Recensie: Turn Up Charlie is geen hoogvlieger

Als Idris Elba zijn opwachting maakt op het grote of kleine scherm, dan kan er weinig misgaan. We kennen hem natuurlijk vooral van series als Luther en als Heimdall in de Thor-films. Nu maakt Elba echter zijn opwachting in de Netflix-serie Turn Up Charlie, een serie die hij zelf verzonnen heeft. Elba speelt een one-hit-wonder die al zijn geld heeft verkwanseld aan feesten en nu arm is en bij zijn tante woont. Hij komt wederom in contact met een oude schoolvriend, die een beroemd acteur is. Na een dag op zijn dochter gepast te hebben, wordt Charlie gevraagd als Manny. Hij accepteert de baan, ondanks het feit dat Gabrielle, de dochter, hier niet heel blij mee is. Charlie ziet het als een mogelijkheid om samen te werken met Gabrielle’s moeder, Sara Cain. Zij is een wereldberoemde dj met een grote studio. Hij hoopt dat hij zo zijn carrière weer nieuw leven in kan blazen. Natuurlijk gaat dit alles niet zonder slag of stoot.

Grappig maar voorspelbaar

De grootste aantrekkingskracht van deze serie is uiteraard Idris Elba. Het is verfrissend om de coole acteur af en toe als dwaas te zien. De eerste paar afleveringen van Turn Up Charlie zijn ook erg leuk, soms zelfs grappig. Het is alleen in het midden van het seizoen dat het mis gaat. In eerste instantie begint de serie als een komedie, maar in de laatste twee afleveringen komt er ineens een hoop drama bij dat snel moet worden opgelost. Dat betekent dat het verhaal niet goed uit de verf komt. De plotwendingen zijn voorspelbaar en de serie voelt hier en daar erg vlak aan. Dat is jammer, want er zat zeker potentie in de serie.

Recensie: Turn Up Charlie is geen hoogvlieger

Het probleem is echter dat er niet genoeg conflict is. Ondanks het feit dat Charlie veel fouten maakt, gaat het nooit echt mis. De reden waarom hij zijn carrière verpestte was omdat hij een lul was. De serie probeert ons een aantal afleveringen te verkopen dat Charlie weer terugkeert naar zijn oude levenswijze, maar nooit zie je hem als een asshole. Daarnaast is de rol van Gabs, gespeeld door Frankie Hervey, de eerste paar afleveringen zo irritant dat het lastig is om je niet te gaan ergeren. Dit betekent uiteraard dat ze haar rol goed speelt, maar het is toch een puntje die niet geheel realisisch aanvoelt.

De serie speelt zich voornamelijk af in het leven van de rijken. Turn Up Charlie focust zich daarbij vooral op de housemuziek, wat niet verrassend is aangezien Elba zelf een DJ is in zijn vrije tijd. Het probleem is echter dat de serie nooit over de top wil gaan. Het is geen Entourage waarbij de hardcore levensstijl van artiesten wordt getoond. Het blijft ook in dat aspect op de vlakte. Dat is jammer, want de makers hadden hier veel meer mee kunnen doen.

Conclusie

Turn Up Charlie is geen slechte serie en de korte afleveringen zorgen ervoor dat je er snel doorheen bent. De serie blijft echter in alles op de vlakte en dat is jammer. Het is wel leuk om Elba in zijn element te zien als DJ, maar ondanks dat is de serie geen hoogvlieger.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.