The Handmaid’s Tale Seizoen 4: 30 april op Videoland

Ja, eindelijk! 30 april komt het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale op Videoland. De serie liep vertraging op door onder meer de coronacrisis en fans moesten ruim twee jaar wachten op nieuwe afleveringen. Maar daar komt nu snel een einde aan.

Waar gaat The Handmaid’s Tale over? 

Eerder schreven wij al een recensie over de eerste drie seizoenen van The Handmaid’s Tale. Maar kort samengevat volgt de serie June, in het dystopische Gilead (Amerika, maar overgenomen door de extreem conservatieven). Daar woont zij als ‘handmaid’ en dient zij, of eigenlijk haar lichaam, als ‘machine’ om kinderen te baren. De kinderen mogen alleen niet bij de handmaid’s blijven, die worden na de zwangerschap en de bevalling namelijk naar een andere, niet-vruchtbare, familie gestuurd. Het enige doel dat June heeft is om haar kinderen terug te krijgen en te ontsnappen naar Canada, maar dat lijkt een onmogelijke taak. 

Het einde van seizoen drie 

The Handmaid’s Tale is goed in scènes maken waar je met tranenende ogen naar kijkt. En vervolgens toch op de volgende aflevering klikt, omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren. Het einde van seizoen drie was precies zo’n aflevering. Tranen, hartkloppingen… Hartverscheurend is het beste om die laatste aflevering te beschrijven. En toen kwam het wachten. Het vierde seizoen was al een keer uitgesteld, omdat de producers en de cast langer de tijd wilde nemen om het seizoen te maken. Maar nadat de coronacrisis de filmindustrie plat legde voor maandenlang, werd het opnieuw uitgesteld tot april 2021. 

Trailers

Eind 2020 kwamen de eerste teasers naar buiten. Erg veel werd hier nog niet uit duidelijk, maar één ding wel: er was een revolutie aan de gang. June is terug in Gilead, wat te verwachten was na de laatste scène van seizoen drie. Met Serena Joy Waterford en Commander Fred Waterford gevangen in Canada, en de alertheid van Canada op de situatie in Gilead, heeft June meer steun. Maar of het haar ook gaat lukken om nu wel uit Gilead te ontsnappen en samen te komen met haar twee kinderen? Dat laat de trailer natuurlijk nog niet zien. Wat hij wel laat zien is dat het weer een seizoen wordt waarbij je alle afleveringen geboeid zit te kijken. En waarschijnlijk hier en daar ook een traantje weg pikt. 

Laatste seizoen? 

Seizoen vier zal niet het laatste seizoen worden. Het boek, inmiddels al 36 jaar oud, stopt ongeveer rond seizoen 3. De serie gaat dus verder op waar het boek al is geëindigd en ze hoeven zich niet meer te houden aan wat allemaal wel en niet in het boek staat. Het is dan ook geen verrassing dat eind 2020 op Instagram de post verscheen met de aankondiging van seizoen vijf. In het bijschrift van de Instagram post staat het volgende:

‘De cast heeft een bijzondere boodschap voor je. Seizoen 4 zal te zien zijn in 2021, en… er komt zelfs ook een vijfde seizoen aan! #HandmaidsTale.’

Wanneer deze komt is nog onduidelijk, maar 30 april is seizoen vier in ieder geval alvast te zien bij Videoland.

The Handmaid's Tale Seizoen 4: 30 april op Videoland

 

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.