Recensie: The One is niet heel bijzonder

Wat als we een test konden doen en zo gematcht zouden kunnen worden met onze ware liefde? Het is de vraag die gesteld wordt in de nieuwe Netflix serie The One. Het concept is niet geheel nieuw. Amazon Prime heeft momenteel een soortgelijke serie genaamd Soulmates en er was ook een Black Mirror aflevering die hierover ging. Het is dus belangrijk om als serie iets nieuws en interessants te brengen. Helaas valt dat bij The One een beetje tegen. In plaats van een interessante kijk in een wereld waarin liefde maakbaar is, krijgen we een uitgestippeld moordmysterie waarvan we eigenlijk al vanaf het begin weten hoe het in elkaar zit. Jammer, aangezien het verhaal an sich veel potentie had.

Waar gaat The One over?

Rebecca Webb is een succesvolle zakenvrouw, die bekendheid heeft verworven door haar bedrijf The One. Dit bedrijf matched mensen met de liefde van hun leven, door simpelweg hun DNA door een database te halen. Maar net als in de liefde schijnt toch niet alles maakbaar te zijn. Om te komen waar ze is, heeft Rebecca letterlijk over lijken moeten gaan. Als een van die lijken uit de Thames wordt gevist, blijkt dat Rebecca niet langer kan doen alsof de wereld die ze gecreëerd heeft perfect is.

Recensie: The One is niet heel bijzonder

Niet echt spannend genoeg

Het is een interessant concept. De meeste mensen verlangen naar ware liefde en het is fascinerend dat het zomaar beschikbaar zou kunnen zijn. Natuurlijk blijft het ook een eng idee als je bedenkt dat er daarmee vele huwelijken en relaties sneuvelen. Hoewel The One zijn best doet om deze verhaallijnen ook te laten zien, ligt de focus vooral op Rebecca (Hannah Ware) en James (Dimitri Leonidas) die allebei schuldig zijn voor de dood van hun vriend Ben (Amir El-masry). Nu denk je wellicht, hey een spoiler! Geen zorgen. Het is al vanaf het eerste moment duidelijk wie er verantwoordelijk zijn voor het lijk in de Thames. Helaas neemt dat ook een deel van de spanning weg. Het kan heel interessant zijn als je van tevoren weet wie het heeft gedaan, maar de puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen. Helaas is er geen enkel mysterie in The One.

Dit komt mede doordat de personages gewoonweg niet interessant zijn. Rebecca had een kille psychopaat moeten zijn, maar haar personage is vlak, kil en niet boeiend. De rest van de personages zijn al niet veel beter. Er is een verhaallijn over een vrouw die haar man de test laat doen en erachter komt dat een vrouw die in Londen woont de match is van haar man. Uit pure jaloezie wordt ze bevriend met de vrouw en dit kan natuurlijk alleen maar mis gaan. Boeiend concept zou je denken. Helaas zijn de personages niet goed genoeg geschreven om je om ze te laten geven. Of de politieagente wiens match een ongeluk krijgt als ze naar Engeland komt en in coma raakt. Verwarrend vooral. Het acteerwerk is ook niet van een enorm hoog niveau.

Voor een thriller is er bizar weinig spanning. Het is acht afleveringen lang meer van hetzelfde en ondanks een concept waar zoveel uit te halen valt, is The One gewoon een ok serie. Helaas is het niet echt een serie die het waard is om te kijken.

Conclusie

Het schijnt dat Soulmates op Amazon Prime beter in elkaar steekt dan The One. Mocht je toch interesse hebben in een dystopische serie, kijk dan naar Black Mirror. The One is niet de slechtse serie die er bestaat, maar het is simpelweg niet boeiend. Met zoveel keuze zou het zonde zijn om hier teveel tijd in te steken. Helaas is deze serie dus geen goede match.

The One is nu te zien op Netflix.

The One

2.15

Personages

2.0/5

Plot

3.0/5

Spanning

2.0/5

Originaliteit

2.3/5

Mysterie

1.5/5

Goed

  • Interessant concept

Niet zo

  • Had beter uitgewerkt moeten worden.
  • Geen spanning
  • Vlakke personages

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.