Verslag: Yaltival 2019 Eindhoven

Voor liefhebbers van YA boeken, was Eindhoven deze zondag de plek om aanwezig te zijn. Boekhandel van Piere organiseerde voor de eerste keer Yaltival. Er waren verschillende dingen om te doen, zoals workshops en shoppen natuurlijk. Toch waren de meeste fans vandaag naar de Dynamo gekomen voor de aanwezige schrijvers. Vooral Stephanie Garber, bekend van de Caraval-serie, trok veel fans. Geekish was er uiteraard bij, al is het foto verslag vrij kort.

Goodiebag

dav

Tussen 10 en 12 uur was het mogelijk om bij de boekwinkel van van Piere een goodiebag op te halen. In principe ging het systeem vrij vlot. Na het scannen van de kaarten, kregen we een bandje met daarop een nummer. Vervolgens konden we in de winkel zelf een tasje pakken wat dus de goodiebag was. De tas was goed gevuld. Zo zat er een boek in, twee paar bookish sokken, een pin, een pen, een tote bag en nog vrij veel reclame. We hadden wat dat betreft niets te klagen.

We vervolgden onze weg naar de Dynamo, waar om half 12 de deuren open gingen. Er stond een stand van de boekhandel zelf waar natuurlijk vooral de boeken van de aanwezige schrijvers te koop waren. Verder waren er nog twee kraampjes waar je geurkaarsen en illustraties kon kopen. Wij liepen echter naar de mainstage zodat we een goede plek hadden voor het interview en de Q&A met de auteurs.

cof

Interview

Er waren drie auteurs aanwezig. Emily Barr en Alice Broadway uit de UK en Stephanie Garber uit de Verenigde Staten. Bij binnenkomst was al gelijk duidelijk dat de meeste fans hier waren voor Stephanie. Zo zagen we prachtige cosplay gebaseerd op de hoofdpersonages uit de Caraval serie en ook veel tote bags met citaten uit de serie. Het interview zelf was erg leuk om naar te luisteren. Alle auteurs hadden interessante dingen te vertellen en er werd ook genoeg gelachen. Het was in ieder geval erg inspirerend. Ook vanuit het publiek kwamen er interessante vragen. Dat is natuurlijk niet altijd het geval, dus het was fijn dat er in ieder geval boeiende vragen gesteld werden. Alle auteurs gaven lange antwoorden, waardoor het allemaal een beetje uitliep. Iets na 13.00 stonden we echter weer buiten.

Helaas ging het daarna wat minder met de organisatie. Van 13.00 tot 15.00 zouden de schrijvers aanwezig zijn om hun boeken te signeren. Het nummer op je polsbandje gaf aan in welke groep je zat om naar de kelder te gaan. Wij waren nummer 98 en 99 en dus moesten we vrij lang wachten. Nadat onze groep eenmaal omgeroepen werd, moesten we nogmaals een hele tijd wachten in de kelder voordat we aan de beurt waren. Doordat het allemaal uitliep, misten we ook onze eerste workshop en hebben we dus niet meegekregen hoe het er daar aan toe ging. Na het lange hangen en wachten besloten we maar om naar huis te gaan en we hebben de tweede workshop en de cosplay contest dan ook gemist.

Al met al was het toch een leuke dag, op het lange wachten na. We hebben nieuwe schrijvers ontdekt, de goodiebag was prima en de sfeer was goed. Hopelijk zal het signeren in het vervolg wat vlotter verlopen, zodat iedereen het hele programma kan volgen.

Was jij bij Yaltival? Laat ons weten wat je er van vond!

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.