The Babysitter: Halloween kijktip voor bangeriken

Het is bijna Halloween en dat betekent dat iedereen deze week lekker veel horrorfilms aan het kijken is. Natuurlijk kun je kiezen voor het wat zwaardere werk, zoals Hereditary, IT of The Conjuring. Of je kiest voor een lekkere klassieker zoals The Shining, A Nightmare on Elmstreet of Poltergeist. Maar, niet voor iedereen is horror weggelegd. Daarom voor hen die niet zo van al te enge films houden, deze kijktip. The Babysitter is een ondergewaardeerde titel op Netflix.

Don’t tell mom the babysitter’s deadly

Het verhaal draait om de 12-jarige Cole (Judah Lewis), die een zeer clichématige babysitter heeft: ze is superknap, grappig en nog aardig ook. Deze Bee (Samara Weaving) komt voor Cole op als hij wordt gepest. Tijdens hun dagen en avonden samen hebben ze erg veel lol en er lijkt een oprechte vriendschap tussen de twee te ontstaan. Bee is, kortom, de beste persoon ooit. Als Cole op een avond besluit stiekem op te blijven, komt het dan ook als een grote verrassing als Bee een duivelaanbidder is. Zij en haar vrienden (die ze heeft uitgenodigd in het huis van Cole), vermoorden een onschuldige jongen en daarna… komen ze achter Cole aan. Het is aan Cole om Bee en haar vrienden te stoppen.

The Babysitter start als een vrolijke film die de kant lijkt op te slaan van een coming of age komedie. Het komt voor de kijker (ok, als je deze recensie hebt gelezen niet meer dus, sorry!) ook als een verrassing dat Bee en haar vrienden satanisten zijn. Maar, wel heel lieve satanisten. Want Max (Robbie Amell) helpt Cole om zijn grootste pestkop onder ogen te komen, en Allison (Bella Thorne) wil gewoon de beste toekomst voor zichzelf. Ze hebben alleen maar Cole’s bloed nodig om hun wensen uit te laten komen. Maar verder is het niet persoonlijk, echt niet.

Hoog tempo met een beetje gore

Netflix Original recensieThe Babysitter is echt een grappige horror. Het is een fijne mix van camp, entertainment, actie, humor en een klein beetje blood & gore. De cinematografie van McG is mooi gekleurd met een lekker hoog tempo. Het is alles wat je van een horror-komedie kunt wensen. De personages zijn allemaal ontzettende stereotypes: de bloedmooie babysitter, de token black guy, het gekke Aziatische meisje, de domme cheerleader en de gespierde quarterback. Zo heeft die quarterback, Max, voor het grootste deel van de film geen shirt aan, terwijl daar nul reden voor is. Er wordt lekker (duidelijk) gegooid met cliches. Natuurlijk mogen ook de nauwe kruipruimte met grote spinnen, het grote slagersmes en het eeuwenoude Boek der Slechtheid niet ontbreken.

Natuurlijk zou het geen horror/slasher zijn als er niet een hoop mensen dood zouden gaan. Al die slachtoffers gaan op een tamelijk originele wijze dood, en soms is hun ondergang gewoon zelfs grappig. Er is net genoeg blood & gore om het kijkbaar te houden voor de mensen die écht niet van horror houden. De film wordt ook nergens echt eng. De komische noot heeft de overhand, niet de horror. Dus als het genre je slecht ligt, maar je wilt wel graag met je vrienden een film kijken voor Halloween, kies dan deze uit. Daarnaast duurt de film maar anderhalf uur.

Halloween kijkvoer

Nee, dit is echt niet de beste film. Er zitten duidelijke fouten in. Maar het feit dat The Babysitter zichzelf duidelijk niet al te serieus neemt, maakt dat het kijken extra waard. Het is echt een toffe film om te zien. En voor een horrorfilm heeft het nog best een origineel plot. Daarnaast is het goed geschreven en geregisseerd. Ook is duidelijk dat de cast echt heel veel plezier had tijdens het maken, het is echt een plezier om naar iedereen te kijken. Vooral Samara Weaving is fantastisch als Bee. Ik kreeg een Margot Robbie-achtige vibe van haar. Als je nog niet overtuigd bent, hier is de trailer van The Babysitter:

 

The Babysitter

Vrolijke horror
3.65

Cast

4.0/5

Verhaal

3.5/5

Horrorgehalte

2.5/5

Kijkplezier

4.5/5

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.