De Wereld Van… De Wrede Prins – Holly Black

Aan het begin van deze maand was het dan eindelijk zover: de vertaling van The Cruel Prince kwam uit! Dit is een prachtig verhaal vol girlpower, plot twists en… magische wezens! Het kostte soms wat moeite om alle verschillende wezens uit elkaar te houden, maar gelukkig voor jullie hebben wij daar iets op bedacht. In dit artikel vind je een overzicht van de meest voorkomende wezens met een beschrijving van hun uiterlijk en hun achtergrond. Zo weet je precies met wie je te maken hebt als je De Wrede Prins gaat lezen.

Faeries

Faeries verschijnen al sinds de 16e eeuw in westerse volksverhalen, zoals sprookjes en vertellingen. In dit verhaal zijn de faeries de hoofdbewoners van Elfhame, het koninkrijk waar het boek zich voor het grootste deel afspeelt. De faeries bezitten magische krachten. Ze zijn in staat om mensen te betoveren, zodat de mensen precies doen wat de faeries willen. Hun oren zijn puntig en een beetje behaard. Verder hebben ze vaak dierlijke kenmerken, zoals kattenogen of kleine vleugeltjes. Het laatste kenmerk van de faeries is dat ze niet kunnen liegen, wat er vaak voor zorgt dat ze in onbegrijpelijke raadsels praten.

Imp

Impen komen uit de Germaanse mythologie. Ze worden neergezet als kleine, zwakke demonen. Een imp ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit, maar is niet per definitie kwaadaardig. Impen houden ervan om anderen te misleiden, zodat ze opvallen in de massa. Dit zorgde er meer dan eens voor dat ze gestraft werden. In de middeleeuwen werden ze vaak gezien als dienaren, omdat ze zo hun schuld af konden lossen.

Gnoom

Een gnoom is een klein mythisch wezen, te vergelijken met een kabouter (vertel de kabouters maar niet dat ik dat heb gezegd, ik denk niet dat ze dat zullen waarderen…). De benaming komt uit het Latijn en betekent letterlijk ‘aardgeest’. Een gnoom is klein, niet zo knap en over het algemeen ook niet zo aardig. Hij wordt vaak afgebeeld met een baard.

Fir Darrig

De Wereld Van… De Wrede Prins - Holly Black

De fir darrig komt uit de Ierse mythologie. Zijn naam betekent ‘Rode Man’, wat best toepasselijk is aangezien hij meestal een rode jas en pet draagt. Een fir darrig is best dik, heeft een donkere en harige huid, een spitse snuit en een dunne staart. Over het algemeen leidt hij een eenzaam leven, maar hij heeft geen moeite om zich bezig te houden! Hij is namelijk gek op grappen en grollen, het liefst zo gruwelijk mogelijk. 

Kobold

Tot slot de kobold: een soort aardmannetje, net als een gnoom. Hij is afkomstig uit Duitse en Scandinavische volksverhalen, waarin ze zich als dieren kunnen vertonen. Een kobold kan mensen helpen, maar hij kan mensen ook diep in de problemen brengen, dus bij deze wezens moet je goed op blijven letten…

Dit waren een aantal van de mythische wezens uit De Wrede Prins! Welke kende jij al? En welke waren helemaal nieuw? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.