ABC-boekenblog: boektitels die beginnen met een D

Vandaag in de ABC rubriek: de letter D! Deze blog zit ietsje anders in elkaar dan de vorige. Ook hier hebben we het over boeken die ik gelezen heb of nog wil gaan lezen (de Da Vinci Code, oeps…), maar voor het eerst vertel ik je ook wat meer over boeken die ik zelf geschreven heb! Het eerste waar ik namelijk aan moest denken bij titels die met een D beginnen, is de Deltora reeks van Emily Rodda en laat dat nou precies dé inspiratie geweest zijn die mij aan het schrijven heeft gezet. Meer daarover aan het einde van deze ABC blog!

ABC-boekenblog: boektitels die beginnen met een D

De Da Vinci Code van Dan Brown

Laat ik beginnen te bekennen dat ik de Da Vinci code film al drie keer gezien heb. Het boek staat al twee jaar ongelezen bij mij op de plank. Het Juvenalis Dilemma van Dan Brown heb ik jaren terug al eens gelezen. Zo wist ik dat zijn schrijfstijl me zeker aanspreekt. Om een of andere reden heb ik toch nooit doorgepakt met de Da Vinci code. Waarschijnlijk omdat ik het Juvenalis Dilemma op vakantie gelezen heb en ik de Da Vinci Code toen niet mee had haha. Daarna is Dan Brown ergens onderaan de neverending to be read geëindigd.

Da Vinci: film of boek?

Wat vind jij: is de Da Vinci Code film of het boek beter? Laat het weten in de comments!

Dream of Death van Tamara Geraeds

Natuurlijk krijgt dit boek ook een plekje in deze ABC-blog. Ondanks dat deze schrijfster alle verhalen die ik van haar ken in het Engels schrijft, is ze gewoon auteur van eigen bodem! Een tijd terug zag ik op Facebook voorbij komen dat ze een gratis verhaal aanbood in ruil voor het inschrijven voor haar nieuwsbrief. Ik ben de flaptekst van Force of the Kraken gaan lezen en dat sprak me enorm aan. Mij had ze te pakken en ik ben haar ook gaan volgen op Goodreads en Instagram.

De eerste ‘short supernatural urban fantasy action story’ heeft een ontzettend originele opzet en dat heeft me aangezet om ook Dream of Death en nog een aantal digitale shorts aan te schaffen. Ik kan de schrijfstijl en fantasy van Tamara Geraeds aanraden! Als je het eerste verhaal leest, is het wel een beetje veel informatie, maar alle verhalen zijn los te lezen! Dus de volgorde kun je zelf bepalen. Heel gaaf. De cover art is een beetje een genre cliché, maar ook eye catching en het geeft de sfeer van de shorts goed weer. Hieronder de flaptekst van Dream of Death – a Soul Jumper origin story.

Dream of Death flaptekst

Vex Connor has never been fond of hunting monsters, but she doesn’t have much of a choice. Ever since that horrible day when several portals opened into earth, dangerous creatures have become an inevitable part of daily life.

College is no longer an option, because hunting things and saving people has turned into a full-time job. As much as Vex would like to meet with friends or find a normal job, the world counts on her abilities. No hunter is as strong as a Soul Jumper, and without them the world will be lost.

Reluctantly Vex joins her parents in another hunt. When they follow a dark creature into an abandoned hotel, their senses go into overdrive. Once they get separated, Vex knows this monster is not like the others they’ve killed. Has this one lured them into a trap…?

De macht van de liefde van Imme Dros

Dit boek heb ik jaren terug ooit gekregen van een middelbare schoolvriendin die Grieks en Latijn had. Daar was ik altijd een beetje jaloers op, want ‘daar was ik niet slim genoeg voor’. En ik ben weg van mythen en sagen, dus het voelde als een gemis. Toen gaf ze me ‘De macht van de liefde’ cadeau voor mijn verjaardag en je kunt je voorstellen hoe blij ik daarmee was. Het is een dun en behapbaar boekje met een verrassend ingewikkelde schrijfstijl.

Het lijkt zo toegankelijk, maar is het eigenlijk niet. Ondertussen heb ik hem herlezen nadat ik klaar was met alle Griekse en Romeinse Rick Riordan boeken en kan ik daarnaast concluderen dat een aantal verhalen wel erg kort door de bocht zijn. Dat is jammer, maar wat wil je met zo’n dun boekje… Ondanks dat het ingewikkelder geschreven is dan naar mijn mening nodig was, was het een leuke en luchtige read.

Deltora van Emily Rodda (Jennifer Rowe)

De Deltora boeken zijn voor mij het toppunt van fantasy en nostalgie, omdat dit de boekenreeks is die mij aan het fantasy genre hebben overgeleverd. Het doet me denken aan met het hele gezin lezen in de zon in de achtertuin en aan zomervakantie. Het maakt me blij, omdat deze serie de inspiratie was voor mijzelf om te gaan schrijven. Het bevat avontuur en puzzels (en een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling haha, maar het is een jeugdserie) en dat maakte het voor mij ontzettend uniek.

Een paar maanden terug heb ik ze als volwassene opnieuw gelezen en natuurlijk merk je dan dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Dingen worden meer voorspelbaar, vlakker en je gaat dingen missen die je gewend bent van YA en NA. Toch vond ik het heel bijzonder om deze serie te herlezen en opnieuw kan ik het fantasygehalte niet ontkennen. Alsnog zitten er een aantal plottwists in die ik niet verwacht had en ondanks dat de slechterik niet erg eng is, heeft deze figuur wel plannen in plannen. Dat is ontzettend goed uitgewerkt.

Dus mocht je nog een luchtige read zoeken die makkelijk weg leest? Deltora heeft me als volwassene uit mijn readingslump gehaald! Dit boek hoort dus zeker in de ABC blog thuis.

De Legendes van Pendar van Jennifer Wagemans

Heh? Maar jij heet toch zelf Jennifer? Ja klopt! Omdat ik het in de vorige alinea’s over de inspiratie had om zelf te gaan schrijven, kon ik het niet laten daar meer over te vertellen. Deltora gaat namelijk over magische edelstenen en dit idee heeft me nooit meer losgelaten. Daarom had ik als jonge Jennifer besloten dat ik ook een reeks wilde schrijven waar in ieder boek een magische edelsteen in voorkwam. Wel andere stenen natuurlijk en in een compleet andere setting, maar dat moest gewoon.

De Legendes van Pendar heb ik gebaseerd op een aantal dromen die ik gehad heb. Uiteindelijk speelt het zich in een heel anders soort (modernere) wereld af dan Deltora, maar het avontuurlijke element komt bijvoorbeeld wel terug. En achteraf vind ik Juul, een van mijn hoofdpersonages, ook wel een beetje lijken op Jasmine uit Deltora. Beide hebben donkere krullen en een sterke persoonlijkheid, maar Juul staat bekend om haar intelligentie. Jasmine staat daarentegen juist bekend om haar overlevingsinstincten en vechtkunst. Daarnaast komt er in De Legendes van Pendar ook een stuk meer science-fiction terug naast fantasy en avontuur. Benieuwd naar meer verschillen en overeenkomsten tussen Deltora en De Legendes van Pendar? Ik heb er een filmpje over gemaakt die te vinden is op mijn YouTube kanaal 🙂

Wat is jouw favoriete boek uit de D-editie in onze ABC blogs?

Laat het ons weten in de comments! Welke boeken komen denk je in ons volgende ABC-blog?

Laat een reactie achter

Jennifer

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.