Recensie: Let It Snow is een zoete kerstfilm

Halloween is voorbij en dus bereidt iedereen zich voor op het volgende grote feest. Jawel, Kerst staat weer voor de deur. Dat betekent binnen zitten met de verwarming aan en foute kerstfilms kijken. We kennen zo onder tussen Home Alone wel en ook Love Actually zien we ieder jaar. Gelukkig heeft Netflix het op zichzelf genomen om ons te voorzien van een berg aan kerstfilms. Sommigen zijn niet zo enorm geslaagd. Soms zit er echter wel een leuke film tussen die je koude hart kan opwarmen. Let It Snow is zo’n film. In principe is het een tienerversie van Love Actually, maar toch verrassend goed.

Waar gaat het over?

Als een sneeuwstorm over een kleine Amerikaanse stad woedt op Kerstavond, komen een aantal middelbare scholieren er achter dat een leven in één dag kan veranderen. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en liefdes nadat een pop ster strandt in het stadje, er een vaat bier wordt gestolen en er een episch feest wordt gehouden in Waffle Town.

Voorspelbaar maar toch best leuk

Let it Snow is geen film die het genre van Kerstfilms op zijn kop gaat zetten. Wat dat betreft lijkt het teveel op een film als Love Actually. De film is ontzettend voorspelbaar. Van kilometers afstand is al duidelijk wat er gaat gebeuren. Het realistische aspect is ook ver te zoeken, want er wordt flink rondgestrooid met instaloves. Toch is dat niet storend. Het tempo van de film is vrij vlot waardoor het prima weg te kijken is. De humor is niet van het hoogste niveau maar af en toe zal het wel een glimlach op je gezicht weten te toveren. Dit is gewoon een ultieme feel-good film die je gewoon wilt kijken als je al het slechte nieuws op de wereld even zat bent. Soms moet je namelijk geloven in het sprookje dat je ineens een popster ontmoet die binnen een dag stapelverliefd op je wordt. Soms is het niet zo gek om te dromen.

De cast doet het verder ook prima. Er zitten niet echt enorm grote namen in de film, maar dat is ook helemaal niet erg. Bekende gezichten zijn vaak afleidend in films als deze. Het is ook wel eens verfrissend om een cast te zien met jong en nieuw talent.

Conclusie

Als je nog op zoek bent naar een simpele zwijmelfilm voor Kerst, kijk dan niet verder. Let It Snow is een prima vermakelijke film voor de hele familie. Ideaal om te kijken op Kerstavond.

Beoordeling

3.3

Verhaal

2.5/5

Cast

3.5/5

Romantiek

4.3/5

Humor

3.0/5

Goed

  • Snel tempo
  • Romantiek
  • Leuke Cast

Niet zo

  • Voorspelbaar
  • Dunne verhaallijn

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.