Wie moet de nieuwe Batman worden?

Deze week kondigde Ben Affleck aan dat hij niet terugkeert als Batman. Dat betekent het einde van het ‘Batfleck’ tijdperk. Niet veel mensen zullen daar rouwig om zijn: Affleck’s Batman is geen grote favoriet in de reeks acteurs die in de huid van de Caped Crusader kropen. Het hielp ook niet mee dat alle films waarin hij Batman speelde wanstaltige misbaksels waren. Maar met zijn vertrek is er één vraag die iedereen bezig houdt: wie wordt de nieuwe Batman?

Idris Elba

Elba wordt al jaren genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig als James Bond. Dus waarom zou hij ook niet in dit lijstje genoemd worden? Elba heeft zo’n beetje alles mee: hij heeft de looks, kan goed acteren en is cool AF. Het enige nadeel is misschien zijn leeftijd, omdat er geruchten gaan dat de makers met deze nieuwe film een jongere Batman willen.

Kit Harington

Game of Thrones is ten einde dus Harington zit werkloos thuis. Hij heeft als Jon Snow al bewezen dat hij een brooding wees kan spelen dus met de backstory van Bruce Wayne zit het wel snor. Als men inderdaad een jongere Batman wil, dan zitten ze met Harington wel goed. Kan hij meteen jaren mee als de franchise een hit wordt.

Armie Hammer

Fun fact: Hammer is ooit al eens gecast als Batman. De film zou Justice League: Mortal heten, met als regisseur George Miller. Dit alles speelde zich lang geleden af in 2007. De film is er nooit gekomen, maar ruim tien jaar later zou Hammer nog steeds prima in de huid van Bruce Wayne en zijn alter-ego kunnen kruipen.

Chris Evans

Deze naam is redelijk ver gezocht maar hij moest toch even genoemd worden. Want de kansen dat Evans’ personage Captain America de nieuwe Avengers film, Endgame, niet gaat overleven zijn helaas schrikbarend groot. En als Evans straks geen superheld meer heeft om te spelen, dan zou hij misschien de overstap van Marvel naar DC wel eens kunnen maken. Maar laten we hopen dat Steve Rogers nog jaaaaren bij ons blijft.

Josh Hartnett

Wist je dat? Josh Hartnett had de rol van Batman bijna in de pocket. Christopher Nolan bood hem de rol aan voor zijn duistere drieluik over de Dark Knight. Maar, Hartnett zei uiteindelijk nee (met later vast heel veel spijt) en de rest is geschiedenis. Want de rol ging uiteindelijk naar…

Christian Bale

Goed, de kans dat Bale ooit weer in de huid van de Caped Crusader kruipt is zeer klein. Maar Bale was fantastisch in de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan en menig fan zou hem erg graag weer terug zien. In dat kader kunnen we natuurlijk ook Michael Keaton aan dit lijstje toevoegen. Laten we Val Kilmer en vooral George Clooney maar even buiten beschouwing laten…

Dominic Cooper

Cooper ziet er al een beetje uit als Bruce Wayne. Hij is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dat was Ben Affleck nog minder. Cooper heeft al een flink aantal coole rollen op zijn naam staan en wie is er nou cooler dan Batman?

Riz Ahmed

Tegenwoordig wordt er door de mensen van de casting gelukkig steeds meer out of the box gedacht. Een donkere Nick Fury? Daar is iedereen wel aan gewend. Onlangs werd ook een donkere actrice als Starfire gecast in Titans. Dus waarom geen Riz Ahmed in de rol van Bruce Wayne? Hij is er sowieso cool genoeg voor.

Brenton Thwaites

De kans dat Thwaites Batman gaat spelen is eigenlijk wel nihil. Hij speelt momenteel Robin in de nieuwe televisieserie Titans (waar we snel een recensie over gaan plaatsen dus hou de site in de gaten!). Maar wat nou als er in die serie iets met Bruce gebeurt, en Thwaites de rol van zijn oude mentor op zich moet nemen? Zoals gezegd: ver gezocht. Maar niet onmogelijk.

Wie wil jij zien als Batman?

We hadden deze lijst natuurlijk nog véél langer kunnen maken. Alle mannen tussen de 25 en 50 hadden wel op dit lijstje kunnen staan, uitzonderingen daargelaten. Want we gaan er van uit dat de acteurs die momenteel onder contract staan bij Marvel, niet gaan overstappen naar DC. Daarnaast zal ook niet iedereen tijd of zelfs zin hebben: het is nogal wat om Batman te gaan spelen.

Misschien kan een nieuwe, jongere en hippere Batman de DC films weer een beetje uit het slop trekken. Want de DCEU is lang zo goed niet als de MCU, terwijl ze genoeg gave superhelden in hun assortiment hebben. Wie staat er op jouw verlanglijstje? Laat het ons weten in de comments!

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.