Recensie: Frozen II is niet zo goed als de eerste

Disney had medelijden met ons allemaal en besloot om daarom Frozen II eerder aan te bieden op Disney+. Heel erg fijn, aangezien wij niet de kans hadden om de film in de bioscoop te zien. Ondanks het feit dat vrijwel iedereen de film ondertussen vast wel gezien heeft, besloten we toch om maar een recensie te schrijven. In 2013 was het eerste deel een gigantische hit. Zelfs dat is nog zeer licht uitgedrukt. Je kon geen speelgoedwinkel binnen stappen zonder een wand aan Frozen spullen te zien. Ouders, kinderen en alles wat daar tussen zat qua leeftijd konden Let It Go uit volle borst mee zingen. Oorspronkelijk zou het bij de eerste film blijven, maar na dit succes was het te verwachten dat er een vervolg zou komen. Daarnaast bouwen ze in Disneyland Paris ook aan een heel Frozen themagebied. Allemaal hartstikke leuk, maar is Frozen II eigenlijk net zo goed als het eerste deel of valt het tegen?

Waar gaat Frozen II over?

Elsa is nog altijd de koningin van Arendelle en is geliefd onder haar volk. Toch blijft er iets aan haar knagen. Waarom is juist zij geboren met magische krachten? Het antwoord op die vraag roept haar en lijkt tegelijkertijd ook haar koninkrijk de bedreigen. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op avontuur naar het betoverde woud om Arendelle te redden en er achter te komen wat haar lot is.

Geen Let It Go

Frozen II is op zich een goed vervolg op de eerste film, al weet dit tweede deel nooit echt de magie van het eerste deel te evenaren. Er zit genoeg actie en avontuur in om de kijker te vermaken. Vooral de animatie valt op. Die is prachtig. De wereld van Arendelle en het betoverde woud is adembenemend mooi en het is dan ook te begrijpen dat er zo lang tussen deel 1 en deel 2 heeft gezeten. Het is dan ook niet perse eerlijk om het vervolg te vergelijken met de hoge standaard die het eerste deel heeft gezet.

Recensie: Frozen II is niet zo goed als de eerste

Toch mist er ook weer iets aan Frozen II. De liedjes zijn geen van allen catchy genoeg om te blijven hangen. Into The Unknown had de nieuwe Let It Go moeten zijn, maar maakt toch weinig impact. De rest van de nummers zijn helemaal makkelijk te vergeten. Dat is jammer, aangezien ze wel een aantal jaren de tijd hadden om echt knallers te schrijven. Toch blijft het natuurlijk altijd gissen wat wel of niet aanslaat bij het grote publiek.

Qua verhaallijn is Frozen II voorspelbaar, maar op zich best mooi uitgewerkt. De band tussen zussen Elsa en Anna is de drijvende kracht van het verhaal. Ondanks de voorspelbaarheid is dat hetgeen wat er voor zorgt dat de film boeiend blijft. Olaf is er natuurlijk enkel voor de komische momenten en dat is verder ook prima. Het personage dat wel gewoon thuis had mogen blijven is Kristoff. Het is net alsof de makers geen idee hadden wat ze met zijn personage aan moesten. Zijn hele verhaallijn draait er om dat hij Anna ten huwelijk wil vragen, maar natuurlijk gaat dat constant mis. De eerste keer is het nog grappig, maar daarna wordt het een beetje vermoeiend. Hij draagt verder ook vrijwel niets bij aan het verhaal. Dat is jammer, want ze hadden natuurlijk best wel een iets interessanter verhaal rondom hem kunnen verzinnen.

Conclusie

Frozen II heeft niet zoveel invloed op popcultuur als zijn voorganger. Dat maakt ook niets uit. Het is vrijwel onmogelijk om zo’n fenomeen te evenaren. Wat overblijft is een prima animatiefilm van toch nog een hoog niveau. Het einde van de film zie je natuurlijk van zes kilometer afstand al aankomen, maar het blijft natuurlijk een kinderfilm. Ondanks dat is Frozen II een genot om naar te kijken voor iedereen die van animatiefilms houdt, ongeacht de leeftijd.

Frozen II is nu beschikbaar op Disney+.

Frozen II

3.9

Plot

3.5/5

Stemmencast

4.3/5

Animatie

4.5/5

Muziek

3.3/5

Goed

  • Prachtig geanimeerd
  • Goede stemmencast
  • Vermakelijk

Niet zo

  • Voorspelbaar
  • Muziek valt tegen

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.