Recensie: Call it what you want – wat als je Robin Hood naar school laat gaan

We kennen Brigid Kemmerer van boeken zoals A Curse So Dark And Lonely en Brieven aan de duisternis. Call It What You Want is een impactvolle contemporary die je doet beseffen dat wat je over iemand gehoord hebt niet altijd waar hoeft te zijn. Of dat het verkeerde doen met de goede bedoeling ook niet altijd de beste oplossing is.  Ik zag dit boek in de boekhandel en nadat ik de beschrijving op de achterkant las, was ik meteen geïnteresseerd.

Waar gaat het boek over?

Recensie: Call it what you want, wat als je Robin Hood naar school laat gaanRob en Maegan hebben allebei geen makkelijke gezinssituatie, ook op school zijn ze niet de meest geliefde personen.

Rob ging van succesvolle lacrosse speler naar buitenstaander, nadat zijn vader gepakt werd met het verduisteren van het geld van de halve stad. Alsof dat nog niet genoeg was, pleegde zijn vader ook nog een mislukte zelfmoordpoging. Die liet Rob en zijn moeder achter met de zorg voor zijn vader.

Maegan stond altijd bekend als een strebertje, maar toen de druk haar te veel werd beging ze een grote fout. En als dat nog niet genoeg was kwam haar zus ook nog zwanger thuis. Dit alles maakt haar gezinssituatie niet de makkelijkste. Het hooghouden van haar perfecte gezinnetje is misschien te veel gevraagd.

Als Rob en Maegan samen moeten werken, hebben ze allebei geen behoefte om veel over hun thuissituatie los te laten. Maar als Maegan achter het plan van Rob komt om de fouten van zijn vader te herstellen, staat hun bloeiende vriendschap op losse schroeven.

Herkenbare situaties en personages met echte problemen

Wat ik zo fijn vond aan Call It What You Want is dat de personages niet perfect zijn als het over hun karakter gaat. Ze maken fouten en om dat te lezen was een verademing, want ik kon me daardoor erg goed verplaatsen in Rob en Maegan. De dilemma’s waar ze me te maken kregen, de muren die ze moesten afbreken om elkaar in vertrouwen te nemen. Brigid heeft echt voelende personages neergezet die ik meteen in mijn hart gesloten heb. Haar schrijfstijl is er eentje die snel wegleest, je leest vanuit twee perspectieven die het verhaal duidelijk maken. Ik werd helemaal in het verhaal gezogen en voelde mee met de personages.

De situatie rondom de vader van Rob vond ik erg goed neergezet, je kreeg begrip voor Rob die ondanks alles zijn vader miste en het moeilijk vond om hem zo machteloos te zien dag in dag uit. Ook de situatie met Maegan haar familie en de zwangerschap van haar zus was goed neergezet, je zag hoe Maegan moeite had om de geheimen van haar zus bij zich te houden en het niet te vertellen aan haar ouders.

Moderne retelling

We kennen Brigid natuurlijk al van haar succesvolle boek A Curse So Dark And Lonely, wat een hertelling is van het geliefde sprookje Belle en het Beest. Wederom ging Brigid met Call It What You Want voor een hertelling , maar dit keer stelde ze zichzelf de vraag hoe het zou zijn als je Robin Hood naar school laat gaan. Uit deze vraag kwam Rob Lachlan; een van de twee hoofdpersonen.

In het boek lezen we over de roddels die er over hem te ronde gaan door de fraude van zijn vader. Door deze roddels zien mensen Rob net als zijn vader als een slecht persoon. Rob besluit in het boek de daden van zijn vader recht te zetten door, te stelen van de rijke en het aan de mensen te geven die het harder nodig hebben. Maar net als in het verhaal van Robin Hood is niet iedereen het eens met deze oplossing.

Conclusie

Brigid Kemmerer heeft wederom een geweldig boek geschreven met echt voelende personages die het niet makkelijk hebben in het leven. De schrijfstijl van Brigid is er eentje die fijn wegleest en niet storend is, dit boek heeft me enthousiast gemaakt naar meer. Ik raad het boek ten zeerste aan als je zin hebt in een impactvolle contemporary die vlot wegleest.

 

Call It What You Want

Impactvolle contemporary
4.65

Plot

4.0/5

Schrijfstijl

5.0/5

Personages

5.0/5

Goed

  • Echt voelende personages
  • Leest snel weg
  • Realistische situaties

Laat een reactie achter

Rosanne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.