Zen Garden was favoriet tijdens Moxcon 2021

Zen Garden was mijn favoriete spel op Moxcon 2021! De drie spellen die ik gespeeld heb (Rifugio en Honshu) waren allemaal gebaseerd op het concept van iets opbouwen, maar Zen Garden sprong er toch uit. Het spel is qua wat er allemaal in de doos zit en de uitvoering net iets fancier. De vormgeving is echt prachtig en ik vind het gewoon heel fijn om matchende stukjes tuin uit te zoeken denk ik?

Hoe werkt Zen Garden?

Samen met je mede-hoveniers ga je een tuin voor de keizer ontwerpen! Als jij de mooiste tuin levert, word jij de officiële hovenier voor de keizer. Wie wil dat nou niet?! Je moet natuurlijk wel rekening houden met wat de keizer mooi vindt. Dat wordt aangegeven op de buitenkant van zijn paleis. Stel dat de keizer een voorkeur voor zand, houten paden en lantaarns heeft, dan krijg je daar dus meer punten voor. Over punten verzamelen gesproken…

Hoe scoor je punten bij de keizer?

zen garden geekish review

Naast dat je voor de juiste elementen moet kiezen, die iedere dag veranderen, zijn er ook een paar basisregels waar je je aan vast kunt houden. Op ieder tuintegeltje staat een hoekje. Als je vier hoekjes zo neerlegt dat je een rondje hebt, krijg je daar altijd punten voor wanneer de paden van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Vindt de keizer dat materiaal vandaag mooi? Dan krijg je bonuspunten! In de hoek van zo’n tegeltje staat ook altijd een stukje decoratie. Krijg je vier op een rij van dezelfde decoraties? Dan krijg je ook meer punten! Heb je zes of meer van dezelfde decoraties? Je raadt het al: meer punten. Daarnaast kun je de keizer zo miereneukerig maken als je zelf wil, door zijn paleis uit te breiden. Hoe meer etages, hoe meer regels, hoe meer kans op bonuspunten.

Waarom moet dit in je bordspellenkast staan?

HET IS SUPERMOOI! Heb je niet ooit eens een boek gekocht vanwege de cover? Of een recept geprobeerd omdat de foto er lekker uit zag? Datzelfde geldt voor Zen Garden! Het staat mooi op de plank, het is mooi tijdens het spelen, het eindresultaat is voor mij in ieder geval altijd super satisfying en het is ook nog leuk.

De uitleg is heel simpel en je hebt dit zo onder de knie, plus je kunt het per potje zo ingewikkeld maken als je wilt. Met Zen Garden kun je de hele dag zoet zijn. Het enige jammere is dat het wel met maximaal vier spelers gespeeld kan worden, omdat je allemaal een eigen tuin moet hebben. Vergeet trouwens niet ook de tuin van je mede-hoveniers in de gaten te houden! Als zij dezelfde decoraties als jij verzamelen, moet je misschien van strategie wisselen…

Zen Garden

Beeldschoon en satisfying
4.5

Vormgeving

5.0/5

Variatie

4.5/5

Eenvoud

4.0/5

Strategie

4.0/5

Puntensysteem

5.0/5

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.