Aladdin 2 gaat er komen

Na het enorme succes van Aladdin, is het nu officieel dat er een Aladdin 2 gaat komen. Disney heeft al een aantal schrijvers ingehuurd om het script te schrijven. Het verhaal zal niet gebaseerd zijn op de sequels van de animatiefilm. Het wordt een origineel verhaal. De laatste tijd is Disney druk bezig met het maken van live-action versies van hun populaire animatiefilms. Aladdin bracht meer dan een miljard in het laatje, ondanks mindere recensies. De film werd geregisseerd door Guy Ritchie en had Mena Massoud als Aladdin, Naomi Scott als Jasmine en Will Smith als de Genie in de hoofdrollen.

Na het enorme succes van de film was het wachten op een vervolg. Producer Dan Lin zei vorige zomer nog dat de studio over een vervolg aan het nadenken was. Echter werd er toen nog niets bevestigd. Er is natuurlijk genoeg ruimte voor de vervolgen, aangezien de verhaallijnen van de drie hoofdpersonen anders eindigden dan in het origineel. Het is dus verfrissend dar Disney een origineel verhaal moet gaan verzinnen.

Volgens Variety heeft Disney de hulp ingeschakeld van John Gatins (Flight) en Andrea Berloff (Straight Outta Compton) om het script te schrijven. Na zes maanden van discussies, wist het duo een idee te pitchen die de producers leuk vonden. Het vervolg zal in de bioscoop verschijnen en de hoop is er dat Massoud, Scott en Smith weer terug zullen keren. Ze hebben echter geen contract voor een vervolgfilm. Guy Ritchie zal het vervolg regisseren.

In het vervolg op de animatiefilm keert Jafar terug en komt Aladdin er achter dat zijn vader nog leeft. Het kan zijn dat er elementen uit Aladdin 2 genomen worden, maar de producer gaf in een eerder interview aan dat ze een geheel nieuw verhaal willen vertellen.

Als het script klaar is en Disney er blij mee is, dan staat niets Aladdin 2 meet in de weg. Hopelijk weten ze de hoofdpersonen ook weer te strikken. Fans zullen zich wellicht afvragen waarom Guy Ritchie mag terugkeren na de gemengde kritieken op de eerste film, maar aangezien Aladdin het verrassend goed deed in de bioscopen, is dat nog niet eens zo gek.

Kijk jij uit naar Aladdin 2?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.