Recensie: Birds of Prey is leuke chaos

Suicide Squad mocht dan niet de film zijn waar we met z’n allen op hoopten, toch kwam er iets goeds uit. De film introduceerde namelijk een van de meest populaire DC personages van het moment; Harley Quinn gespeeld door Margot Robbie. Lange tijd kon je niet naar een conventie zonder te struikelen over cosplayers in haar iconische kostuum uit Suicide Squad. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een film zou komen die om Harley Quinn draait. Hoewel het officieel geen solofilm is, gaat Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn voornamelijk over de ex van de Joker. Birds of Prey draait nu in de bioscoop en de bezoekersaantallen vallen tot nu toe tegen. Dat is jammer, want de film is zeker een aanrader.

Waar gaat het over?

Harley Quinn en de Joker zijn uit elkaar. Terwijl Harley probeert om op haar eigen benen te staan, komt ze er achter dat er toch vrij veel personen zijn die haar dood willen hebben. Dat is echter niet haar enige probleem. Gothams meest narcissistische slechterijk Roman Sionis, en zijn rechterhand Zsasz, zijn op zoek naar een jong meisje genaamd Cassandra Cain. Zij heeft iets gestolen wat Sionis graag wil hebben. Harleys pad kruist zich met die van Huntress, Black Canary en Renee Montoya. Deze vier verschillende vrouwen hebben geen andere keus dan samen te werken om Roman te verslaan.

Actie, lol en kleurrijk

Birds of Prey is op bijna alle vlakken superieur aan Suicide Squad. De enige reden dat de bezoekersaantallen tegenvallen is volgens mij vanwege de 16+ rating. De film is een grote chaos, maar wel op een gecontroleerde manier, waardoor het leuk blijft. Hoewel Suicide Squad vooral de Harley en Deadshot show was, blijkt dat in deze film bijna alle personages even goed zijn als Harley. Dat zorgt ervoor dat de film interessant blijft om naar te kijken. De cast heeft ook een ontzettend goede chemie. Vooral de vier vrouwen zorgen er voor dat de film werkt. Daarnaast is Ewan McGregor fantastisch als de gestoorde en campy Roman Sionis. Hij is charmant en tegelijkertijd is hij gevaarlijker dan Jared Leto’s Joker.

De actiescènes zijn fantastisch en kleurrijk. Natuurlijk niet altijd geloofwaardig, maar het verhaal wordt dan ook verteld door Harley Quinn. Zij is sowieso al niet de meest betrouwbare verteller. Het is verder ook duidelijk dat je film geregisseerd is door een vrouw. De vrouwelijke personages zijn sexy, maar hun outfits zijn niet te bloot of oncomfortabel. Verder staat girlpower centraal op een manier die Charlie’s Angels toch net niet voor elkaar kreeg.

Conclusie

Ondanks dat we niet onder de indruk waren van de trailers, blijkt Birds of Prey een ontzettend goede film te zijn. Vooral als je houdt van leuke chaos en sterke vrouwen is dit zeker een aanrader.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

1 Comment

  • Ik hoop hem zeker nog te zien, hij lijkt me erg gaaf! Je recensie maakt me in ieder geval erg nieuwsgierig 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.