The Mandalorian nu al populairder dan Stranger Things

Netflix gaat het nog zwaar krijgen de komende tijd. Het is pas een paar weken geleden dat Disney begon met een eigen streaming service, maar het is nu al een groot succes. Ondanks het feit dat er wel een aantal problemen waren bij de lancering, lijkt het Disney nu allemaal voor de wind te gaan. Een van de redenen voor het succes? Een kleine serie gebaseerd op een van de meest populaire franchises die er bestaat.

Star Wars fans staan er bekend om erg kritisch te zijn op de nieuwe toevoegingen aan de franchise. Toch wist The Mandalorian fans te behagen. Dat is natuurlijk deels omdat het gewoon een erg goede serie is (tot nu toe). Een ander belangrijke reden is omdat de serie respectvol is naar de originele films en ook veel toevoegt aan het verhaal. Laten we daarnaast niet vergeten dat Baby Yoda een enorm grote hit is met kijkers. De vraag is natuurlijk of een enkele serie genoeg is om de competitie met Netflix aan te gaan.

Enorm succes

Het antwoord, volgens het tijdschrift Forbes, is ja. Een nieuwe studie laat zien dat The Mandalorian sinds het debuut een aantal indrukwekkende mijlpalen heeft bereikt. Er is zelfs meer vraag naar The Mandalorian dan naar Stranger Things, Doctor Who en Westworld. De studie is gebaseerd op de cijfers die vier en zeven dagen na de lancering van Disney+ zijn verzameld. Deze cijfers zijn echter wel gebaseerd op de Verenigde Staten. Hoe de cijfers in Nederland zijn is niet bekend.

Volgens de cijfers, die bijvoorbeeld aangeven dat na 7 dagen er 8% meer vraag was naar The Mandalorian dan naar Stranger Things Seizoen 2 toen die uit kwam, is dat de serie enorm populair is. De fanbase is natuurlijk al erg groot terwijl andere series eerst nog een fanbase op hebben moeten bouwen. Star Wars is altijd populair geweest, ondanks het feit dat fans het niet altijd eens zijn met de richting van de nieuwe films. Er zijn slechts drie afleveringen van The Mandalorian beschikbaar op het moment, dus Disney is in ieder geval al blij met de ontvangst. Stranger Things wordt ook wel gezien als de beste Netflix serie. Het feit dat een nieuwe serie het zo goed doet kan dus zorgwekkend zijn voor de overige streaming sites.

Toch wordt het nog even afwachten hoe The Mandalorian het verder gaat doen. Succes is namelijk nooit gegarandeerd, zelfs niet voor een grote franchise als Star Wars. Aan het einde van december komt de laatste aflevering van seizoen 1 uit, dus dan kunnen we de balans opmaken.

Kijk jij The Mandalorian? Laat het ons weten.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.