Pikmin Bloom is het schattige zusje van Pokémon Go

Zelf was ik alweer even uitgekeken op Pokémon Go – ik speelde het zelfs zo weinig dat ik het van mijn telefoon heb afgegooid. In het begin was ik echt weg van het spel, maar voor mij werd het steeds meer van hetzelfde en daarnaast had ik niemand in de buurt die het speelde. Klaar dus. En toen kwamen Nintendo en Niantic met een nieuw mobiel spel: Pikmin Bloom. Het basisprincipe (loop rond, vind schattige critters) is hetzelfde. Maar Pikmin Bloom is er vooral om je aan je dagelijkse stappen te helpen. Dus ach, waarom ook niet: ik zette het spel op mijn telefoon en nu word ik gevolgd door 42 Pikmin.

Zet stappen, plant bloemen

Pikmin MarioHet spelprincipe van Pikmin Bloom is heel simpel: loop. Hoe meer je loopt, hoe meer stappen je zet en hoe meer bloemblaadjes, vruchten én Pikmin je kan verzamelen. In het begin heb je ruimte voor 300 Pikmin. Natuurlijk start je het spel al meteen met twee gezellige vrienden. Wil je er meer? Dan moet je Seedlings uit laten komen, daar komen Pikmin uit. En hoe je die laat uitkomen? Je raadt het al: stappen zetten. Voor een basis Pikmin moet je 1000 stappen zetten, voor de meer speciale Pikmin 10.000. Maar dan heb je ook meteen een supercute Pikmin met kostuum. Zo koppelde ik mijn Nintendo account aan Pikmin Bloom om een speciale Mario outfit vrij te spelen.

Je eerste Pikmin zijn rood. Daarna kun je al snel ook gele en blauwe Pikmin verzamelen. Als je een beetje verder kijkt, zie je echter dat je later nog meer kleuren kunt krijgen. Zo krijg je een bonte squad. En naarmate je level omhoog gaat, hoe groter je squad mag zijn. Dit zijn de Pikmin die je de hele tijd bij je hebt en waar je zaadjes aan kunt voeren. Dan gaan de Pikmin bloeien en die bloemblaadjes heb je dan weer nodig tijdens het lopen.

Maak de wereld fleuriger

Pikmin Bloom is het schattige zusje van Pokémon Go

Je kan vier kleuren zaadjes aan je Pikmin geven: wit, geel, rood en blauw. Daarmee krijg je dezelfde kleur bloemblaadjes. Tijdens het lopen kun je er voor kiezen om bloemen te planten. Deze komen dan ook meteen tevoorschijn in je virtuele omgeving – die er hetzelfde uitziet als Pokémon Go. Onderweg kun je weer nieuw fruit vinden, of zelfs nieuwe seedlings. Ook staan er in de virtuele wereld supergrote bloemen, in knop. Die hebben een bepaald aantal bloemetjes nodig om hen heen. Genoeg bloemen geplant? Dan komt de grote bloem tot bloei voor 24 uur. Yup, daarna kun je gewoon weer van voren af aan beginnen. Dat is jammer, want die bloeiende bloemen zien er prachtig uit.

Wat ook jammer is, is dat je geplante bloemen na verloop van tijd weer verdwijnen. Je maakt de wereld dus maar heel even wat fleuriger. Zo dwingt Pikmin Bloom je wel om steeds maar weer rond te blijven lopen en bloemblaadjes in het rond te strooien want het ziet er echt veel leuker uit als er veel bloemetjes groeien waar je op dat moment loopt. Zo kom je in de loop terecht: fruit verzamelen, Pikmin voeren, bloemblaadjes plukken, bloemen planten, en weer fruit verzamelen. Ben je gewoon thuis en uitgelopen voor de dag? Dan kun je je Pikmin op expeditie sturen: ze brengen dan fruit en seedlings naar je toe die ze onderweg oppikken.

Cadeautjes

Pikmin Bloom is het schattige zusje van Pokémon Go

Hoe vaker je je Pikmin voert én op expeditie stuurt, hoe liever ze je gaan vinden. Dat uit zich in hartjes. Bij vier hartjes vinden de Pikmin je zó lief, dat ze je graag een cadeautje geven. Dat betekent dat ze op een speciale cadeau-expeditie gaan. Bij terugkomst vinden ze een speciale outfit, zoals dus die Mario maar dan meer common. Zo kunnen ze stickers op zichzelf plakken of zich verkleden als popcorn of eikel. Er zijn speciale thema’s zoals ‘bioscoop’ waarin diverse outfits te verzamelen zijn. En omdat iedere Pikmin maar één pakje aan kan, moet je weer nieuwe Pikmin verzamelen en moet je dus… juist: lopen. Lopen, lopen, lopen. Pikmin Bloom draait allemaal om stappen zetten want hoe meer je dat doet, hoe meer je uit het spel haalt.

Net als in Pokémon Go kun je omhoog in level, kun je badges verzamelen door speciale dingen te bereiken (bijvoorbeeld door, duh, een bepaald aantal stappen te zetten) en kun je ook vrienden toevoegen (mijn friendcode is 5338 4364 7065, voeg me gerust toe). Tot dusver kun je elkaar alleen ‘ansichtkaarten’ versturen en niet zoals bij dat andere Niantic spel ruilen of cadeautjes geven. Wél kun je samen bloemen planten. Dat is natuurlijk niet alleen gezelliger, de wereld ziet er dan meteen nóg mooier uit, zeker als je beide een andere kleur bloemen gebruikt.

Pikmin Bloom: conclusie

Wil je meer buiten lopen en heb je een extra stok achter de deur nodig? Dan is Pikmin Bloom echt het perfecte spel voor jou. Het is simpel en schattig en je hoeft er niet veel tijd in te steken. Echt een uitdaging is het spel ook weer niet; je kunt weliswaar verschillende outfits bij elkaar sprokkelen, maar dat haalt het niet bij de honderden verschillende Pokémon, Gyms en battles. Dit is echt puur een lieflijk en fleurig spel om stappen te gaan zetten. Maar goed, ik wil alle pakjes en alle medailles en alle kleuren Pikmin en.. en… en… yup. Well played, Niantic.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.