Dit weten we over Stranger Things S3

2019 belooft een fantastisch jaar te worden voor alle film en TV junkies. Er komen alleen het eerste deel van het jaar al een hoop gave films uit, en dit televisiejaar staat natuurlijk ook deels in het teken van het einde van Game of Thrones. Maar 2019 gaat ons ook het langverwachte derde seizoen van Stranger Things brengen. Na zo’n anderhalf jaar zonder Will, Lucas, Mike, Dustin en Eleven komen we eindelijk te weten hoe het met iedereen is. Hoe dichterbij we bij de release komen, hoe meer we weten over Stranger Things S3. Daarom zetten we alles even netjes op een rijtje.

De releasedatum

Op 1 januari werd eindelijk de officiële premieredatum voor Stranger Things S3 bekend gemaakt. We wisten al dat de serie dit keer niet in de herfst/winter zou komen, maar een exacte datum was er nog niet. Het nieuwe jaar begon meteen goed met een fijne teaser (die je helemaal onderaan deze post kunt zien) waarin de datum werd aangekondigd: 4 juli. Dat is natuurlijk Independence Day in Amerika, en er zal ongetwijfeld een reden zijn waarom er voor die datum is gekozen. Op de poster die ook op 1 januari werd uitgebracht, kijken de vrienden allemaal naar vuurwerk. Nou ja, bijna allemaal, want Eleven kijkt naar achteren en ziet… zo te zien iets onheilspellends. “One summer can change everything” staat er op de poster, en dat belooft ook niet veel goed, Bekijk hem zelf maar eens:

Dit weten we over Stranger Things S3

Starcourt Mall

In de allereerste teaser die werd uitgebracht, op 16 juli 2018 al, werd al een kleine tip van de sluier opgelicht. In de ‘growing patriotic community’ van Hawkins, Indiana (waar Stranger Things zich afspeelt) is een nieuw winkelcentrum geopend: Starcourt Mall. ‘Hawkins is taking another step into the future’ aldus de teaser. Die teaser ziet er uit als een echte reclame uit 1985 voor de Starcourt Mall. De muziek, uitstraling en zelfs de typografie zijn honderd procent jaren tachtig. Starcourt Mall has it all! Het mag duidelijk zijn dat dit fonkelnieuwe winkelcentrum ook een rol van betekenis gaat spelen in Stranger Things S3. Zo zien we dat Steve een nieuw bijbaantje heeft in de Scoops Ahoy Ice Cream Parlor. Ahoy! Ook de Starcour Mall teaser staat onderaan deze post.

Bedenker van de serie (samen met zijn broer) Ross Duffer zei over dit nieuwe seizoen en het winkelcentrum in een interview:

“Aesthetically it’s going to feel very different. Everyone is going to this new mall, seeing movies, and, of course, the Hawkins pool is open for business. I think there’ll be a sense of fun and joy.”

De cast

Alle oude bekenden keren weer terug (behalve natuurlijk Sean Astin als Bob Newby. RIP Bob, we missen je nog steeds) in Stranger Things S3. Will, Lucas, Mike, Dustin en Eleven zijn uiteraard allemaal weer van de partij. Net als Steve, Jonathan en Nancy. Maar ook nieuwkomers in seizoen twee Max en haar gestoorde broer Billy komen terug. Uiteraard kunnen we ook weer genieten van Joyce Byers en Jim Hopper. Maar er zijn ook vier (waarschijnlijk) belangrijke personages toegevoegd:

 • Robin, een alternatief meisje ‘whose boring day job gets much more interesting when she discovers the town’s dark secret.’ Robin wordt gespeeld door Maya Hawke. Hakwe is de dochter van acteurs Ethan Hawke en Uma Thurman. Je kunt Robin al even zien in de Starcourt Mall teaser, als collega van Steve.
 • Larry Kline, de burgemeester van Hawkins. Hij wordt omschreven als ‘a classic, 80s-style slick politician.’ Larry wordt gespeeld door niemand minder dan Cary Elwes, die we natuurlijk kennen uit The Princess Bride, Saw en Robin Hood: Men in Tights.
 • Bruce, een sexistische verslaggever met dubieuze moraal en ziek gevoel voor humor die schrijft voor The Hawkins Post. Bruce wordt gespeeld door Jake Busey. Ook Jake heeft een bekende acteur als vader: Gary Busey.
 • Patricia Brown, een lieve oude vrouw die in de buurt van de tieners woont. Ze houdt van tuinieren en geeft iedereen graag advies. Wie Patricia speelt, is nog niet officieel naar buiten gebracht.

Titels van de afleveringen

Dit weten we over Stranger Things S3

De Duffer Brothers weten hoe ze de fans blij kunnen houden. Eerst was er dus de Starcourt Mall teaser. Op 10 december 2018 werden vervolgens de namen van alle afleveringen bekend gemaakt. Dit deden ze ook al met seizoen twee. Hier is natuurlijk vrijwel niets uit op te maken, maar speculeren is altijd leuk. Net zoals met de eerste twee seizoenen, worden alle afleveringen tegelijk uitgebracht. Dat wordt dus flink bingen. Dit zijn de titels:

 • Suzie, Do You Copy?
 • Mall Rats
 • Case of the Missing Lifeguard
 • Sauna Test
 • Source
 • Birthday
 • Bite
 • Battle of Starcourt

Behalve de titels van de derde en laatste afleveringen zijn het redelijk standaard titels waar we eigenlijk vrij weinig mee kunnen. En zelfs de derde aflevering zegt nog vrij weinig want: wie is die lifeguard. Alleen de finale spreekt tot de verbeelding: er gaat iets gebeuren in de Starcourt Mall en het klinkt alsof het episch gaat worden.

Stranger Things S3 Teasers

In chronologische volgorde, hier de Starcourt Mall teaser, de aankondiging van de titels en de bekendmaking van de releasedate:

 

 

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.