Recensie: Heks & Jager laat je geen moment los

Heks & Jager  zie je tegenwoordig veel opduiken in de boekhandels. De cover springt meteen in het oog. Zeg nu zelf, die is toch ook echt wel mooi? Het is het debuut van de Amerikaanse schrijfster Shelby Mahurin. De achterflap en de positieve reacties van mijn vriendinnen over het boek trokken me over de streep om het te gaan lezen. Ik houd wel van een spannende setting waar er op elkaar gejaagd wordt. Dit zorgde er ook wel voor dat mijn verwachtingen hooggespannen waren.

Heks & Jager is uitgegeven door Harper Collins Holland en is een vertaling van Serpent & Dove.

Hier gaat Heks & Jager over

Louise Le Blanc leeft al twee jaar ondergedoken nadat ze haar heksenkring was ontvlucht. Sinds ze aan de bizarre offering van haar wrede heksenmoeder ontsnapte heeft ze de magie afgezworen. Maar in de mensenwereld is het voor een heks heel gevaarlijk… Ten eerste omdat heksen worden vervolgd en verbrand omdat men hen ziet als gevaarlijk. Daarnaast zijn er de zogenaamde chasseurs, die in de stad volop aanwezig zijn. Hun taak is om heksen te vangen en op de brandstapel te binden om hen te verbranden.

Louise moet dus koste wat kost haar ware aard verborgen houden. Want magie heeft ook een geur… Door een wel heel bizarre speling van het lot moet Louise trouwen met Reid Diggory, de kapitein van de chasseurs. Ze is doodsbang dat hij te weten zal komen wie ze werkelijk is. Maar na een tijdje gebeurt er iets wat ze zelf nooit voor mogelijk had gehouden; haar gevoelens voor Reid beginnen te veranderen van pure vijandschap in ware liefde…

Petit à petit, l’oiseau fait son nid

Recensie: Heks & Jager laat je geen moment los

In het begin moest ik even wennen aan het boek. Soms moest ik even terugbladeren omdat ik niet zo goed mee was waar Louise zich bevond. Er kwamen ook Franse woorden in voor waarvan ik geen flauw idee had wat ze betekenden, zoals courtisane of brokaat. Maar naarmate het verhaal vorderde beterde dit en kon ik het wel uit de context afleiden. Daarna las het verhaal als een trein en kon ik niet meer stoppen met lezen. De vriendschappen en relaties werden heel mooi beschreven. Heks & Jager heeft ook een heel goede en spannende verhaalopbouw. Het boek heeft me geen moment losgelaten. Soms miste ik wel wat achtergrondinformatie, zoals bijvoorbeeld iets meer uitleg over de conflicten tussen de heksen en de kerk. Jammer genoeg werd het verhaal op het einde wel voorspelbaar.

Louise is een hoofdpersonage met een heel sterk karakter, ze laat zich niet doen en is zeker niet op haar mondje gevallen. Ze is heel erg sarcastisch en heeft me meermaals doen glimlachen omdat ze zo gevat is. En het is ook leuk als dit soort humor overkomt als gevat en het niet flauw of grof is. Hier is een perfecte balans aanwezig. Ook Reid past meer dan goed in het verhaal. Wat ik ook goed vind is dat de personages niet te veel worden opgehemeld, zowel Louise als Reid hebben hun fouten. Coco en Ansel werden iets minder beschreven, maar komen toch goed toto hun recht in het verhaal.

Conclusie

Het verhaal was goed opgebouwd maar hier en daar miste ik wat achtergrondinformatie. Mahurin heeft een vlotte aangename schrijfstijl.
De personages zijn uniek en hartverwarmend en het beste aspect van het boek. Ik raad Heks & Jager zeker en vast aan om te lezen. Ik heb er erg van genoten. Al moet ik toegeven dat het boek niet was zoals ik het had verwacht. Ik ben razend benieuwd naar het vervolg. In het Engels is er al een vervolg op dit boek: Blood & Honey.

Heks & Jager

Vlot geschreven debuut
4

Plot

3.0/5

Schrijfstijl

4.0/5

Personages

5.0/5

Goed

  • Fantastische personages
  • Spannende verhaalopbouw
  • Leest als een trein

Niet zo

  • Soms weinig achtergrondinformatie
  • Voorspelbaar richting einde

Laat een reactie achter

Katrien

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.