De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Het is oktober! Herfst is hier, en Halloween komt er aan. Vorig jaar hadden we 31 dagen Horrortober content. Dit jaar doen we het íets rustiger aan, maar ook dit jaar kun je weer bij Geekish terecht voor je horrorfix. Creepy content komt er aan! En omdat niet iedereen heel blij wordt van horror, beginnen we lekker rustig met een lijstje horrorfilms voor bangeriken. Zijn Halloween en Friday the 13th niet jouw ding? Kijk je liever romantische komedies dan The Conjuring? Maar wil je tóch een klein beetje griezelen rond Halloween? Wij helpen je op weg met deze tips, van ‘eigenlijk geen horrorfilm’ aan de bovenkant tot ‘voor de dappere bangeriken’ onderaan de lijst. Je bepaalt dus zelf wanneer je stopt met scrollen en kijken.

Hotel Transylvania trilogie

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Als je écht heel erg bang bent voor horrorfilms, dan is dit de trilogie voor jou. Zo kun je tóch genieten van Dracula, het monster van Frankenstein, weerwolven, mummy’s en meer klassieke filmmonsters. Deze komische animatiefilms zijn vooral erg grappig en nergens eng. Misschien dat Dracula een pietsie creepy is als hij boos wordt, maar hier ga je zeker geen nachtmerries van krijgen. Deel vier komt er trouwens aan, dus als je nu gaat kijken, kun je die ook meteen meepakken.

The Nightmare Before Christmas

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Met animatiefilms zit je over het algemeen gewoon goed als bangerik. Geen jumpscares, geen blood and gore. Wél veel muziek in deze film, dus als dat nou juist iets is waar jij de rillingen van krijgt… The Nightmare Before Christmas is de perfecte mix tussen Halloween en Kerst en dit is eigenlijk ook gewoon een klassieker die je gezien moet hebben.

Hocus Pocus

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Hocus Pocus is een zeer familievriendelijke Halloweenfilm. Het is voor wat kleinere (of bangere) kijkers net ietsje enger, maar ook hier zitten geen jumpscares of nare scènes in. De drie heksen zijn eerder fijne karikaturen dan echte monsters. Als deze film je niet in de Halloween vibe krijgt, dan is dat gewoon niet de feestdag voor jou. Focus je maar vast op de aankomende kerstfilms.

Ghostbusters

enge films voor bange mensen

En dan hebben we het hier over de jaren ’80 klassieker. Er zit geen druppeltje bloed in Ghostbusters, maar wel wat (vriendelijke?) gore. Ook voor deze film hoef je niet bang te zijn, het is veel slapstick en omdat de film al weer wat ouder is, zijn de effecten ook niet naar of eng. Misschien dat de finale ietwat creepy is, maar dan pak je gewoon even een kussen om voor je gezicht te houden.

Edward Scissorhands

Halloweenfilms voor mensen die snel bang zijn

Niet perse een horrorfilm, wél een creepy sfeertje, en dat moet je liggen. Deze film komt uit de hoogtijdagen van zowel Tim Burton als Johnny Depp. Edward is zeker geschikt voor de bangeriken die een stapje hoger op de trede van Halloweenfilms willen stappen. Geen komedie dit keer, maar zeker geen horror. Geniet van het prachtige doch tragische verhaal.

Coraline

Halloweenfilms voor mensen die snel bang zijn

Nee, niet álle animatiefilms zijn lief en leuk. Coraline is, zeker voor een jeugdfilm, best fucked up. Een moeder in een andere dimensie met knopen als ogen? Het zal jongere kinderen (en de grootste bangeriken) allicht een nare droom opleveren. Als je je vast wilt voorbereiden kun je het boek natuurlijk van tevoren lezen. Geschreven door Neil Gaiman, die ook niet vies is van een lekker creepy verhaal.

Zombieland

Halloweenfilms voor mensen die snel bang zijn

De eerste film op de lijst met échte filmmonsters: zombies (duh). Toch is dit geen Dawn of the Dead of The Walking Dead. Het is meer een ‘how to’ guide om te zombie apocalyps te overleven. Zombieland is een luchtige zombiekomedie, als dat een genre is. Zit er wat gore in? Jazeker, want het is een zombiefilm. Maar je lacht eerder dan dat je achter de bank wegduikt. Er is inmiddels ook een vervolg.

Shaun of the Dead

Horrorfilms voor mensen die snel bang zijn

Als we dan tóch bij zombiefilms zijn aanbeland, dan is dit er ook zeker eentje die bangeriken kunnen waarderen. Tenminste, als de humor van Simon Pegg en Edgar Wright je ligt. Want dan zal je veelal dubbel liggen om deze hilarische, heb je hem weer, zombiekomedie. Wie wist dat zombies zo grappig konden zijn? Durf je nog verder te scrollen op de lijst?

Tucker & Dale vs Evil

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Dit is een iets onbekendere titel, en een hilarische take op het slashergenre. Tucker en Dale zijn twee vrienden die gewoon een gezellige vakantie willen houden samen. Wat vissen, beetje barbacueën: je kent het wel. In de buurt logeren ook wat tieners, zoals je vaak in de slashers zien. De tieners krijgen een voor een écht ongelukkige ongelukjes, en daar krijgen Tucker & Dale de schuld van… Hilarische komedie met dus wel een aantal doden.

The Babysitter

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Samara Weaving is de koningin van deze lijst. Ze speelt ook de hoofdrol in Ready or Not (hier onder), en dus ook in de Babysitter. Beetje vergelijkbaar met de film hier boven: flink wat bloed, flink wat doden, maar allemaal met een lekker luchtig sausje. Deze film wordt nergens écht eng maar je moet wel tegen het bloed kunnen. Tip: je kunt het vervolg hierna overslaan, die is lang zo leuk niet.

Ready or Not

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Waarschuwing: er zit behoorlijk wat bloed in Ready or Not, en er gaan best wat mensen dood. Ja, we zijn bijna onderaan de lijst van horrorfilms voor bangeriken beland. Maar we houden van een uitdaging voor jullie. Want hoewel het een bloederige film is, zitten er nul monsters in (nou ja, de mensen zijn de monsters). De sfeer is echter lekker luchtig en bij vlagen ook grappig.

Scream

De beste horrorfilms voor de grootste bangeriken

Als je het tot het einde van deze lijst hebt gered en je vond de films hier boven allemaal leuk, dan ben je toe aan de horrorklassieker Scream. Echt! Dit is de film die het slashergenre weer tot leven wekte. Beetje bloed, beetje dode mensen, beetje jump scares. Maar het is een klassieker en eigenlijk wil je deze film echt graag zien. Dus pak je kussen, dekentje, partner of huisdier en geniet van de film die je nu stiekem best durft te kijken. Kijk nou naar die frisse koppies op de foto: niks engs aan! Toch?

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.