Sonic The Hedgehog brengt veel geld binnen tijdens het openingsweekend

In een twist die niemand had zien aankomen, blijkt dat Sonic The Hedgehog eigenlijk best een prima film is. Een tijd geleden kwam de eerste trailer van de film uit, maar fans waren niet zo blij met de CGI versie van Sonic. In plaats van eigenwijs te zijn (ahum, Cats) werd er gekozen om naar de fans te luisteren. Blijkbaar vonden de fans dat erg prettig. Sonic heeft namelijk de hoogste opbrengst ooit tijdens een openingsweekend voor een film gebaseerd op een video game.

Keerpunt

Langere tijd was het video game genre iets waar Hollywood mee worstelde. Het lukte vaak niet om het succes van een spel te evenaren op het witte doek. Er waren enorm grote flops, zoals bijvoorbeeld Assassin’s Creed. Toch lijkt het tij te keren. Het enorme succes van Detective Pikachu zorgde ervoor dat studio’s het wel aandurven om weer video game verfilmingen te maken. De Pokémon-film bracht $433 miljoen op wereldwijd. Ondanks dat er verwacht werd dat de film nog meer zou opbrengen, was de film nog altijd winstgevend en komt er een vervolg.

Het succes van Detective Pikachu gaf de hoop dat Sonic the Hedgehog het ook goed zou gaan doen. Paramount had dat succes ook nodig, aangezien ze een aantal flops hebben uitgebracht. In eerste instantie leek het er op dat Sonic minder zou opbrengen dan Detective Pikachu, maar de film presteerde juist boven verwachting.

Volgens Variety bracht Sonic the Hedgehog $57 miljoen op in de eerste drie dagen van de release. Dit gaat natuurlijk over de Verenigde Staten. Het is iets meer dan Detective Pikachu die $54,3 miljoen opbracht. Momenteel heeft de film wereldwijd al $100 miljoen binnengehaald. Dat betekent dat het productiebudget er in ieder geval al uit is.

Veel flops

Een aantal grote films zijn de laatste tijd genadeloos geflopt in het begin van 2020. Zo was de opbrengst van Dolittle dramatisch. Birds of Prey wist ook niet al teveel aandacht te trekken. Het is dus goed om te zien dat een film als Sonic een succes is. Er zijn dan ook veel positieve recensies geweest (onze volgt natuurlijk zo snel mogelijk) en de keuze om de CGI te verbeteren heeft natuurlijk ook geholpen. Het zal niemand verbazen als er snel al een vervolg komt. Dat zal Paramount in ieder geval goed doen na het floppen van Terminator: Dark Fate en The Rhythm Section.

De komende tijd zal Sonic het nog wel prima gaan doen. Het is momenteel de enige familiefilm die uit is. In maart komt er pas concurrentie als Disney Pixar’s Onward uitbrengt. Het lijkt er op dat de Video Game Film Vloek eindelijk is opgeheven.

Heb jij Sonic al gezien?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.