Verslag: Dutch Comic Con Winter 2019 was leuk maar druk

Zoals ieder jaar was het ook deze november weer zo ver. Dutch Comic Con hield wederom zijn wintereditie in de Jaarbeurs in Utrecht. Een walhalla voor alle liefhebbers van films, series, games en natuurlijk comics. De zaterdag was helemaal uitverkocht, maar dat bleek nog niet eens het grootste probleem te zijn. Iemand had besloten dat het een fantastisch idee zou zijn om meerdere grote evenementen op dezelfde dag te organiseren. Hierdoor was er een enorm grote verkeersdrukte waardoor er lange files stonden rondom te Jaarbeurs. Eer dat wij goed en wel in de Jaarbeurs waren was het ook al vrij laat in de middag, dus excuses voor de mindere kwaliteit van de foto’s. Hierbij toch een sfeerverslag van Dutch Comic Con Winter 2019.

Zelfde opzet

De conventie bestond wederom uit een aantal hallen waar liefhebbers verschillende dingen konden doen. Er was bijvoorbeeld een grote gaming hall waar de nieuwste games konden worden gespeeld of mee kon worden gedaan aan toernooien. Een hal verderop was er de main stage waar fans hun favoriete acteurs konden bewonderen. In deze hal waren ook stands van bijvoorbeeld FOX en Warner Bros die de aankomende Birds of Prey film adverteerde. De bekende Kinepolis caravan was ook weer van de partij. Hier kon je quizzen doen over Frozen, Star Wars en Jumanji. Natuurlijk deden wij wederom mee en dit keer wisten we de Jumanji quiz te winnen. Onze prijs? Een zonnebril! Gelukkig deden we het uiteraard voor de eer.

Dutch Comic Con Winter 2019 Birds of Prey Dutch Comic Con Winter 2019 Geekish won de Kinequiz Dutch Comic Con Winter 2019 Nintendo

 

Schuifelen

De gangen waren vrij ruim opgezet, wat een verbetering is ten opzichte van een paar jaar geleden. Toen waren de gangen zo smal dat het bijna niet te doen was om er doorheen te lopen. Ondanks het feit dat de conventie ruim is opgezet, was het op sommige plekken alsnog schuifelen. Bij de merchandise hall was het lastig om echt goed naar de spullen te kunnen kijken omdat er zo ontzettend veel bezoekers waren. Het is fijn dat Dutch Comic Con zo populair is. Dat laat zien dat er in Nederland zeker behoefte is aan een plek voor geeks om samen te komen. Toch is het aan te raden om op een dag te komen wanneer het niet uitverkocht is, zoals op zondag. Het was uiteraard wel beter voor de portemonnee dat we niet zo goed konden winkelen.

Cosplay

Doordat we erg laat waren hebben we niet echt cosplayers op de foto kunnen zetten. We zagen wel ontzettend veel goede cosplays voorbij komen. Onze favoriet was toch wel het meisje uit The Ring die met een televisie rondliep. Verder waren er dit jaar natuurlijk oude bekenden zoals Loki en Harley die vaak terugkwamen. We zagen een aantal Jokers gebaseerd op de versie van Joaquin Phoenix, maar de Jared Leto versie was eigenlijk in geen velden of wegen meer te bekennen. Een cosplay die ook heel tof was, was deze Iron Man. Al met al hopen we dat we volgend jaar weer een heel artikel kunnen wijden aan cosplay.

House of Wax

Zoals altijd was ook House of Wax weer van de partij. Deze keer was het thema wederom The Grinch. De acteur die de groene antiheld speelde was erg goed en ook de andere acteurs en de sets zagen er prachtig uit. Het is alleen wel jammer dat het thema al een keer eerder is gedaan in de beginjaren van de wintereditie.

Verslag: Dutch Comic Con Winter 2019 was leuk maar druk House of Wax Verslag: Dutch Comic Con Winter 2019 was leuk maar druk  

Conclusie

Al met al was Dutch Comic Con Winter 2019 een geslaagd evenement. Het is jammer dat de (verkeers)drukte een beetje een domper was, maar hopelijk valt het morgen mee qua drukte. De sfeer was in ieder geval prima en dat is toch het belangrijkste. Wij zijn volgend jaar in ieder geval weer van de partij!

Was jij bij Dutch Comic Con? Wat vond je er van?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

1 Comment

  • Ik was aanwezig op de zondag, welke stukke fijner was! Op sommige momenten hadden we zelfs genoeg ruimte in de dealer hal. De acteurs vond ik in ieder geval geweldig en er was inderdaad weer veel te doen. Hoewel House of Wax eerder The Grinch heeft gedaan, vond ik het alsnog heerlijk dat ze het weer deden, want kreeg meteen het kerstgevoel te pakken. Nu al zin in de volgende editie! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.