Blogtour: Als de nacht eindigt – droomcast

Geekish doet mee met de Blogtour ter ere van het debuut van Laura Diane: Als de nacht eindigt. Tweeënhalve week delen diverse (boeken)blogs en/of Instagram accounts unieke content rondom dit boek en de auteur. Vandaag zijn wij aan de beurt! Iedereen heeft natuurlijk altijd een eigen beeld van de personages uit een boek, en niemand die een beter beeld heeft dan de auteur zelf. Vaak helpt het zelfs tijdens het schrijfproces, om een bepaald iemand in gedachten te hebben. Speciaal voor Geekish deelt Laura Diane haar droomcast voor een aantal hoofdpersonages. Als het ooit tot een verfilming komt, dan mogen deze acteurs vast ruimte maken in hun schema’s!

Als de nacht eindigt

Voordat we in de wereld van acteurs en actrices duiken, eerst even wat achtergrond over het boek Als de nacht eindigt (ADNE). ADNE is het debuut van Laura Diane en het verschijnt deze week bij uitgeverij Clavis. Het is een dystopische Young Adult dat zich afspeelt in Amerika, in de toekomst.

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Maar ze voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Ik had het al eerder over ADNE met Laura, voor een chatsessie op haar eigen website. Daarin vergeleek ze het boek met The Hunger Games en Divergent, dus als je van dat soort boeken houdt, dan moet je Als de nacht eindigt ook zeker lezen. Neem als je klaar bent met de droomcast ook even een kijkje bij alle andere blogs die meedoen aan deze blogtour voor nog meer supertoffe informatie over het boek en de auteur. Ik zal helemaal onderaan dit artikel een plaatje delen met alle deelnemers.

ADNE droomcast

Blogtour: Als de nacht eindigt - droomcast
Van links naar rechts: Beau Mirchoff, Millie Bobby Brown, Taron Egerton, Zoe Margaret Coletti, Sebastian Stan

Om spoilers te voorkomen heeft Laura niet álle personages met ons gedeeld, wat er natuurlijk meteen zorgt dat ik het boek nóg sneller wil lezen. Dit is wel een van de weinige keren dat ze over Devan en Walter praat, dus wil je meer over hen lezen, lees dan vooral door! Laura legt zelf bij iedere acteur uit waarom dit haar keuze voor die droomcast is.

Lya Marlow – Millie Bobby Brown

Waar je Millie wellicht van kent: Stranger Things, Godzilla: King of Monsters
Waar je Millie in de toekomst in kan zien: Godzilla vs. Kong, Enola Holmes

Waarom ze perfect als als hoofdpersonage Lya:

Voor Lya had ik lange tijd geen goed, duidelijk beeld in mijn hoofd. Beter uitgelegd: ik wist wel hoe ze eruit zag, maar ik kon nergens een afbeelding vinden van een meisje dat op haar leek. Tot ik Stranger Things keek. Eerst was ik vooral onder de indruk van de acteerprestaties van Millie Bobby Brown, die de rol van Eleven speelt. Uit nieuwgierigheid zocht ik haar IMDb pagina op. Daar stond een foto van haar met lang, bruin haar en toen ik die zag kreeg ik letterlijk kippenvel. Voor mij is Millie Bobby Brown zonder enige twijfel Lya Marlow.

Carli Evatt – Zoe Margaret Coletti

Waar je Zoe wellicht van kent: Annie, Scary Stories to Tell in the Dark
Waar je Zoe in de toekomst in kan zien: A Boy Called Christmas

Waarom Zoe de perfecte Carli is:

Carli is een meisje met een porseleinen gezichtje, een van onschuld en zachtaardigheid. Voor haar zocht ik op IMDb in een lijst met ‘teen actors’ en vond ik Zoe Margeret Coletti. Ik ken haar niet en heb ook geen films met haar gezien, maar qua uiterlijk en uitstraling lijkt ze heel erg op Carli.

Gwen Styer – ?

Voor Gwen heeft Laura nog geen actrice kunnen vinden. Misschien kunnen we haar helpen door ADNE te lezen en de perfecte actrice voor Gwen te vinden. Ook Gwen hoort in deze droomcast thuis.

De enige van wie ik nog geen gelijkende actrice heb kunnen vinden is Gwen. In mijn hoofd heeft ze een prachtige bos krullen en een kalme, mysterieuze blik in haar ogen. Ik heb een Amerikaanse vriendin van mij gevraagd te helpen, omdat Gwen een specifieke achtergrond heeft die ik niet onder woorden kon brengen. Samen met haar kwam ik erachter dat ze Creools / Afrikaans-Amerikaans is. De enige foto van een meisje dat op haar lijkt die ik heb kunnen vinden is er een via Google, van een onbekend model.

Devan Hyde – Beau Mirchoff

Waar je Beau wellicht van kent: I Am Number Four, Awkward, Flatliners
Waar je Beau in de toekomst in kan zien: er staan op de IMDb nog geen projecten voor 2020 gepland voor Beau, dus zijn agenda is vrij voor de verfilming van Als de nacht eindigt!

Devan is de enige die al voor het schrijven van ADNE ontstaan is, geïnspireerd op het personage Matty McKibben in MTV’s Awkward, gespeeld door Beau Mirchoff. Hij is charmant en jongensachtig, maar er is ‘more than meets the eye’  In vergelijking met Matty is Devan volwassener en maakt hij heel weloverwogen keuzes. Ik vind het een heel leuk personage om te schrijven, en zonder iets te spoileren: je gaat hem gaandeweg het boek (en in deel twee) goed leren kennen!

Walter Duke – Taron Egerton

Waar je Taron wellicht van kent: Kingsman, Robin Hood, Rocketman
Waar je Taron in de toekomst in kan zien: Glimpse, Sing 2

Waarom Taron zeker moet toetreden aan deze droomcast:

In tegenstelling tot de andere personages kijk ik regelmatig een serie of film, waar ik een jongen in zie die Walter zou kunnen spelen. Maar de allereerste was Taron Egerton. Ik zag, of liever gezegd hoorde hem in de animatiefilm Sing. Ik zocht zijn foto op en keek vervolgens naar Kingsman: The Secret Service, waar hij de hoofdrol in vertolkt. Daar zag ik Walter in hem. Knap, maar hij kan ook ontzettend arrogant en bazig lijken.

Koning Carl E. Rogen – Sebastian Stan

Waar je Sebastian wellicht van kent: Buckey Barnes/The Winter Soldier in de MCU, The Martian, Gossip Girl, Once Upon A Time
Waar je Sebastian in de toekomst in kan zien: The Last Full Measure, 355, Monday, Falcon & The Winter Soldier

Fun Fact: Laura en ik delen onze liefde voor Sebastian Stan en voor zijn personage Bucky Barnes. Laura schreef speciaal voor Geekish ook al een artikel over de vriendschap tussen Bucky en Steve. Dus uiteraard mag hij niet ontbreken in haar droomcast!

Toen ik verliefd werd op de Marvel Cinematic Universe zat ik midden in de laatste versie van ADNE en besefte ik (pas toen ja, don’t ask ;-)) dat Koning Rogen niet oud, maar een man van in de dertig moest zijn. Op jonge leeftijd al neemt hij de leiding over het gehavende Amerika van zijn vader over. Een rol die perfect is voor Sebastian Stan: mijn favoriete personage in de MCU: Bucky Barnes. Maar het is vooral zijn donkere blik als the Winter Soldier waar ik de Koning in zie.

Snel lezen

Ik weet in ieder geval dat ik Als de nacht eindigt snel ga lezen, hopelijk heb ik het deze week nog in mijn handen. Hou Geekish dan ook zeker in de gaten voor een recensie! Voor het lezen helpt het in ieder geval om deze droomcast gezien te hebben. Nu ben ik persoonlijk vooral benieuwd naar Koning Rogen. Zoals beloofd hier nog het complete schema voor deze blogtour. En als je ADNE wilt kopen, klik dan hier.

Als de nacht eindigt Blogtour Geekish

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

2 Comments

  • Oeh, wat een toffe cast! Ik heb het boek gisteren uit gelezen, en ik vind de acteurs er inderdaad erg mooi bij passen 🙂

    • Zeker een toffe cast! Als Marvel fan zie ik vooral Sebastian Stan erg zitten haha. Ik hou je site in de gaten voor jouw recensie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.