Fable and Fantasy Fest 2021 is vrolijk en verrassend

Fable and Fantasy Fest 2021 was mijn eerste fantasy festival ooit en wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Het was ontzettend spannend en best vermoeiend (zaterdag van 10.00 tot 23.00! En ook zondag nog), maar ook zo wonderlijk en bijzonder. Het heerlijke weer droeg zeker bij aan het succes! Dus: wat viel er allemaal te beleven 17 en 18 juli in Emmen?

Rensenpark: de oude dierentuin in Emmen

Fable and Fantasy Fest 2021 is vrolijk en verrassendTen eerste maakt de locatie een festival al ontzettend bijzonder: een oude dierentuin! Voor sommigen jeugdsentiment, voor anderen een extra magisch element. De kraampjes stonden op open velden en langs oude dierenverblijven. In die buitenverblijven waren opblaasdraken en houten pinguïns opgezet, er hingen dromenvangers en gekleurde slingers in de bomen en als je goed keek waren er zelfs kleine feeën te bekennen. Zelfs als de locatie leeg zou zijn geweest, hing er dus magie en mysterie in de lucht.

Kijken, kijken, niet kopen

Maar de locatie was natuurlijk niet leeg! Naast kraampjes was er uiteenlopende muziek en waren er genoeg ‘rondlopende bezienswaardigheden’. Mocht je (zoals ik) nog nooit op een fantasy festival geweest zijn: je kijkt je ogen uit! De bezoekers doen enorm hun best om er fantastisch uit te zien en dat ik echt heel gaaf. Neem bijvoorbeeld de steampunk wagen die rondreed. Waar vind je dat nog meer?! Dames in prachtige jurken die je tegelijk bewonderd en er medelijden mee hebt, omdat het al warm genoeg is zonder enorme hoepelrokken. Er liepen zelfs twee zeemeerminnen rond, piraten, dierenpakken en genoeg anime personages die ik als noob natuurlijk niet herken. Oh en goblins en elven! Er was zelfs een smid die ter plekke van alles aan het smeden was. Te veel om op te noemen eigenlijk.

Hands-on fable and fantasy

Als je je ogen uit hebt gekeken, is het natuurlijk tijd om iets te doen. Een cursus zwaardvechten bijvoorbeeld, boogschieten, drakenmeditatie, live kunst in the making bekijken of genieten van de kleine toneelstukjes die her en der spontaan worden opgevoerd. Zorro op een fietspaard die achter een wolf aan zit bijvoorbeeld. En na zo’n zware dag heb je natuurlijk honger en dorst.

Fantasierijk eten en drinken

Fable and Fantasy Fest 2021 is vrolijk en verrassendNaar het toilet gaan en een flesje bijvullen is gratis, dus heb je extra money to spend aan pretzels met kaas, schoorsteenbrood, vegan hotdogs en mede! Mede? Heerlijke honingwijn in zoveel smaken als je kunt bedenken. En ja: woordgrappen rondom mededeling, medewerker en medespecialist waren zeker aanwezig. Hamburgers, kippenvleugels en patat zijn natuurlijk van de partij, maar gekruide champignons zijn ook heerlijk! En echt Italiaans schepijs om te helpen met verkoelen. Ik begin spontaan weer te kwijlen.

Fable and fantasy souvenirs

Eten en drinken is natuurlijk zo op, dus waar ga je dan mee naar huis? Zelfs stond ik in een gedeelde kraam fantasyboeken en artprints te verkopen tussen de medestand en een kraam met geweldige accessoires in. Ik heb mijn tas gevuld met een drakenpuzzel en elfenhuisjes. En twee flessen mede… Bijna ging ik met een gegraveerd zeemeerminnenglas naar huis, een mooie kanten rok en een riem met drakengesp, maar die ga ik deze week nog even nabestellen waarschijnlijk… Daarnaast kon je prachtige kristallen, jurken, jassen, hoornen, decoratieve wapens, funkopoppen en knuffels kopen (en sowieso meer dat me nu even ontschiet).

Conclusie: zeker de moeite!

De drempel ligt dit jaar natuurlijk iets hoger dan alleen een kaartje kopen en je reis en eventueel overnachting regelen, maar de zaterdag kun je sowieso ruimschoots vullen! Zelfs als je de halve dag rondloopt en een halve dag op het gras in de zon naar de live muziek luistert, is het een fantastische ervaring. Fable and Fantasy Fest is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en je met iedereen een gezellig gesprek kunt aanknopen. Het is dat het onverstandig is, maar waarschijnlijk zou iedereen je een knuffel willen geven als het kon. Iedereen is zo vrolijk en vriendelijk! Als je een beetje down bent, is dit dé plek to lift your spirits. Faith in humanity restored!

Fable and Fantasy Fest 2021 is vrolijk en verrassend

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.