Recensie: Those Who Wish Me Dead is een ok thriller

Het heeft even geduurd, maar Angelina Jolie is wederom te zien in een nieuwe thriller. Those Who Wish Me Dead is gebaseerd op het boek van Michael Koryta, die ook de screenplay heeft geschreven. In de film is Jolie in actie als brandweervrouw en dat laat een hele andere kant van haar zien. Dat gezegd hebbende is Those Who Wish Me Dead een ok thriller, die prima is om een keer te kijken, maar bovenal vrij voorspelbaar is.

Waar gaat Those Who Wish Me Dead over?

Hannah, gespeeld door Jolie, is een gespecialiseerde brandweervrouw die ze een smoke-jumper noemen. Iemand die direct in een vuur wordt gedropt met een helicopter. Een tijd geleden heeft ze tijdens een reddingsoperatie het leven van een aantal jongens niet kunnen redden. Nog altijd worstelt ze daar mee. Toch duurt het niet lang voordat Hannah een kans krijgt om het goed te maken. Haar pad kruist met die van een kind genaamd Connor (Finn Little), wiens vader Owen (Jake Weber) zich realiseert dat ze in gevaar zijn. Hij heeft namelijk informatie over een politieke corruptie zaak. Samen slaan ze op de vlucht, maar het duurt niet lang voordat de moordenaars, gespeeld door Aidan Gillen (Littlefinger in Game of Thrones) en Nicholas Hoult, ze op het spoor zijn. Connor moet hierdoor al snel zijn weg alleen vervolgen, terwijl de moordenaars hem op de hielen zitten. Alleen Hannah kan Connor helpen om dit te overleven.

Goed geacteerd maar voorspelbaar

In de eerste paar minuten was het al meteen duidelijk wie de bad guys waren. Misschien komt het doordat Aidan Gillen door zijn rol als Littlefinger sowieso niet meer te vertrouwen is. Vanaf daar was het niet echt moeilijk om te raden wat er allemaal ging gebeuren. Gillen en Hoult zijn een fantastische combinatie als de slechterikken, vooral vanwege het alleszeggende scheve lachje van de eerste en de enigszins koele maar naïeve houding van de laatste.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het geen genot is om naar Jolie te kijken. Zelfs als bad-ass brandweervrouw weet ze de kijker te betoveren en ook zij draagt daarom een groot deel van de film. Toch weet de film niet altijd te boeien. Dat is jammer, want de personages zijn goed uitgewerkt. Kijk naar Hannah, die als heldin zeker niet perfect is en worstelt met haar verleden. Er zijn ook best wel wat actiescènes waarbij je op het puntje van je stoel zit. En toch voelt er alsof er iets mist. Er had meer spanning in gemogen. Minder lange momenten waarin niet echt iets gebeurd. Ook blijven er teveel vragen onbeantwoord. Dat is jammer want het verhaal heeft zo ontzettend veel potentie.

Zo is Hannah wel een goed gevormd personage, maar we weten niets van de motivatie van de moordenaars. Voor wie werken ze eigenlijk? Waar ging de hele zaak over? Wat drijft ze om dit te doen behalve geld? Het voelt soms ook alsof er teveel concepten zijn die in de film verwerkt worden, waardoor er niet echt een is die de boventoon voert. Dat is jammer, want daardoor voelt de film incompleet.

Conclusie

Those Who Wish Me Dead is geen slechte film. Het acteerwerk is prima, de cinematografie is top en de actie is ook goed. Toch mist er iets waardoor je als kijker niet echt door de film wordt meegenomen. Maar goed, daar tegenover staat wel dat we Angelina Jolie weer in actie zien en dat is toch ook wel wat waard.

Those Who Wish Me Dead is nu te streamen op bijvoorbeeld Pathé Thuis.

Those Who Wish Me Dead

3.65

Plot

3.0/5

Cast

4.0/5

Actie

3.8/5

Personages

3.5/5

Cinematografie

4.0/5

Goed

  • Goede cast
  • Goed geacteerd
  • Mooi gefilmd
  • Prima actie

Niet zo

  • Laat teveel eindjes open
  • Soms wat traag
  • Teveel concepten voor een te korte tijd.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.