Neverending to be read van Jennifer

Na het succes van Nora’s Friday Five: 5 ongelezen boeken uit eigen kast, vandaag mijn (Jennifer) neverending to be read blog met uiteenlopende boeken. Je leest hieronder waarom ze nog steeds niet van die lijst af zijn. Deze opsomming bestaat uit de boeken die het langst nog ongelezen zijn: Lord of the Rings, Mythos, Caraval, de Da Vinci Code en Alice in Wonderland. Het is in ieder geval duidelijk dat ik van fantasy houd, maar waarom zijn deze boeken nog niet gelezen?

Lord of the Rings van J. R. R. Tolkien

Neverending to be read van Jennifer

De Hobbit heb ik een tijdje terug wel gelezen, maar ik kan mezelf er gewoon niet toe zetten om aan Lord of the Rings of The Silmarillion te beginnen. Ik heb ze al wel een tijdje fysiek op de plank staan. Van mijn opa heb ik zijn LotR boeken gekregen en The Silmarillion was een verjaardagscadeau.

LotR schrikt me af omdat ik hele oude boeken heb met dunne pagina’s en een klein lettertype, dus het lijkt heel veel (terwijl ik zat dikke boeken lees…). Ik heb daarnaast van meerdere mensen gehoord dat The Silmarillion heel intens en verwarrend is, maar wel heel leuk. Dus niet echt lekkere luchtige reads… Dit zijn van die boeken waar ik in de zomervakantie tijd voor zou nemen, maar ondertussen werk ik al twee jaar en kun je helaas niet meer echt spreken van ‘zomervakantie’. Ik ben bang dat ze dus nog wel een tijdje stof zullen staan te verzamelen… Iemand tips voor het beginnen aan boeken waar je echt op moet kauwen?

Mythos van Stephen Fry

Deze staat ook al heel lang fysiek op de plank en heb ik ooit als cadeau gekregen. Ook dit is best een dikkertje. Ik ben laatst door een hele Rick Riordan fase heen geweest waarin ik nog twee andere boeken over de Grieken en Romeinen heb gelezen, maar zodra ik eenmaal aan Mythos dacht, was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Dan blijf je als lezer in herhaling vallen, dus ik heb juist besloten om Mythos voor een ander moment te bewaren. Daarnaast is Mythos een stuk dikker dan die twee andere boeken haha.

Ik vind het altijd heel leuk om naar Stephen Fry te kijken op tv, dus ik ben heel benieuwd hoe zijn boeken zijn. Het zal helaas niet zo spannend zijn als de boeken die ik verder vaak lees, dus vandaar dat ik een beetje een afwachtende houding heb, denk ik. Ik ben bang dat het heel interessant, maar ook een beetje saai is. Wie kan mij overtuigen dat Mythos hoger op mijn TBR moet komen te staan?

Caraval van Stephanie Garber

Deze heb ik voor kerst gevraagd, omdat deze serie zo gehyped werd op Instagram en omdat de flapteksten me enorm aanspraken. Ik ben gek op fantasy en circussen. Op de achterflap van Legendary staat dat dit dé serie is voor liefhebbers van The Night Circus, Stardust en The Hunger Games en die beschrijving past mij volledig. Ondertussen is het al meer dan een jaar later en heb ik niet alleen Caraval op de plank staan, maar ook Legendary dus ook al gekregen (in ruil voor een oude tv, lang verhaal) en niet aangeraakt. Zonde! Why are you like this?

Onbewust ben ik toch altijd geneigd eerst boeken te lezen van auteurs die ik persoonlijk ‘ken’ en van Nederlandse auteurs in het algemeen. Of juist boeken die vrienden net gelezen hebben, zodat we het er samen over kunnen hebben. Ik plaats overal reviews van en Nederlandse auteurs kunnen het naar mijn mening toch altijd meer gebruiken dan buitenlandse auteurs die al zo succesvol zijn dat ze vertaald en over zee worden uitgegeven. Daarom staat deze denk ik nog even op de backburner, al wil ik eigenlijk aan deze serie gaan beginnen zodra ik klaar ben met de Inkworld serie die ik nu aan het lezen ben. Fingers crossed!

De Da Vinci Code van Dan Brown

Het is extra raar dat dit boek nog op mijn TBR staat, want ik heb het Juvenalis Dilemma (ook van Dan Brown) tien jaar terug in één ruk uitgelezen. Toegegeven, dat was in de zomervakantie… Ook Het Bernini Mysterie staat op de plank. Allemaal tweedehandsjes, heel duurzaam allemaal haha. Dan Brown heeft een fijne schrijfstijl en zijn verhalen zijn spannend en verrassend (de films vond ik ook heel interessant), dus waarom staan zijn boeken nu stof te vergaren?! Misschien omdat ze aan de andere kant van mijn boekenkast staan… Misschien omdat ik de laatste paar jaar snak naar fantasy. Anders weet ik het ook niet.

Alice in Wonderland van C. S. Lewis

Dit is een van mijn favoriete Disney films en ik ben heel benieuwd naar het echte verhaal en ook naar deel twee! Ik heb namelijk een prachtig exemplaar gekocht die je om kunt draaien om Alice through the Looking Glass te lezen. Het lag in de winkel toen ik op mijn eerste boekevent was, dus dat was voor mij hét moment om dit boek te kopen, ook als herinnering aan dat event. Ik verwacht dat het een mooi beschreven sprookje is in net en chique Engels dat je echt aan het denken zet over goed en kwaad, aannames en stereotypes bijvoorbeeld (zie het verhaal van de oesters, de interactie tussen Alice en de pratende bloemen en natuurlijk de koningin).

Welke boeken ga jij nog aan jouw TBR toevoegen?

Welke van de bovenstaande boeken zouden er nog op jouw TBR kunnen? Of staan ze er al op of heb je ze juist al lang gelezen? Welke van deze boeken zou ik als eerst moeten gaan lezen? Laat het weten in de comments!

Laat een reactie achter

Jennifer

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.