Netflix Aanrader: Bodyguard

Mocht je al je series net afgekeken hebben en op zoek zijn naar een nieuwe, zoek dan niet verder. Op Netflix kun je nu de zes-delige serie Bodyguard kijken. Nee, Whitney Houston zit er niet in. Kevin Costner is ook nergens te bekennen. In plaats daarvan keert Richard Madden (Game Of Thrones) terug naar het kleine scherm. Bodyguard werd uitgezonden op BBC One vanaf 26 augustus. De serie heeft het hoogste kijkcijferaantal gehaald voor een nieuwe drama serie sinds 2008. De laatste aflevering van de serie trok 11 miljoen kijkers. Nu staat de serie ook op Netflix en kunnen we allemaal genieten van de intriges die zich afspelen in het Britse parlement.

Waar gaat de serie over?

Oorlogsveteraan en politieman David Budd (Madden) zit met zijn kinderen in de trein als er een melding komt van een mogelijk geplande aanslag. Budd vindt de terroristen en weet door kalm te handelen een aanslag te verijdelen. Hij wordt gepromoveerd tot persoonlijke beveiliger van de minister van binnenlandse zaken. Deze minister, genaamd Julia Montague, is erg controversieel vanwege een nieuw wetsvoorstel om terrorisme te stoppen. De privacy van het volk komt echter wel in het geding en meerdere groepen hebben er baat bij dat de wet geen doorgang vindt. Daarnaast vinden er achter gesloten deuren geheime bijeenkomsten plaats en is niemand zo zuiver als dat ze zich voor doen. Budd raakt verstrikt in een web van leugens en komt er achter dat ook hij niet veilig is voor de vieze spelletjes die gespeeld worden.

Spannend met veel wendingen

Vanaf het eerste moment is de serie al spannend. In de eerste tien minuten moet Budd al hard aan de bak en de manier waarop de scène gefilmd is en gespeeld wordt voelt benauwend. Dat is een trend die doorzet in de gehele serie. De serie bestaat uit slechts zes afleveringen, maar er is geen enkele zogenaamde filler aflevering. Het leven van Budd wordt flink op de proef gesteld. Als kijker leef je daarin ook intens mee. Het acteerwerk van de gehele cast is erg goed, waardoor het niet voelt alsof je een serie aan het kijken bent. The Bodyguard heeft een heel arsenaal aan plot twists. Hoewel sommige wendingen voorspelbaar zijn, is het merendeel toch verrassend. Het zet je aan het denken, vooral als de personages zich verdacht gedragen. Dat is ook hetgene wat The Bodyguard zo spannend maakt om te kijken. Niemand is veilig en iedereen heeft een verborgen agenda.

Een duistere serie

Er zijn vrijwel geen luchtige momenten in de serie. Budd is getraumatiseerd door de gebeurtenissen in de oorlog, maar is ook nog in ontkenning. Zijn angst, vooral na alle dramatische gebeurtenissen in de serie, is haast voelbaar. Bodyguard is dan ook geen serie om even tussendoor te kijken. Het vergt je volledige aandacht. Doordat de serie zo spannend is, is er wel een grote kans dat je zes uur lang aan de buis gekluisterd zit.

Hoewel Bodyguard zes afleveringen lang weet te boeien, is het jammer dat de conclusie wat gehaast lijkt. We zullen geen spoilers geven, maar de laatste tien minuten eindigen bij lange na niet zo sterk als het begin van de serie. Dat is jammer. Het voelt een beetje alsof de schrijvers nog even snel een einde aan het verhaal moesten breien. Dit doet echter niets af aan de spanning van de rest van de serie, waardoor het zeker een aanrader is.

De serie is echter niet zonder enige controverse. Na de eerste aflevering werden de makers beschuldigd van Islamofobie. De regisseur reageerde hierop met het antwoord dat eerst de gehele serie gekeken moet worden voordat er conclusies worden getrokken. In Bodyguard is namelijk niets wat het lijkt.

Conclusie

Bodyguard is spannend en zorgt zeker voor een verhoogde hartslag op sommige momenten. Het acteerwerk is fantastisch en we stellen bij deze voor dat Richard Madden de nieuwe James Bond wordt. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe misdaad serie, dan is Bodyguard zeker een aanrader.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.