Grisha take-over dag 1: Grisha scavenger hunt

Supertof! Uitgeverij Blossom Books houdt deze week een ‘Grisha take-over’, waarbij de hele week hun Instagram en YouTube in het teken staan van de Grishaverse. Ook hebben ze challenges bedacht voor bloggers/vloggers, om zo een hele week mee te doen aan deze Grisha week. Op de site van Blossom Books kun je meer informatie vinden over deze take-over. Voor dag 1 staat op de agenda: de Grisha Scavenger Hunt! Ik doe mee met boeken die ik heb gelezen.

Een boek met inspiratie uit een andere cultuur

Het zou flauw zijn om hier Mythos van Stephen Fry te noemen, want dat boek gaat helemaal over de Griekse mythologie. Ik zoek echt een boek waarbij een andere cultuur de inspiratiebron was. Maar ik kan wel kiezen voor de Master of Myths: Rick Riordan. Zijn boeken zijn alleen maar geïnspireerd door andere culturen. Alle Percy Jackson/Olympus/Apollo boeken zijn geïnspireerd door de Griekse mythen. Zijn Magnus Chase trilogie door de Noorse mythologie, en de Kane Chronicles door de Egyptische. Superinteressant én heerlijk leesvoer!

Een boek met vuur op de cover

Uuuh, ik geloof niet dat ik een dergelijk boek bezit… Daarom kies ik maar voor een boek met vuur in de titel, aangezien de titel natuurlijk ook op de cover staat. Beetje valsspelen, ik weet het, maar ik wil hier tóch een antwoord geven. Dus kijk, hier is Inferno van Dan Brown:

Grisha take-over dag 1: Grisha scavenger hunt

 

Een boek net zo duister als de Duisterling

Ja, dat moet wel iets van Stephen King zijn. Ik heb behoorlijk wat van hem gelezen, maar niets is zo duister als IT/HET. Niets zo duister als een moordlustige clown. Ik kijk ook erg uit naar de tweede film die later dit jaar uit komt. Ik hou van horror! Hier nog de flaptekst van het boek:

Een achtentwintig jaar oude belofte brengt zeven volwassenen terug naar Derry, Maine. Hier streden ze als tieners tegen een nachtmerrie zonder einde, een duister kwaad zonder naam dat het voorzien had op jonge kinderen.

Omdat ze niet zeker wisten of ze het monster definitief hadden verjaagd, beloofden ze terug te keren als het monster weer van zich liet horen.

Nu er opnieuw kinderen worden ontvoerd en vermoord in Derry is het tijd voor de zeven om terug te keren naar hun geboortestad om de demon die loert vanuit het riool eens en voor altijd uit te schakelen…

Een boek met een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, net als Alina

Dit is echt superlastig kiezen!! Daarom hier een rijtje, take your pick en lees deze gewoon allemaal:

  • De laatste meisjes – Riley Sager
  • Mijn laatste leugen – Riley Sager
  • Eleanor & Park – Rainbow Rowell
  • It Only Happens in the Movies – Holly Bourne (volgens mij (nog) niet vertaald?)

Iets Grisha-gerelateerd dat geen boek is

Confession: ik heb geen bookish goodies, want ik weet niet zo goed wat ik daar mee moet… SORRY. Daarom hier een tekening van de belachelijk getalenteerde Kevin Wada, met de hoofdpersonages uit de Kraaien:

Recensie: Kraai & Koninkrijk personages Kevin Wada

Een boek waarin de zon belangrijk is

Ik geef je de zon van Jandy Nelson is eigenlijk het enige boek wat me zo te binnen schiet bij deze opdracht. Ik kan geen concreet voorbeeld bedenken van een boek waarin de zon letterlijk een grote rol speelt. Weet iemand het? Allicht is het een boek over vampieren. Oh wacht, The Coldest Girl in Coldtown van Holly Black. Daarin speelt de zon zeker een rol van betekenis.

Een boek met eeuwenoude personages

Ja, dit moet natuurlijk een boek met een vampier zijn. Nog een confession: ik haat Twilight. Dus die kies ik niet. Ik ga voor De oversteek van Justin Cronin. Of misschien kies ik wel voor The Darkest Part of the Forest van Holly Black. Fae zijn ook eeuwenoude wezens.

Een auteur met de letter ‘R’ in de naam

Een van mijn persoonlijk favoriete auteurs heeft zelfs een voornaam én achternaam die met de R beginnen: Rainbow Rowell. Ik heb al haar boeken gelezen en ik hou van ze. Ik zou niet eens een favoriet kunnen noemen. Eleanor & Park is prachtig, Fangirl aandoenlijk en leuk en Carry On hysterisch over the top op de beste manier mogelijk.

Op naar dag 2

Dat was het voor nu! Tot morgen, als de opdracht voor dag 2 gedaan mag worden.

Laat een reactie achter

Nora

Had ik maar meer tijd om alle leuke films en series te kunnen zien, meer boeken te kunnen lezen, spellen te kunnen spelen en te kunnen schrijven. Nu combineer ik al het bovenstaande met een fulltime baan in marketing, mijn gezin en vrienden. Mijn favorieten zijn o.a. Neil Gaiman, Leigh Bardugo, Rick Riordan, Rainbow Rowell, Star Wars, Harry Potter, de MCU, Bucky, Batman, Netflix en Disney. Op alle social media kun je me vinden als @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.