zorgden ervoor dat #ThankYouGameFreak een trending topic werd. Fans bedankten de developer voor alle spellen die ze de afgelopen jaren hebben uitgebracht. Er zijn dus twee verschillende kampen, al schreeuwt het boycot-kamp momenteel het hardst.

 

Pokémon Home

Hoe zit het dan met alle Pokémon uit eerdere spellen? Veel fans hebben namelijk uren gestoken in het trainen van hun monsters en hebben ze van game naar game weten om te zetten. Dit kan nu dus niet meer. Nintendo en Game Freak brengen in het begin van 2020 Pokémon Home uit. Hierin kun je Pokémon uit eerdere spellen in een box plaatsen. Ook Pokémon uit Pokémon Go kun je naar Pokémon Home sturen. Helaas kun je alleen de monsters die voorkomen in de Galar Region Pokédex overzetten naar Sword en Shield. De app gaat daarnaast ook geld kosten, net zoals Pokémon Bank op de 3DS. Het is dus niet de ideale oplossing.

Natuurlijk gaan wij de spellen toch spelen en zullen we onze bevindingen op de site plaatsen.

Ga jij Pokémon Sword en Shield spelen? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.