Recensie: Terminator Dark Fate is een goede actiefilm

Het zou het begin worden van een nieuwe trilogie. Terminator: Dark Fate had alle ingrediënten om een succes te worden. Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger keerden weer terug. Het budget was hoog. De actie was goed. En toch wist Dark Fate geen indruk achter te laten op het Amerikaanse publiek. Binnen de eerste drie dagen bracht de film slechts $29 miljoen op in de Verenigde Staten. Dat tegenover een budget van $185 miljoen. Dat betekent niet veel goeds voor de reboot van de franchise. Het gekke is dat Terminator: Dark Fate eigenlijk een prima actiefilm is.

Waar gaat Terminator Dark Fate over?

Meer dan twintig jaar is voorbij gegaan sinds Sarah Conner de dag des oordeels wist te voorkomen. Ze veranderde de toekomst en wist de mensheid te redden. Dani Ramos heeft een simpel leven in Mexico-Stad met haar broer en haar vader. Dit verandert als een geavanceerde en dodelijke nieuwe Terminator, een Rev-9, terugkeert in de tijd om haar te vermoorden. Haar overleving hangt af van de samenwerking tussen twee personen: Grace, een super-soldaat uit de toekomst, en Sarah Conner. De drie vrouwen komen uiteindelijk uit bij een T-800 Terminator uit Sarah’s verleden die hun enige hoop is.

Goed tempo en goede actie

Terminator: Dark Fate veegt alle films vanaf Terminator 3 van tafel. Het is een direct vervolg op Terminator 2 en eigenlijk is het een film die prima past binnen de franchise. Het verhaal is natuurlijk flinterdun, maar dat maakt eigenlijk weinig uit. Het tempo zit er goed in. Rustige momenten worden snel afgewisseld met actiescènes en die actie is ook prima op orde. De film heeft mooie vechtchoreografie en visueel gezien is de film ook smullen. De visuele effecten zijn niet altijd even perfect, maar het is niet bijzonder storend.

Dark Fate is een film waarin vrouwen centraal staan. Linda Hamilton is wederom fantastisch als Sarah Conner. Mackenzie Davis als de supersoldaat Grace een plezier om naar te kijken en ook Natalia Reyes is inspirerend als Dani. Het is jammer dat een prima film met zoveel girlpower niet genoeg publiek wist te trekken naar de bioscopen.

De film is een duidelijke mix van de beste dingen uit de eerste twee Terminator films. Het werkt. Dark Fate is vermakelijk genoeg, zeker in vergelijking met andere actiefilms die recentelijk uitkwamen.

Conclusie

De kans is erg klein dat de Terminator franchise nog een vervolg krijgt na de tegenvallende resultaten. Het is jammer, aangezien Dark Fate een prima toevoeging is aan de franchise. Wellicht dat we allemaal een beetje reboot-moe zijn, maar mocht je op zoek zijn naar een vermakelijke actiefilm, dan is Terminator: Dark Fate een prima film om te bekijken.

 

 

Beoordeling

3.45

Verhaal

2.0/5

Cast

4.0/5

Actie

4.3/5

Visuele effecten

3.5/5

Goed

  • Goede cast
  • Goede actie

Niet zo

  • Weinig verhaal
  • Beetje van hetzelfde

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.