Laatste Star Wars trailer: The Force will be with you… Always

Nog iets minder dan twee maanden wachten en dan is hij er: The Rise of Skywalker, ook wel de aller- allerlaatste film uit de Skywalker Saga. De negende film in de reeks, een film die fans hoe dan ook pijn gaat doen. Wellicht omdat de film tegenvalt (zoals The Last Jedi deed), wellicht omdat geliefde personages dood gaan, en sowieso omdat het de allerlaatste film is uit deze zeer geliefde filmserie. Vandaag verscheen hij dan: de allerlaatste Star Wars trailer. Die bezorgde ons in ieder geval alvast kippenvel.

Tweeënhalve minuut aan emoties

Ja, de Jedi doen misschien niet zo aan emoties, maar wij wel. En deze trailer speelt duidelijk op die emoties in. Bekijk hem maar snel:

Always

Dat ene woordje betekende dankzij Harry Potter al veel voor ons geeks, maar nu helemaal. Eerst zegt Luke Skywalker: “The Force will be with you.” Daarna zegt een vrouwelijke stem “Always.” Het allerlaatste woord uit deze Star Wars trailer wordt natuurlijk uitgesproken door General Leia, die gespeeld wordt door de vroegtijdig gestorven Carrie Fisher. Er waren nog genoeg oude opnames met haar om haar toch in The Rise of Skywalker te kunnen stoppen, met toestemming van haar nabestaanden. Ook daarom al wordt dit een emotionele film.

via GIPHY

En kunnen we het ook even hebben over C3PO, die misschien wel voorgoed afscheid lijkt te nemen in deze trailer? Onze harten kunnen dat echt niet aan hoor!

Natuurlijk zegt een trailer (hopelijk) weinig over het plot. Want zo weten we nog steeds niet wie Rey’s ouders zijn (het komt er hier niet in dat ze een nobody is), wat de rol van (OMFG) Palpatine is in deze, en of Rey en Kylo Ren nou samenwerken of niet. Want in een shot vechten ze tegen elkaar, en in een ander shot werken ze samen.

Er zijn theorieën dat Rey overstapt naar de Dark Side, ook dankzij een shot uit de vorige trailer. Maar is dat niet erg ver gezocht? Al klinkt het logischer dat zij die stap neemt, dan dat Kylo Ren weer terugkeert naar de Light Side. Alhoewel… zijn opa deed dat natuurlijk ook als laatste actie in zijn leven. Dus wie weet?

18 December

The Rise of Skywalker is vanaf woensdag 18 december in de Nederlandse bioscoop te zien. Ben je nog niet helemaal up-t0-date of ben je misschien wel een supernieuwe kijker? Dan hebben wij een Disney+ kijkwijzer voor je voor het Star Wars universum. Op die manier ben je helemaal klaar voor de allerlaatste film uit deze saga. Hoewel… echt klaar kun je hiervoor eigenlijk niet zijn.

via GIPHY

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.